Девојки после колку време од незаштитен однос и свршување внатре ќе биде покачено бетата? Да напоменам породена сум пред месец ипол и уште сум немала циклус ама бидна со мм и сег ме копка морам да проверам, фала ви
Рано ти е за било каков тест сеуште така и нормално е да немаш уште циклус затоа што си тазе породена само што си престанала да крвариш од пораѓајот. Само на ехо може да се види а тестот и преку урина и преку крв може да ти покаже позитивен поради претходната бременост. Реткост е да се фати тогаш но причекај си недела две за ехо ако мислиш дека е можно да си повторно бремена.
Жената е породена месец ипол, затоа не може да има bhcg кај нејзе, истиот после пораѓај не останува во организмот повеќе од 15, па еве нека се и 20 дена. На ехо па, ич ништо нема да се види ако отиди за недела, две. @Iva Mitrevski можеш да направиш проверка преку крв за 10 дена најрано од овулацијата. Ама ти немаш мензис, па не знам како би пресметала... Ако не, направи на 14 дена од ризичниот однос.
Како бе бхцг 84000 рано за на ехо? Со таква вредност мора да се види на ехо. Инаку кога не се сигурни според ехо која недела си бхцг најдобро покажува, кај мене беше така. Те видоа ли на ехо? Со 1500хцг се гледа на ехо, а не со 84000...
Не за ехо тек нареднава недела ми рекоја,не знаеја дали е спонтан или вонматерична,битно рекоја дека не е бременоста во ред зато шо хцг не е јасно висок за одредена недела,имав јако лрварење,заврши,и сега немам апсолутно никакви симптоми,само градите ме болат и уморна сум како да ми се спие цело време.Да беше вонматерична ќе имав болки вероватно,нешто ќе се дешаваше,ја сум сосема ок,исто како после нормална менструација...
Жени мислам дека се позитивни, иако сеуште сум во шок, искрено баш овај месец не се надевав и не пратев плодни и неплодни. Последен пат имав на 8ми април, требаше да добијам на 5 мај ама си велев може е пролонгирана ради време, стрес. Сега кога е најдобро да одам на преглед, прва бременост ми е и не знам искрено што и како. Ви благодарам
Девојки ајде мислење ми треба за другарка која не е на форумов. Вака веќе 2 месеци се обидувале за бебе, минатиот месец неуспешно, а овој месец ме струација имала на 10.04. Сега и доцни. Од симптоми има болни гради, мала вртоглавица од време на време и константна телесна температура од 37 до 37.8 некогаш(нежа настинка ок се чивствува)и чести топлотни бранови. И доцни веќе 2 дена. Вчера правела тест негативен, а денес со сода бикарбона правела домашен и излегол позитивен. И минатиот месец правела со сода негативен и излегол. Мислење? Колку е вашата телрсна темп. во бременост?
Ти благодарам многу,на сите ви посакувам само убавини ♥️♥️♥️ од симптоми имам многу често мокрење, болка во градите, понекогаш болки во дол иот дел од стомакот или јајниците ама многу кратки и не се јаки, имав појаки на денот кога требаше да ми дојди после се смирија. Значи многу слични на пмс симптоми.
Здраво ми треба мислење за блиска другарка која не го барати многу форумот.. Термин за породување и е 29 ноември ја интересира кога останала.. Т. Е датумот на зачнувањето според терминот незнаеме да го прерачунаме.. Колку време после однос се останува и кога се рачуна дека е 1м бремена..
Тестот ми изгледа на негативен. Дали можеби е рано направен? Последна менструација ми беше на 14 март а сега очекувам да не дојде на 14 април.
Да, сум ги помешала месеците, извини.14 април последна менструација а сега треба на 15 мај да не добијам.
Znaci vaka... Na 12ti i 16ti den od mesecniot ciklus imavme odnosi so cel za bebe. deneska treba da dobrijam, imam bolki vo jajnicite, mnogu gasovi, cesto mokrenje, celo vreme sum pospana, vo sabotata pravev test bese negativen. Dali e mozno sepak da postoi bremenost?
Pa seuste ti e rano za test pravenje, inaku ovoj e negativen da, ama rano e pocekaj da ti kasne pa ke napavis uste eden .. so srekiicka