Ништо после неколку дена каснење добив,следна недела на гинеколог па ке видиме,иначе не ми каснело последниве две години освен во декември кога имав биохемиска,исто ко овој месец ми покажуваше втора бледа,утре ке закажам на гинеколог за дледна неела па ке видиме што ке каже
И мене ми треба таков. Баш сега барав низ темиве и изгледа само Self clear е за рано откривање и евентуално преку крв.
Jas sekogas sum pravela test posle 7 dena od transfer a toa e isto kako prirodnoto pretpostavuvam ako se fati i vasheto togas ke se fati i moeto so ivf taka da mislam deka ako nastanalo oploduvanje bhcg navleguva vo krvotokot posle 4 dena taka da mislam deka posle 7-8 dena moze da pokaze ako ima, sekako mal e procentot oti kaj nekoj pokazuva posle 12-14 den, kaj nekoj i togas e negativno pa ke pokaze otkako ke mu docni nekolku dena taka da nema pravila
Сега правев тест од обичните, што мерат бхцг од 25мл и е негативен. 8ми ден од однос. Ќе почекам уште некој ден и ќе купам Self clear. Имам уште 5 дена до добивање, градите и јајниците ме болат од пред 5 дена, тоа ме копка
Не, симптомите најчесто после неколку недели се појавуваат, инаку претходно си имаш симптоми како за добивање.
ti blagodaram mila me utesi epten<3 veke nitu baram nitu se nadevam na bilo kakov simptom bidejki sekoj mesec mi e isto gradi stomak nisto razlicno nema, i resiv poveke da ne baram ke si se onesuvam noramalno i ke si cekam da mi zadocni
Кај секого е различно тоа е факт, ама не се стресирај предвреме, јас буквално истите симптоми ко за добовање,со болење стомак, гради , се, дури апче за болките пиев викав а еве добивам готово...почекај да ти доцни па тест, ти посакувам среќа
7 dena posle transfer ne e isto kako 7 dena posle ovulacija, 7 dena posle transfer e 10 ili 13 dena posle ovulacija, zavisno na koj den se pravi transfer, a ponekogash i poveke, zatoa shto jajce kletkata se oplpduva istiot den pri vontelesno oploduvanje, a vo teloto mozi de zeme do 48 saati da se oplodi, bashka plus tie 2 ili 4 denovi se dodeka raste embrionot vo petriev sad. Pozz
Ete gledas ova ne sum go znaela jas pa po moja logika si vikav ako vamu se vgnezduva toj den i nekoj prirodno si se oplodi toj den isto deka e, ama koga covek ke razmisli pologicno taka e kako shto kazuvate oti ova so ivf veke e oplodeno i e 3den od razvoj a ova prirodnoto tek ke se oplodi pa tek ke se razviva do 3ti den itn. Vi blagodaram sepak ete si nauciv nesto novo, pozdrav i ubav den.