Здраво на сите. Минатиот месец имав биохемиска. Позитивен блед тест кој кога го повторив линијата блеедееше. На крај добив. Овој месец позитивни тестови до убаво видливи линии една недел пред циклус и 3 дена пред циклус. Првата бременост на ехо ми видоа кесе на 4 недели. Сега сум 4,5. Бев на ехо, ништо не се гледа ми рекоа веројатно е рано. Исто и во ремедика. Ми закажаа ехо следната недела. Многу ми е страв! Имал ли некој слично искуство?
Да! Малечко е многу на 4 недели, со ептен мали димензии и затоа не се гледа.... Кај мене, вагинално се виде крај на 5та само сакус, вреќичката што е, а 7ма+3 (одговараше на 6+3, доцна овулација) се виде ембрион сосе срценце! Позитивно! Пиј си фолна и ќе го видиш наскоро!
Ја с лога отидов прв пат кога бев бремена исто бев 4 ипол нед. Не се гкедаше ништо. Не грижи се рано се најверојатно
Здраво девојки, нова сум на форумов ...имав незаштитен однос и месецов ми доцни 5 дена...по природа сум голем паничар па да се консултирам со вас што мислите дали е можно да сум бремена..
Секој незаштитен однос кај жена во репродуктивен период може да резултира со бременост. Секако со различен процент на веројатност, ама сепак постои можност. Направи си тест или испитај bHCG.
Јас после тест позитивен отидов на лекар. Сум била 4 недела. Се виде точкичка само ја измери докторката 3мм. Кај секого различно можеби е доцна овулација. Не се секирај и мене ме искара докторката вика ептен е рано. Уживај гали мешко!
Ова се преубави цртки ти честитам рано е, наредната недела оди па, на овие цртки би требало да се види сакус. Сега само позитивни мисли и гали мешко
Shtom ti docni napravi test. Taka najsigurno ke znaesh. Ako si imala odnos za vreme na ovulacija, shansite se mn pogolemi za bremenost, no sekogash postojat shansi.
Јас после биохемиска ,следниот месец останав бремена мојата линија беше многу побледа од твоиве, и некаде во 6та недела се виде точка (ембриончето) па во 8ма слушнавме и срце. Честитки
Deneska pocna da mi tece kafeav iscedok, ne mnogu no go ima zavcera testot mi imase dve crtki, no isplasena sum bidejki na prvoto ifv vaka pocna i posle gi izgubiv bebinjata, sega pocnav da placam i epten se nataziv. Ova e testot od zavcera, vo ponedelnik ke pravam b-hcg ama do togas shto da napravam? Koristam utrogestan vaginaleti 3x1 i fraxiparine 1x1
Не паничи најпрво можиш полошо да направиш.... Земај терапија и лежи до понеделник само за во вц станувај ... Консултирај се со матичен гинеколог ама па покријана си со терапија Со лесно да ти е ти посакувам да имаш убава и лесна бременост
Здраво, Ве молам за мислење. Бремена сум веќе 5 недели и 6 денови. Утрово кога бев во тоалет кога се бришев на тоалетната имаше (мало парченце крв, исто како во време на циклус) и толку. Ништо повеќе. Сега пак кога бев исто такво парче малку подебело со кафена боја. Што би можело да е Ве молам за мислење, испаничена сум
Иста сум денес цел ден некој светло кафеав исцедок, сите форуми, сите истражувања ги исчитав но џабе, понеделник сум на контрола за тест преку крв и ќе видиме дали било за добро или не, пред 2 дена имав позитивен тест, примам утрогестан 3х1 од 200мг. Вие што примате терапија и која недела сте?
Сега прочитав 5 недели и 6 денови, извинете. Кога сте на контрола? Имате некој грчеви, гасови или само исцедок?
Немам никакви други симптоми. Во четвртокот кога бев на преглед докторката ми рече дека се е во ред и дека е добро поставено во матката. Примав вагинално утрогестан, но ми рече да ги прекинам дека се било во ред веќе си се зацврстило. И каде психата ме јаде од вишокот килограми што ги имам сега и ова. Немам никакво обилно крварење само ова што го пишав. Освен главоболка немам никакви други болки.
Јас не би прекинала на твое место, сум читала мнооогу и пишува дека утрогестан несмее да се прекине до 12 недела, јас би си ги ставала на своја рака бидејќи штета од нив нема, може само добро да направиш.
Никако не го прекинувај утрогестанот нема лошо дејство врз плодот тоа е чист прогестерон и му потпомага на плодот да се развива мене ми го прекина Сузана Костовска и од добро во ред е имав MISSED ABORTUS.Мојата старосватица исто прокрваре и го примаше утрогестанот до сега а е 26 недела сепак консултација со уште еден доктор ако треба и нека те боцнат со прогестетон оди до систина на уште едно мислење . Мисли позитивно ќе биде во ред