Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. jarec6

jarec6 Популарен член

Нема малку, многу секогаш може да се фати.
    Е време не се знае, кај некои се фаќа од прва, кај некои може да се фати после месеци, година...
    Мене само знам дека сите ми викаат, после пораѓај најбрзо се забременува, цели сме "отворени".
    А и другарки 3 така ми останаа бремени, сега да не те лажам не знам баш дали за месец ипол, ама баш беше некој месец после пораѓај.
    Пази се ептен ако не мислиш пак за брзо да раѓаш.

Vivienen, ivance.., Martka and 5 others like this.
  2. Saba08

Saba08 Популарен член

Ако ти поминала овулацијта немало потреба од апче, ако не, секој незаштитен однос после земањето на Норлево, значи шанса за бременост, па макар бил и после еден ден од пиењето. Може ќе добиеш па те боли стомак, ама да знаеш дека може и да доцни заради апчето. Ако касни повеќе од 5 дена, направи тест за бременост.

3. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Какво раѓање за брзо јас уште трауми имам од ова, се надевам дека нема

thelittle17 and jarec6 like this.
  4. Misskirova

Misskirova Популарен член

Рано е за добивање.
    Треба на 15ти,16 ти

5. Snowgirl25

Snowgirl25 Активен член

Здраво женски, дали и вие гледате скроз бледа линија, или само ми се причинува8-|
    Иначе 3 дена ми касни..

Attached Files:

S.o.F.i likes this.
  6. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

И мене така ми се гледа .. повториго тестот за 2 дена ако има нешто би требало малце подобро да се гледа ти посакувам среќа (fingers)

Snowgirl25 likes this.
  7. Zineta

Zineta Истакнат член

Last edited: May 6, 2021
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

9-12 нед

9. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Немаш гајле, болките ти се оти сигурно кај да е ќе добиеш и мензис, и тоа е нормално оти сега ти се хормоните исфрлени од баланс.

Прочитај го и ова ( План Б друго име за Норлево)
    Timing is of the essence when using Plan B: The sooner you take it after unprotected sex, the more effective it will be. Plan B will continue working in the body for up to five days, but it is only 89 percent effective at preventing pregnancy if taken within three days of unprotected sex.

10. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Дали повторно правеше тест? И јас пред една недела правев тест исто селф клиар, и втората ми беше розева меѓутоа тестот ми испадна лажно позитивен на ден кога требаше да добијам. Др. ми кажа дека позитивен бил заради хормоните.

11. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

:f:
    Да, правев втор тест следниот ден и исто имав две цртки, а вчера бев и на гинеколог и веќе има гестациско ќесе во матката, се смета дека сум 5-та недела бремена :) Почекај да видиш дали ќе ти протече менструацијата вообичаено или само еден ден имаш неколку капки, доколку можеби се работи за имплантација. Најбрзо и најсигурно, ако уште немаш добиено и се двоумиш, провери преку крв.

12. Marta_7

Marta_7 Нов член

Здраво на сите имам проблем сабајлево во 08h добив големи болки во долниот дел од стомакот повекето од лева страна отидов во веце мислејки дека ми се мокри но видов дека имам крв од сабајлево па до сега 15:40h (04.05.2021)имам крв но како РОЗЕВО-ЦРВЕНА но не тече повеке освен кога одам во вц да мокрам и се бришам со хартија ДАЛИ СУМ БРЕМЕНА? ------>>>

=》 Posleden pat mesecen ciklus imav od 24 do 28 Mart trebase da mi dojde na 22-23 no go nema kasni 12 dena pravev test na 1 (Maj ) no izleze negativen na 6 April dobiv mala bolka vo leviot dolen del posle 2 dena mi se zgolemi apetitot i cesto mokrenje zapek i glavonolki denes pocustvuvav vo dolniod del od stomakot poteskotii i cel den zamor oteceni gradi i bolki vo muskulite ve molam za pomos dali mu se ima na nekoj ova sluceno Blagodaram. (Mesecniot ciklus mi e redoven )

Vivienen likes this.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Уште не отиде кај гинеколог?

IRBBB and bicycle like this.
  14. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Odi na ginekolog nie tuka na forumot ne mozeme da ti kazeme sto ti e. Vakvo krvarenje nekolku dena na forum ne se leci.

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Јас не разбирам како можете така без грижа за себе да сте. Те гледам пишуваш болки, ми тече малце, да не сум бремена...
    Никој од нас освен гинеколог неможе да ти помогне. 21 век сме, и тестови во аптека за првична проверка можеш да најдеш сегде, а потоа и задолжителен преглед кај гинеколог.

MNoris likes this.
  16. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Девојки пред 2ипол месеци испов апче за ден потоа,менструацијата тој месец не ми доцнеше,менструацијата наредниот месец ми дојде дури порано два дена,а сега еве ми касни неколку овој месец (имам доста редовна менструација).Овој месец не сум имала некои ризични односи користевме заштита со партнерот,па сакав да прашам дали е можно да доцни од апчето?Направив и два теста,негативни беа.

17. Saba08

Saba08 Популарен член

За првиот циклус речиси сигурно, за овој, речиси невозможно. Промени во повеќе циклуси се случуваат ако го земаш редовно, ама секој организам реагира различно, така да, ништо не е исклучено. Мислам дека нема потреба од грижа, ќе се регулира, неколку денови плус или минус се случуваат и без апче и не е тоа ништо невообичаено или страшно.

18. petkova994

petkova994 Истакнат член

Здраво девојки,дали можи да се пресмета недела на бременост према овулација? На 22 март ми беше прв ден од последна менструација,ама примам терапија,стимулација на хормони,овој пат траеше терапијата подолго и инекцијата за овулација ја примив на 15 април.Останав бремена,добив многу јако крварење,се уплашија да не е спонтан,па рекоја не е спонтан,можда е вонматерична,хцг е нејасен,последно средата ми беше 84000,висок за 6 низок за 7 недела.Крварење веќе немам,се осеќам добро,градите само малку ме болат.Понеделник сум пак на крвна анализа за ехо било мн рано,мислам дека не знает шо се дешават,ни која недела сум,искуства и мислења ќе ве молам..

19. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Отвори некој калкулатор на термини на интернет (due day calculator) и наместо последна менструација, избери conception day.

petkova994 likes this.
  20. Saba08

Saba08 Популарен член

Не само што може, туку и најточно се пресметуваат недели и термин, ако се знае денот на овулација.
    Пробај го овој калкулатор, според мене најлесен за употреба и најточен:
    https://www.yourduedate.com/

annna and petkova994 like this.