Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. SonlivaDevojka

SonlivaDevojka Активен член

Nemam nikakvi simptomi za bremenost zatoa se plasam

2. Emy867

Emy867 Форумски идол

А зошто не направиш тест?

3. SonlivaDevojka

SonlivaDevojka Активен член

Bidejki ne mi zakasnalo seuste treba utre da dobijam ama izgleda sega kje dobijam imav kako posvetlo za razlika od vcera koga imav kafeavo

Emy867 likes this.
  4. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Zdravo , ne e za tuka temata ama da prasam
    Imav seks do decko mi. Mu se izvadi glavickata od penisot i nikako ne mu se vrakja kozhickata i go boli. Sto da pravi da mu se vrati?
    Fala vi.

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Нека оди на лекар, чим не се враќа како што си било, да не си направи проблем.

6. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Zdravo, mi docni vekje 4 dena iako imam redovna menstruacija :((
    Ovoj mesec posle prethodnata menstruacijata imav UTI pa piev antibiotik za toa sto predizvika mala kandida, pa bev pod stres I od ova I drugi seriozno pricini (ostanav bez rabota).
    So decko mi imavme odnosi mesecov bez kondom, no sekogas e edna partija I sekogas svrsuva nadvor, mnogu pazime na toa.
    I sega mi kasni, ne znam so da praam, dali e radi bremenost ili radi gorenavedenive pricini

7. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Sto moze da mu e? Loso e nesto?

8. jarec6

jarec6 Популарен член

Стварно не знам, ама ако претходмо се си било ок, а сега го боли и не се враќа ко што треба во првобитна положба ,нека оди да не си направи некој проблем

9. La-loca

La-loca Популарен член

Под итно на лекар зошто кожата прави притисок како прстен и не доаѓа крв во главичката. Ова е доста итна ситуација нека не се срами одете одма на ургентен.

jarec6 likes this.
  10. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Пишав и во Поддршка, но еве и тука може некоја ќе знае. Утрово првпат правев тест и се покажаа 2 цртки за помалку од 3 минути, ми доцни еден ден, но тоа не е репер кај мене, не ми е точен циклусот. Тоа што ме двоуми е дали може да е лажно позитивен? Некои викаат на 1 ден доцнење може да е повисоко хцг и затоа да покажува позитивен тест, а после да опаѓа. (waiting)Инаку тестот е на Livesane, во аптека ми го понудија како германски, во суштина Германија е увозник за Европа, а земја на потекло е Кина :?: Дали некоја користела ваков тест, дали се случило да покаже 2 цртки, а сепак да е негативен? Некако страв ми е да се израдувам пред време.
    Имам уште еден Selfclear, aма не знам дали да го употребам до вечер или пак да почекам до сабајле или уште 5-6 дена?:smirk:

11. jarec6

jarec6 Популарен член

Лажно позитивен не е.Може да е "лажно негативен" во смисла ако се направи порано па не покаже, ама лажно позитивен не.
    Честитки!

Дениција21 likes this.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Честитки! Лесна бременост да си имаш! ❤️

Дениција21 likes this.
  13. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Значи нема врска што е кинески и што е само 1 ден доцнење циклус? :inlove:

14. jarec6

jarec6 Популарен член

Нема врска, се зависи пред колку време си останала бремена, ако се поминати 2 недели да речеме, обично покажува, па дури и да не касни.
    Ако ти е сомнително, повтори уште еден тест, ама чим има линија секако е позитивен.

Дениција21 likes this.
  15. zverkica

zverkica Популарен член

На моја пријателка дечкото имаше ваква состојба, има медицинскиназив, правеше операција за сечење на кожичката, нешто како полу сунет ќе му дојде и си го реши проблемот, одете на уролог утре

majaskkkk1 likes this.
  16. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Mu se spusti, ama imase nevideni bolki , ne mozese da odi. Sreka nemase potreba od doktor , inaku da ne se spustese do sabajlevo denes ke idevme po bolnici. Lesno pomina, no se mislam da ne mu se sluci pak vaka. Prv pat ova mu se sluci i zagrizena sum. A sakam za brzo da ostanam bremena

17. zverkica

zverkica Популарен член

Да ама ако пак има ерекција може да биде многу болно, затоа викам одете на преглед кај уролог

18. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

I jas vcera se rasprasav za ova mi kazaa deka isto taka ako otide kozickata do kraj posle treba da se secne za da se vrati nazad, i strucno mi go kazaa kako se vika taa sostojba ama ne zapomniv, mi rekoa bas zatoa lravat sunet muslimanite a kaj pravoslavnite vika neli koga e bebe mashko majkata go otvara ama ne sekogas uspesno i tocno i zatoa koga e vozrasen posle moze da nastane takva situacija da nemoze da se vrati nazad kako shto bilo, sepak pojdete na doktor napravete edna konsultacija ili barem po telefon mislenje slusnete

19. Marta_7

Marta_7 Нов член

Zdravo na site imam prasanje, posleden pat mesecen ciklus imav od 24 do 28 Mart trebase da mi dojde na 22-23 no go nema kasni 11 dena so utre 12 pravev test na 1 no izleze negativen na 6 April dobiv mala bolka vo leviot dolen del posle 2 dena mi se zgolemi apetitot i cesto mokrenje zapek i glavonolki denes pocustvuvav vo dolniod del od stomakot poteskotii i cel den zamor ve molam za pomos dali mu se ima na nekoj ova sluceno Blagodaram. DALI SUM BREMENA DALI TREBA DA POCEKAM USTE MALCE ?

Slonce91 likes this.
  20. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Доволно ти доцни, да покаже дали има бременост. Провери бета преку крв. Со среќа!

Tedyyy, Marta_7 and IRBBB like this.