Знам и јас за тоа но гинекологот ми кажа дека тоа крварење не треба да биде обилно. Додека пак матичниот доктор ми кажа дека контрацепција и антикоагуланси не се пиеле истовремено. Дали постои шанса антикоагулантите да ја намалат ефективноста на контрацепцијата или не?
Мое мислење е дека нема шанси за бременост, сигурно не после 7 дневно обилно крварење. Но доколку си на мисла, направи бета хцг и одма ќе дознаеш. А во врска со второво прашање дали тоа било поран циклус поради хормонален дизбаланс, пробојно крварење (што не знам што е ) ко што пиша членката над мене или од Ксарелтото, не можеме да знаеме од памет. Првото ми е највероватно. Инаку Ксарелто не ја намалува ефикасноста на контрацепцијата, тој може само да предизвика пообилни крварења.
Може да се земаат заедно, меѓутоа да знаеш дека и антикоагулантот може да е причина за крварењето. Посебно за Xarelto ова е еден познат несакан ефект.
imav nezastiteni odnosi poveke pati, treba da dobijam vo nedela, veke 3ti den imam temperatura 37.1/2. Dali postoi moznost da sum bremena?
Дали може да се забремени, доколку свршил на вагината или задникот, (не внатре). И притоа прстите се направени со сперма и се пикнат внатре во вагината ?
Не, но заврши пред мене (се случува прееееретко не ме остава така...) и продолживме кај мене со прсти. Прашањето е јасно поставено, барам одговор. Што сакам јас не е твоја работа.
Ако завршил кај задникот не ти менува многу... wrong hole.. А за прстите, тоа само ти си знаеш, колку, како, кога... шанса постои.
Да...тоа е урбан мит само, "еј нема шанса чим дојде во контакт со воздух готово" до 30 мин се здрави, подвижни... Да умираа толку брзо никој не ќе можеше да направи ни спермограм, ни па ин витро... Не знам колку год.имаш, но повнимателно, најпријателски ова...