Femina90 можам да тврдам и со докази а не само што ми кажувала другарката јас цело време бев со неа по доктори и знам многу добро што како било а не од слушање
Девојки извинете што замарам..но ме мачи .. на 13 јули имавме незаштитен секс ама две партии .. значи два пати имавме секс но одкако првиот пат сврши немаше ни 10 мин ние пак имавме па сега ме мачи дали може да сум бремена .. требаше да ми дојди на 23 а уште ми нема дојдено.. ме боли стомакот на долниот дел на левата страна и имам често мокрење ..пред 1 недела ми се лошеше но тоа ми помина.. ако можите некако да ми помогнете
Има реални шанси да си бремена, но сепак не свршил во тебе нели, па затоа шансите не се големи. Но тебе ти доцни, а имаш и некои симптоми. Што побрзо направи тест-домашен, или преку крв (100% сигурен). Па пиши што си направила.
дали некој може да ми кажи за тие апчињата .. 72 часа потоа ... и по колку време од односот се јавуваат симптомите и какви се .. ве молам за помошшш !!!
Да те поправам crazyinlove19, девојката рече дека дека Првиот пат свршил во неа и за неполни 10 минути имале повторен однос. Мој совет ти е да си купиш тест така најдобро ке си ја разрешиш дилемата. Иако по мене има голема можност да си бремена. а може и се да е ’лажна тревога’ , затоа трк до аптека и извести не што бидна
Не Сврши во мене сакав да кажам одкако сврши првиот пат имавме после 10 мин.. па ке одам до аптека ке проверам и ви кажам
таблетите се хормонски се викаат norlevo има и под други имиња ама кај нас најчесто се тие по аптеки , у принцип ти треба рецепта ама ако ја замолич аптекарката и ако имас 18 год ке ти даде мислам . но!!!!! немој да ги пиеш ако веке пиеш контрацепција па си заборавила да се напиеш таблета или слично делуваат до максимум 72 часа по однос и од симптоми можеш да почуствуваш подуеност , може да прокрвариш..сепак се хормони и никако повеќе од двапати годишно да се пијат
девојки помош.. со дечко ми имавме односи без да се заштитиме! кога му дојде да сврши се тргна и сврши надвор а во истиот момент и јас свршив.. е сега кога станав да се измијам видов дека на задникот сум цела водена! кога помириснав мирисаше на сперма.. го прашав дечко ми он рече дека е можно тоа да прснало само во моментот кога он го вадел или тоа да биде од мене... но не сум сигурна! што да правам?
Па ако свршил надвор, а само прснало на тебе надворешно тогаш шанси за бременост нема, е сега ако малку му останало во тебе , шанси навистина има но се помали. Ако веќе не сте сигурни зошто не земеш апче за ден потоа , да бидеш мирна.
WomanInRed, јас секогаш сум водена Мислам дека тоа е од тебе, а и секако бил незаштитен сексот, или пак може да е и од дечко ти, од предејакулатната течност, па и кај нас има течност кога ќе свршиш (а си свршила,) можно е од тоа да е. Јас со години имам незаштитен секс со дечко ми не се случило ништо. Ако толку ти е страв можеш да си направиш тест. Позз.
Ако е така како што кажуваш, не си бремена затоа што не свршил ВО тебе. Течноста би требало да е од тебе... Не се нервирај без потреба.
Исто и јас сум многу мокра после тоа ма не задникот буквално се, дури и стомачето на дечко ми го мокрам така да тоа ти е од тебе не од него
фала .. се напив .. ништо не ми беше .. никакви симптоми немав .. најверојатно се помина како што треба
ако може некоја `постручна` да напиши за предсемената течност, колкав % е да останиш бремена од неа, зошто, како....е работава за плашење??
шансите да се остане бремена од предсемената течност се многу мали но сепак постојат, особено после првата рунда каде што може да остане некој сперматозоид (не секогаш) во каналчето па тој да си ја заврши работата.. Но сепак шансите се миниминимални!
Кога ја прочитав Кристи малце погоре одма почна да ми се повраќа, да ме боли стомак, дури и вртголавици осетив! Честито нека ти е на тебе Кристи!
неможите да замислите колку сум срекна денес имав зажано за на гинеколог и станувам гледам ми има дојдено пресрекна бев замислете после еден месец доцнење ми дојде
Немој това да те залаже....................... това што дошла не значи ништо, може да је и ванматерична. Затова да си отидеш на гинеколог,и онака си имаш закажано.