Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. Spell

Spell Популарен член

Femina90 можам да тврдам и со докази а не само што ми кажувала другарката јас цело време бев со неа по доктори и знам многу добро што како било а не од слушање ;)

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Абе ти си била со неа по доктори, ама не си била со неа кога го направиле бебето.

duffi and femina90 like this.
  3. sweetgirl88

sweetgirl88 Истакнат член

Девојки извинете што замарам..но ме мачи .. на 13 јули имавме незаштитен секс ама две партии .. значи два пати имавме секс но одкако првиот пат сврши немаше ни 10 мин ние пак имавме па сега ме мачи дали може да сум бремена .. требаше да ми дојди на 23 а уште ми нема дојдено.. ме боли стомакот на долниот дел на левата страна и имам често мокрење ..пред 1 недела ми се лошеше но тоа ми помина.. ако можите некако да ми помогнете :)

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Да ти помогнеме - не можиме. Да си бремена - може. Земи си тест и ќе видиш.

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Има реални шанси да си бремена, но сепак не свршил во тебе нели, па затоа шансите не се големи. Но тебе ти доцни, а имаш и некои симптоми. Што побрзо направи тест-домашен, или преку крв (100% сигурен). Па пиши што си направила. :)

6. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

дали некој може да ми кажи за тие апчињата .. 72 часа потоа ... и по колку време од односот се јавуваат симптомите и какви се ..
    ве молам за помошшш !!! :worried:

7. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Да те поправам crazyinlove19, девојката рече дека дека Првиот пат свршил во неа и за неполни 10 минути имале повторен однос.
    Мој совет ти е да си купиш тест така најдобро ке си ја разрешиш дилемата. Иако по мене има голема можност да си бремена.
    а може и се да е ’лажна тревога’ , затоа трк до аптека и извести не што бидна :)

8. sweetgirl88

sweetgirl88 Истакнат член

Не Сврши во мене сакав да кажам одкако сврши првиот пат имавме после 10 мин.. па ке одам до аптека ке проверам и ви кажам :)

9. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

таблетите се хормонски се викаат norlevo има и под други имиња ама кај нас најчесто се тие по аптеки , у принцип ти треба рецепта ама ако ја замолич аптекарката и ако имас 18 год ке ти даде мислам . но!!!!! немој да ги пиеш ако веке пиеш контрацепција па си заборавила да се напиеш таблета или слично
    делуваат до максимум 72 часа по однос и од симптоми можеш да почуствуваш подуеност , може да прокрвариш..сепак се хормони и никако повеќе од двапати годишно да се пијат

10. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

девојки помош.. со дечко ми имавме односи без да се заштитиме! кога му дојде да сврши се тргна и сврши надвор а во истиот момент и јас свршив.. е сега кога станав да се измијам видов дека на задникот сум цела водена! кога помириснав мирисаше на сперма.. :sweat: го прашав дечко ми он рече дека е можно тоа да прснало само во моментот кога он го вадел или тоа да биде од мене... но не сум сигурна! што да правам?

11. duffi

duffi Форумски идол

Па ако свршил надвор, а само прснало на тебе надворешно тогаш шанси за бременост нема, е сега ако малку му останало во тебе , шанси навистина има но се помали. Ако веќе не сте сигурни зошто не земеш апче за ден потоа , да бидеш мирна.

rajna-vojvoda likes this.
  12. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

WomanInRed, јас секогаш сум водена :lol: :lol: Мислам дека тоа е од тебе, а и секако бил незаштитен сексот, или пак може да е и од дечко ти, од предејакулатната течност, па и кај нас има течност кога ќе свршиш (а си свршила,) можно е од тоа да е. Јас со години имам незаштитен секс со дечко ми не се случило ништо. Ако толку ти е страв можеш да си направиш тест. Позз. :)

duffi likes this.
  13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Ако е така како што кажуваш, не си бремена затоа што не свршил ВО тебе. Течноста би требало да е од тебе... Не се нервирај без потреба.

duffi likes this.
  14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Исто и јас сум многу мокра после тоа :D ма не задникот буквално се, дури и стомачето на дечко ми го мокрам :$ така да тоа ти е од тебе не од него :)

15. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

фала .. се напив .. ништо не ми беше .. никакви симптоми немав .. најверојатно се помина како што треба :)

16. girl.23

girl.23 Истакнат член

ако може некоја `постручна` да напиши за предсемената течност, колкав % е да останиш бремена од неа, зошто, како....е работава за плашење?? :$ :(

17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

шансите да се остане бремена од предсемената течност се многу мали но сепак постојат, особено после првата рунда каде што може да остане некој сперматозоид (не секогаш) во каналчето па тој да си ја заврши работата.. Но сепак шансите се миниминимални! :)

girl.23 likes this.
  18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Кога ја прочитав Кристи малце погоре одма почна да ми се повраќа, да ме боли стомак, дури и вртголавици осетив! :lol:

Честито нека ти е на тебе Кристи! :clap:

19. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

:D неможите да замислите колку сум срекна денес имав зажано за на гинеколог и станувам гледам ми има дојдено пресрекна бев :) замислете после еден месец доцнење ми дојде

20. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Немој това да те залаже....................... това што дошла не значи ништо, може да је и ванматерична.
    Затова да си отидеш на гинеколог,и онака си имаш закажано.