Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Е баш ми е мило дека те ослободија од работа тоа е за твое добро и доброто на плодот... Добростон ти е исто така прогестеронска поддршка терапијата ти е супер можи да имаш гадење ама тоа е што е ќе издржиш.. Лежи одмарај во вц буквално само да одиш ништо друго серија пуштај и позитивно :hug::l:

IRBBB and LadyyGaga like this.
  2. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Здраво на сите. Ве молам за инфо дали во првото тромесечје е нормално повремено да се чувствува како предменструална болка, тапа болка во јајниците и кога се земаат микробиолошки брисеви?

3. fana

fana Форумски идол

Сосема нормално.
    Мене кон 10та недела ми зеде.

LadyyGaga likes this.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Скроз нормално дури и понатака можеш да имаш такви мали болки. Мене микробиолошки ми зема во 18та недела ама обично околу првиот скрининг ги прават. Со крварењето како си?

5. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Од вчера попладне добро. Утрово исто за среќа немаше ништо. Околу 12 часот пак ми се појавија мали траги од зголемен секрет со бледо розеникава боја на тоалетната. Ама се тешам дека се чисти тоа што било. Само чувствувам повремена болка во јајниците која на моменти е малку по јака на моменти по слаба. Исто така имам некаков чуден мирис од вчера. Се надевам дека не е некоја инфекција. Се напив и магнезиум цел ден одмарам. Верувам дека ќе биде се во ред ❤

kostovaivana and Jana06 like this.
  6. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Да, да сосема нормално... посебно оние почетните недели...
    Мене брисевите ми се кошмар... па уште и ако си била стегната:sweat:

LadyyGaga likes this.
  7. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Јас едвај чекам да ги направам. Од вчера ми се јави некој чуден мирис па се плашам да не е некоја инфекција. Искрено ми доаѓа секој ден да висам на гинеколог, дури да спијам во ординација , а не да чекам преглед до понеделник

thelittle17 likes this.
  8. Natashka1988

Душа... па низ се што пројде деновиве... јас сакав да имам ултразвук дома...(facepalm)
    Која недела си? Знам дека е мноогу тешко, ама клучно е да се олабавиш... посебно на почетокот...

Martka likes this.
  9. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

6 недели и некој ден . Се почна супер ама еве викендов од кога ми се јави крварењето немам мир. Вчера и денес некако сум психички доста подобро и мислам само на позитивни работи. Верувам дека ќе биде се во ред ❤

Natashka1988 likes this.
  10. Natashka1988

Ќе биде! Овде наидов на многу голема поддршка, слични искуства... Лежи си, пушти нетфликс... Јас си правам филм дека сум на добро заслужен одмор, и подобро е чувството... а на крајот на денот, тука е таа твоја "точка" и нема нешто што е тешко. Само да се добри...

abc1234 and Jana06 like this.
  11. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Луѓе може сум досадна ама не знам што се случува, цел ден се беше во ред и еве сега пак крварам. Не е тоа обежно ама има 3-4 капки свежа крв . Значи ова ми стамува хорор не знам дали ќе има крај. Пијам на 6 часа Дабростон се надевав дека ќе се смири и на крај пак исто . Докторката ми рече дека нема место за паника се додека нема обилно крварење но се нервирам зошто ова не поминува!

12. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Дали имаш можност да појдиш на приватно? Мислам дека најдобро би било со терапија си покриена само дека е свежа крв да проверат-не сакам да те паничам само јас би побарала и друго мислење во приватна повеќе внимание ќе ти обрнат а можи и да те задржат да те имаат под надзор што е и подобро спрема мене

LadyyGaga likes this.
  13. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Имам можност. Ќе видам денес како ќе биде ситуацијата, па планирам да одам во Систина. Имате ли некој предлог да ми препорачате гинеколог?
    Исто ме интересира колку е нормална температура. Мене постојано ми се движи од 37-37.2

Tiki123456 likes this.
  14. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Ima dobri doktori sistina jas sum zadovolna od Kornelija Trajkova i Dimcevski pojdi pod itno na lekar ke bide vo red ne se sekiraj

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Нормално е во рана бременост температурата да е благо покачена. Немој да пиеш ништо за температура.

LadyyGaga and jarec6 like this.
  16. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Што направи? Беше ли на приватно?
    Разлика сме недела скоро две со бременоста, ти посакувам да издржиш најјако. Ти праќам прегратки и убави мисли:hug::l:

IRBBB and Bebe2021 like this.
  17. rosefrosebrb

rosefrosebrb Нов член

За денес во скопје на кој гинеколог да отидам ми пропорачувате да направам тест за бременост со крв ? Направив 2 теста покажаа негативно али веке скоро 1 месец ми касни сакам да бидам 100% сигурна.

18. fana

fana Форумски идол

Оди директно во некоја лабораторија одма ќе ти земат крв без упат околу 700 ден.

jarec6 likes this.
  19. 26maki18

26maki18 Истакнат член

Zdravo feminki sakam da prasam trebase da dobijam na 1/2 mart no ne dobiv sinoka na 4 pravev test dali e seuste rano ako ima bremenost (imam slusnato deka beta HCG razlicno rastela vo zavisnost od masko zensko) ili ova e znak na nekoj problem... PoZdraV

20. apple12

apple12 Популарен член

Тестот испадна негативен? После 2 дена доцнење на циклус, треба да покаже доколлу има бременост.

thelittle17 likes this.