Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Femina90 можам да тврдам и со докази а не само што ми кажувала другарката јас цело време бев со неа по доктори и знам многу добро што како било а не од слушање ;)

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Абе ти си била со неа по доктори, ама не си била со неа кога го направиле бебето.

На duffi и femina90 им се допаѓа ова.
  3. sweetgirl88

sweetgirl88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Девојки извинете што замарам..но ме мачи .. на 13 јули имавме незаштитен секс ама две партии .. значи два пати имавме секс но одкако првиот пат сврши немаше ни 10 мин ние пак имавме па сега ме мачи дали може да сум бремена .. требаше да ми дојди на 23 а уште ми нема дојдено.. ме боли стомакот на долниот дел на левата страна и имам често мокрење ..пред 1 недела ми се лошеше но тоа ми помина.. ако можите некако да ми помогнете :)

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Да ти помогнеме - не можиме. Да си бремена - може. Земи си тест и ќе видиш.

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Има реални шанси да си бремена, но сепак не свршил во тебе нели, па затоа шансите не се големи. Но тебе ти доцни, а имаш и некои симптоми. Што побрзо направи тест-домашен, или преку крв (100% сигурен). Па пиши што си направила. :)

6. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    дали некој може да ми кажи за тие апчињата .. 72 часа потоа ... и по колку време од односот се јавуваат симптомите и какви се ..
    ве молам за помошшш !!! :worried:

7. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7

Да те поправам crazyinlove19, девојката рече дека дека Првиот пат свршил во неа и за неполни 10 минути имале повторен однос.
    Мој совет ти е да си купиш тест така најдобро ке си ја разрешиш дилемата. Иако по мене има голема можност да си бремена.
    а може и се да е ’лажна тревога’ , затоа трк до аптека и извести не што бидна :)

8. sweetgirl88

sweetgirl88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Не Сврши во мене сакав да кажам одкако сврши првиот пат имавме после 10 мин.. па ке одам до аптека ке проверам и ви кажам :)

9. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    таблетите се хормонски се викаат norlevo има и под други имиња ама кај нас најчесто се тие по аптеки , у принцип ти треба рецепта ама ако ја замолич аптекарката и ако имас 18 год ке ти даде мислам . но!!!!! немој да ги пиеш ако веке пиеш контрацепција па си заборавила да се напиеш таблета или слично
    делуваат до максимум 72 часа по однос и од симптоми можеш да почуствуваш подуеност , може да прокрвариш..сепак се хормони и никако повеќе од двапати годишно да се пијат

10. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    девојки помош.. со дечко ми имавме односи без да се заштитиме! кога му дојде да сврши се тргна и сврши надвор а во истиот момент и јас свршив.. е сега кога станав да се измијам видов дека на задникот сум цела водена! кога помириснав мирисаше на сперма.. :sweat: го прашав дечко ми он рече дека е можно тоа да прснало само во моментот кога он го вадел или тоа да биде од мене... но не сум сигурна! што да правам?

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.740
    Допаѓања:
    145.175
    Па ако свршил надвор, а само прснало на тебе надворешно тогаш шанси за бременост нема, е сега ако малку му останало во тебе , шанси навистина има но се помали. Ако веќе не сте сигурни зошто не земеш апче за ден потоа , да бидеш мирна.

На rajna-vojvoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    WomanInRed, јас секогаш сум водена :lol: :lol: Мислам дека тоа е од тебе, а и секако бил незаштитен сексот, или пак може да е и од дечко ти, од предејакулатната течност, па и кај нас има течност кога ќе свршиш (а си свршила,) можно е од тоа да е. Јас со години имам незаштитен секс со дечко ми не се случило ништо. Ако толку ти е страв можеш да си направиш тест. Позз. :)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ако е така како што кажуваш, не си бремена затоа што не свршил ВО тебе. Течноста би требало да е од тебе... Не се нервирај без потреба.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Исто и јас сум многу мокра после тоа :D ма не задникот буквално се, дури и стомачето на дечко ми го мокрам :$ така да тоа ти е од тебе не од него :)

15. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    фала .. се напив .. ништо не ми беше .. никакви симптоми немав .. најверојатно се помина како што треба :)

16. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    ако може некоја `постручна` да напиши за предсемената течност, колкав % е да останиш бремена од неа, зошто, како....е работава за плашење?? :$ :(

17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    шансите да се остане бремена од предсемената течност се многу мали но сепак постојат, особено после првата рунда каде што може да остане некој сперматозоид (не секогаш) во каналчето па тој да си ја заврши работата.. Но сепак шансите се миниминимални! :)

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Кога ја прочитав Кристи малце погоре одма почна да ми се повраќа, да ме боли стомак, дури и вртголавици осетив! :lol:

Честито нека ти е на тебе Кристи! :clap:

19. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    :D неможите да замислите колку сум срекна денес имав зажано за на гинеколог и станувам гледам ми има дојдено пресрекна бев :) замислете после еден месец доцнење ми дојде

20. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    Немој това да те залаже....................... това што дошла не значи ништо, може да је и ванматерична.
    Затова да си отидеш на гинеколог,и онака си имаш закажано.