Благодарам на сите. Да си дочекате и вие! П.С. отечени гради и како да ми доаѓа а не може да ми пробие, сега на тоалет имав бледо кафеава дамка
ne e samo izostanata menstruacija simptom za bremenost ,taa moze da docni od stres, ishrana, slabeenje, debeleenje I Dr...
Дали има шанси некои тестови за бременост да покажат рана бременост пред изостанување на менструација?
Testovite za bremenost detektiraat bhcg, i za da detektiraat treba embrionceto da se implantira vo dzidot na matkata i da pocne da se lachi toj hormon. Taka da se zavisi od toa, ne od menatruacijata.
Денес испитав бхцг преку крв и испадна негативен. Не ми е јасно дали можеби е The hook effect или некој од двата теста да не е точен но линината се појави во првите три минути и многу ме бунат резултативе.
Требаше на 28ми да добијам, имам симптоми отечени гради, осетливост на мирис, мачнини и нагони за повраќање, благи грчеви.. Ќе причекам уште некој ден па ќе видам како ке биде.
Имаше скоро една членка, не ми текнува која, која исто имаше бледа црта на тестот, а негативен преку крв и испадна дека навистина е бремена. Не знам колку ти е вредноста на бхцг, ама ептен е рано изгледа, почекај уште некој ден или направи си тест дома пак, би требало да е потемна линијата. Со среќа!
Zdravo devojki. Na 01.04 imav posledna menstruacija. Na 16.04 imav sukrvica samo 40tina minuti. Se javiv kaj ginekolog mi rece deka mozno e da mi bila ovulacijata. Do sega takvo nesto ne sum imala. A na 12.04 bev na pregled i mi rece deka imam folikuli od 15 i 17 mm na dvata jajnici. Odnosi imavme sekoj den togas. Denes mi e 30ti den i sega na brisenje zaprimetiv povtorno kako rozevkasto. Za ciklus mi e rano. Za 2 3 dena treba da dobijam. Obicno dobivam pokasno nikogas porano. Neznam od sto bi mozelo da mi e ova.
Da se nadovrzam cel den denes vekje mi e kako kafeavo. Samo prviot pat bese posvetlo staviv i vloska mislev mi doslo. No nisto, samo kafeavo na brisenje. Ova vekje pocnuva da me plasi