Е баш ми е мило дека те ослободија од работа тоа е за твое добро и доброто на плодот... Добростон ти е исто така прогестеронска поддршка терапијата ти е супер можи да имаш гадење ама тоа е што е ќе издржиш.. Лежи одмарај во вц буквално само да одиш ништо друго серија пуштај и позитивно
Здраво на сите. Ве молам за инфо дали во првото тромесечје е нормално повремено да се чувствува како предменструална болка, тапа болка во јајниците и кога се земаат микробиолошки брисеви?
Скроз нормално дури и понатака можеш да имаш такви мали болки. Мене микробиолошки ми зема во 18та недела ама обично околу првиот скрининг ги прават. Со крварењето како си?
Од вчера попладне добро. Утрово исто за среќа немаше ништо. Околу 12 часот пак ми се појавија мали траги од зголемен секрет со бледо розеникава боја на тоалетната. Ама се тешам дека се чисти тоа што било. Само чувствувам повремена болка во јајниците која на моменти е малку по јака на моменти по слаба. Исто така имам некаков чуден мирис од вчера. Се надевам дека не е некоја инфекција. Се напив и магнезиум цел ден одмарам. Верувам дека ќе биде се во ред ❤
Да, да сосема нормално... посебно оние почетните недели... Мене брисевите ми се кошмар... па уште и ако си била стегната
Јас едвај чекам да ги направам. Од вчера ми се јави некој чуден мирис па се плашам да не е некоја инфекција. Искрено ми доаѓа секој ден да висам на гинеколог, дури да спијам во ординација , а не да чекам преглед до понеделник
Душа... па низ се што пројде деновиве... јас сакав да имам ултразвук дома... Која недела си? Знам дека е мноогу тешко, ама клучно е да се олабавиш... посебно на почетокот...
6 недели и некој ден . Се почна супер ама еве викендов од кога ми се јави крварењето немам мир. Вчера и денес некако сум психички доста подобро и мислам само на позитивни работи. Верувам дека ќе биде се во ред ❤
Ќе биде! Овде наидов на многу голема поддршка, слични искуства... Лежи си, пушти нетфликс... Јас си правам филм дека сум на добро заслужен одмор, и подобро е чувството... а на крајот на денот, тука е таа твоја "точка" и нема нешто што е тешко. Само да се добри...
Луѓе може сум досадна ама не знам што се случува, цел ден се беше во ред и еве сега пак крварам. Не е тоа обежно ама има 3-4 капки свежа крв . Значи ова ми стамува хорор не знам дали ќе има крај. Пијам на 6 часа Дабростон се надевав дека ќе се смири и на крај пак исто . Докторката ми рече дека нема место за паника се додека нема обилно крварење но се нервирам зошто ова не поминува!
Дали имаш можност да појдиш на приватно? Мислам дека најдобро би било со терапија си покриена само дека е свежа крв да проверат-не сакам да те паничам само јас би побарала и друго мислење во приватна повеќе внимание ќе ти обрнат а можи и да те задржат да те имаат под надзор што е и подобро спрема мене
Имам можност. Ќе видам денес како ќе биде ситуацијата, па планирам да одам во Систина. Имате ли некој предлог да ми препорачате гинеколог? Исто ме интересира колку е нормална температура. Мене постојано ми се движи од 37-37.2
Ima dobri doktori sistina jas sum zadovolna od Kornelija Trajkova i Dimcevski pojdi pod itno na lekar ke bide vo red ne se sekiraj
Што направи? Беше ли на приватно? Разлика сме недела скоро две со бременоста, ти посакувам да издржиш најјако. Ти праќам прегратки и убави мисли
За денес во скопје на кој гинеколог да отидам ми пропорачувате да направам тест за бременост со крв ? Направив 2 теста покажаа негативно али веке скоро 1 месец ми касни сакам да бидам 100% сигурна.
Zdravo feminki sakam da prasam trebase da dobijam na 1/2 mart no ne dobiv sinoka na 4 pravev test dali e seuste rano ako ima bremenost (imam slusnato deka beta HCG razlicno rastela vo zavisnost od masko zensko) ili ova e znak na nekoj problem... PoZdraV