Zavisi koga e zacnato odnosno koga ti bila ovulacijata.Za prvoto slusnav srce duri na 7+6 a za vtoroto na 6+3. So prvoto imav docna ovulacija I pokasno se vide I embrionceto.
Направи си сабајле со прва моктача, по точно е. Јас требаше пред 5 дена кога ми закасна првиот ден направив и беше негативен ама разлеен некако, немам храброст за друг да правам. Болките ми престанаа, градите почнуваат да ме наболуваат не знам шо да мислам, се осеќам мн подуено ми теже доле нешто..вам кога бевте бремени кога имавте болки и кога ви закасна како се чувствувавте?
Нешто слично ко тебе. Ти си веројатно бремена, ајде направи си уште еден тест. Не се стегај, мила. Да се израдуваме
Јас сум бремена 6недели и исто како тебе имав бледа линија на ден пред добиванје и ден откако ми каснеше. На гинеколог ми даде тест преку крв и таму најсигурно ле се увериш. Симптоми кај сите различно. Мене градите и стомакот ме болеа за добивање сега градите не ме болат, а стомакот и јајниците малку ме заболуваат. Со господ напред и позитивна мисла те чекаме со позитивен ррзултат
Дали тестот за бременост Laboquick мора да се прави со прва мокрача? Така ми кажа аптекарката, 50 денара е. Ми касне една недела, ама имам повремени болки во јајници
Не мора. Јас правев првиот пат со прва, а вториот попладне и испадна позитивен. После недела каснење секако ќе покаже дали си или не.
Значи дека е тест кој што се прави со примероци земени од човековото тело. Значи класичен тест за бременост преку урина.
Здраво девојки имав циклус на 26.3 до 31.3 од кога добив пијам капсули Fertil F1 на 9. 4 имав контрола и ми кажа докторот дека сум имала преубава овулација( да напоменам претходните месеци немав овулација) а со мм баш тие денови имавме однос денеска ми е 30 ден ама немам никакви симптоми за мен. А претходно градите ме болеле недела дена пред циклус а сеа ништо само имам болка во половината еве неколку дена и од време на време во двата јајникци тапа болка можно ли е да сум бремена.
Избинете некако неможам да ја прикачам сликата. Ќе ви објаснам на кратко. Имам нередовна менструација, прошлиот месец ми дојде 15 дена порано и според тоа овој месец ми довни 16 дена. Прошлата недела направив 3 теста (негативни). Денес првиот тест ми се појави друга линија веднаш и потоа ја снема. Направив уште 4 теста денес во различно време за да се осигурам. Меѓутоа сите 4 беа негативни. Дали е можно да сум трудна? Од последните односи веке поминаа 18 дена.
Не може да тврдиме, ама штом се негативни, многу е веројатно дека нема бременост. Да беше порано би ти препорачала преку крв да испиташ, меѓутоа 18 дена се доволно време тестот да покаже точно било кој дел од денот и макар и да имало овулација неколку дена по последниот однос. Битно е и какви тестови правиш, затоа што пример некои од интернет воопшто не се веродостојни. Сепак, направи пак за 2-3 дена, не знам што друго да ти речам.