Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Здраво на сите. Минатиот месец имав биохемиска. Позитивен блед тест кој кога го повторив линијата блеедееше. На крај добив.
    Овој месец позитивни тестови до убаво видливи линии една недел пред циклус и 3 дена пред циклус.
    Првата бременост на ехо ми видоа кесе на 4 недели.
    Сега сум 4,5. Бев на ехо, ништо не се гледа ми рекоа веројатно е рано. Исто и во ремедика. Ми закажаа ехо следната недела.
    Многу ми е страв!
    Имал ли некој слично искуство?

Прикачени фајлови:

На Bebulleee, Martka, meggle и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Да! Малечко е многу на 4 недели, со ептен мали димензии и затоа не се гледа....
    Кај мене, вагинално се виде крај на 5та само сакус, вреќичката што е, а 7ма+3 (одговараше на 6+3, доцна овулација) се виде ембрион сосе срценце! Позитивно! Пиј си фолна и ќе го видиш наскоро!

На Fatalnata, IRBBB, abc1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.991
    Допаѓања:
    4.872
    Ја с лога отидов прв пат кога бев бремена исто бев 4 ипол нед. Не се гкедаше ништо. Не грижи се рано се најверојатно

На Dioora му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SwEeT_WaY

SwEeT_WaY Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, нова сум на форумов ...имав незаштитен однос и месецов ми доцни 5 дена...по природа сум голем паничар па да се консултирам со вас што мислите дали е можно да сум бремена..

На Tamsy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.460
    Допаѓања:
    6.212
    Секој незаштитен однос кај жена во репродуктивен период може да резултира со бременост. Секако со различен процент на веројатност, ама сепак постои можност. Направи си тест или испитај bHCG.

На Fatalnata, IRBBB и SwEeT_WaY им се допаѓа ова.
  6. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Јас после тест позитивен отидов на лекар.
    Сум била 4 недела. Се виде точкичка само ја измери докторката 3мм. Кај секого различно можеби е доцна овулација. Не се секирај и мене ме искара докторката вика ептен е рано. Уживај гали мешко!

На Fatalnata, Dioora и SwEeT_WaY им се допаѓа ова.
  7. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.114
    Допаѓања:
    6.650
    Ова се преубави цртки ти честитам :clap: рано е, наредната недела оди па, на овие цртки би требало да се види сакус. Сега само позитивни мисли и гали мешко:l:

На Dioora му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Shtom ti docni napravi test. Taka najsigurno ke znaesh. Ako si imala odnos za vreme na ovulacija, shansite se mn pogolemi za bremenost, no sekogash postojat shansi.

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.389
    Допаѓања:
    18.628
    Јас после биохемиска ,следниот месец останав бремена :) мојата линија беше многу побледа од твоиве, и некаде во 6та недела се виде точка (ембриончето) па во 8ма слушнавме и срце.
    Честитки

На Martka и Dioora им се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.176
    Допаѓања:
    118.374
    Честитки :)
    Многу е рано. Следната недела таму ќе е точкичето:l:

На Martka и Dioora им се допаѓа ова.
  11. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Deneska pocna da mi tece kafeav iscedok, ne mnogu no go ima zavcera testot mi imase dve crtki, no isplasena sum bidejki na prvoto ifv vaka pocna i posle gi izgubiv bebinjata, sega pocnav da placam i epten se nataziv. Ova e testot od zavcera, vo ponedelnik ke pravam b-hcg ama do togas shto da napravam? Koristam utrogestan vaginaleti 3x1 i fraxiparine 1x1

12. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Не паничи најпрво можиш полошо да направиш.... Земај терапија и лежи до понеделник само за во вц станувај ... Консултирај се со матичен гинеколог ама па покријана си со терапија
    Со лесно да ти е ти посакувам да имаш убава и лесна бременост :hug:

На Martka и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  13. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Здраво, Ве молам за мислење. Бремена сум веќе 5 недели и 6 денови. Утрово кога бев во тоалет кога се бришев на тоалетната имаше (мало парченце крв, исто како во време на циклус) и толку. Ништо повеќе. Сега пак кога бев исто такво парче малку подебело со кафена боја. Што би можело да е Ве молам за мислење, испаничена сум

14. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.991
    Допаѓања:
    4.872
    .
    Javi se na maticniot gunekolog

15. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Иста сум денес цел ден некој светло кафеав исцедок, сите форуми, сите истражувања ги исчитав но џабе, понеделник сум на контрола за тест преку крв и ќе видиме дали било за добро или не, пред 2 дена имав позитивен тест, примам утрогестан 3х1 од 200мг. Вие што примате терапија и која недела сте?

На LadyyGaga му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Сега прочитав 5 недели и 6 денови, извинете. Кога сте на контрола? Имате некој грчеви, гасови или само исцедок?

17. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Немам никакви други симптоми. Во четвртокот кога бев на преглед докторката ми рече дека се е во ред и дека е добро поставено во матката. Примав вагинално утрогестан, но ми рече да ги прекинам дека се било во ред веќе си се зацврстило. И каде психата ме јаде од вишокот килограми што ги имам сега и ова. Немам никакво обилно крварење само ова што го пишав. Освен главоболка немам никакви други болки.

18. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Јас не би прекинала на твое место, сум читала мнооогу и пишува дека утрогестан несмее да се прекине до 12 недела, јас би си ги ставала на своја рака бидејќи штета од нив нема, може само добро да направиш.

На Lolipop796 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    319
    Никако не го прекинувај утрогестанот нема лошо дејство врз плодот тоа е чист прогестерон и му потпомага на плодот да се развива мене ми го прекина Сузана Костовска и од добро во ред е имав MISSED ABORTUS.Мојата старосватица исто прокрваре и го примаше утрогестанот до сега а е 26 недела сепак консултација со уште еден доктор ако треба и нека те боцнат со прогестетон оди до систина на уште едно мислење . Мисли позитивно ќе биде во ред :)

На Bebe2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.051
    Јас сум 10 + 4 и мене Петровска ми го преќина.Рече нема потреба повеќе од него.