Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Mimici

Mimici Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    60
    Фалаа ви посакувам на сите ваква радостт ❤❤❤

На deadej и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  2. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Moze li mila da ni gi spodeles koi simptomi gi imas cestitkii so lesno da ti e

3. Mimici

Mimici Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    60
    Паа неможам да се изнаспијам станувам изморена блага болка во стомакот и половината и често мокрење друго немам ништо .Иначе фала многу сега направив уште еден тест малце е потемна втората линија од предходниот

На Tedyyy и Trpkovska им се допаѓа ова.
  4. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    377
    Провери го рокот на тестот, побарај од мат. гин упат за бета хцг. Јас имам другарка која две недели од каснење добиваше негативни тестови и на крај купи од тие по 20-30 денари и и испаднаа позитивни. Така да може и да е до тестот.

5. SonlivaDevojka

SonlivaDevojka Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    21
    A mozam toa privatno bez upat da proveram? Bidejki mat.gin. mi e vo drug grad.

6. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Здраво женски, пред некој ден пишав па сега пак... Веќе 3-4 дена имам постојани болки (понекогаш тапи, а понекогаш како сечење) во стомакот и половината... а и градите ми се осетливи... Веќе долго време откако примам витамини (со пандемијава) снемав ПМС симптоми... Но, и кога сум имала ПМС само градите ме болеле недела дена пред и стомакот ќе ме пресечел кратко пред да пробие... Циклусот ми е од 30 до кај 35 па знае и повеќе. Денеска треба да добијам (според календар), но не би можела да кажам ми касни ако не добијам баш денес...
    Иначе правев тест 8 дена после овулација self clear као покажувал порано (не поради нетрпение, туку ни беше поврзано со друга одлука и беше негативен)... Фактички денес ми е точно 14 дена после овулација (ја проверував со тестови за овулација)... Дали е можно ваква болка да биде симптом за бременост?
    P.S ова ни е 8ми месец обидување за бебче)

7. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    377
    Можеш

8. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    377
    Хмммм... А да направиш уште еден тест сега ти е посигурно одколку тој претходниот.

9. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Во понеделник планирам

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Marsh_mellow

Marsh_mellow Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    124
    Здраво женски. Последниве неколку месеци имам нередовна менструација. Се случува да ми доцни и по 5 дена. Сексуален однос имам со заштита но некогаш без заштита. Овој месец не дојде до свршување во мене. Според апликација требаше да добијам на 24ти но не добив. Се уште немам добиено. Можеби не е точна апликацијата но од прилика тој е датумот. Ден два погоре подолу. Симптоми немам освен што ми се направија акни на лицето и градите кога ми се осетливи кога не, обично кога ќе се допрам околу брадавиците има многу мала болка. Дали ова би можело да бидат симптоми за рана бременост или навистина е премногу рано? Не знам дали е ПМС бидејќи немаше свршување.

11. MissSimona

MissSimona Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    37
    Cim nemalo svrsuvanje vo tebe , mislam deka ne bi postoela sansa za bremenost. Simptomite mozebi ti se deka si za dobivanje

На Marsh_mellow му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Здраво march mellow
    Симптомите пред доаѓање на циклусот и рана бременост се до некаде слични. Рана бременост е проследена и со замор, желба за некоја храна, гадење и сл. Но може и да немаш симптоми а да си бремена. Најсигурно направи си тест или оди на гинеколог.

На Marsh_mellow и Ellyy им се допаѓа ова.
  13. Marsh_mellow

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    124
    Не дојде до свршување. Не чувствувам замор ниту гадење ниту желба за некоја храна.

14. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Здраво девојки ☺
    Вака јас сум нова на форумот.
    Ме интересира дали во рана бременост сте осетиле силна постојана болка во пределот на јајниците, половината и карлицата. Јас не сум сигурна дека сум бремена иако со мм се обидуваме. Циклусот ми беше на 07.03, односи имавме на 21.03 и тој сврши во мене. После 3 дена почнаа тапи болки, многу лигав секрет, сменет вкус, постојан глад, малку мачнини и повраќање, подуеност и често мокрење. Еве вчера навечер многу јака болка на долниот дел од стомакот и половината, а денес тапа болка и пецкање и бол во карлицата. Секрет веќе немам,малку мачнини имам, гладна сум, многу често мокрење и градите ми се ×2☺
    Со првата бременост симптоми имав веќе 3 дена после зачнување, оштра болка во јајник, засилен осет за мирис и повратив еднаш. Но ваков постојан силен бол не. Рано ми е за тест за 8 дена треба да имам циклус.
    Дали ваков бол може да има во рана бременост?

На BibiCh му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Направи тест зошто веќе ти доцни, има трудници без никаков симптом на бременост, познавам и некои кои имале циклус а биле бремени. Така да нема правила. Пробај со тест за бременост или на преглед кај гинеколог.
    Поздрав ☺

На Marsh_mellow му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marsh_mellow

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    124
    Заборавив да напоменам дека имам и доста вагинален исцедок последниве денови.

17. Jenn88

Jenn88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site. Jas sum nova na forumov i me interesira vase mislenje i iskustvo koe ste go imale.
    Jas imam neredoven ciklus i spored nego ne mozam da se orentiram na bremenost. Poslednit cilus mi zavrsi na 5-6 februar i od togas nemam dobieno. Naprav 2 testa bea negativni.
    pred tocno 8 dena imav odnosi i od ednas iscedokot pocna od den na den da mi se meniva mi bese silna bela boja cista pa 2 dena kafenkast pa sga zolto zeleno ne znam veke ni koja boja sekoj den se menuva cudno nikogas ne mi se slucuvalo boja da mi se menuva. inaku 2 test go pravev 3 den otkako imav odnosi i bese negativen. Jajnici me bolat dali postoi sansa da ne mi pokazale testovite tocnost? i koga bi bilo najdobro da napravav 3 test ? Neredoven cilus mi e genski .

.

18. Marsh_mellow

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    124
    Најдобро на гинеколог. Преку крв и слично.

19. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    377
    Оди на гинеколог може да е некое хормонско пореметување, 3 дена по однос не може да ти покаже позитивен тест ако си бремена, направи уште еден 2 недели по односот.

20. Jenn88

Jenn88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Da ama doktirkata mi e zabolena od korona ke treba za eden mesec