Мене на цел пропуштен циклус ми покажа ептен бледа линија, значи после 7 дена од кога требаше да добијам. Ама јас бев со касна овулација и затоа може така. Бхцг наравив прв пат на 10.05 и излегол 5.63 ептен рана бременост. Провери БХЦГ и со среќа, да ти биде позитивен тестот!
Се зачудив како може после 10 дена каснење денес крв да имам на гаќи и јајниците ме болат 3 недели веќе така како тапа болка одвреме навреме сега исто малце појака. Ќе почекам да видам дали веќе сум добила или само на една капка ќе остане.....
Здраво, последна менструација ми беше на 7ми, на 9ти имав незаштитени односи, овие денови ми се плодни денови според календарот од интернет и имам крварење т.с spotting т.с крварење со слуз. Мојот гинеколог моментално не работи поради вирусот. Сакам да прашам како да разликувам дали е овулациско крварење или имплантациско? Btw: направив тест за бременост, негативен е, но докторот рече дека сеуште е рано за тест за бременост, да почекам другата недела да ме прегледа. Што мислите вие, дали е можно да сум бремена, инаку прв пат имам крваврер меѓу две менструации... и кога да направам повторно тест за бременост?
Денес ти е тек 12-ти ден од циклус. Такво крварење може да се јави и пред и во тек и после овулација, значи тука некаде си. Тест после две недели, а за да те прегледа, ако останеш бремена овој циклус, најрано за месец дена од сега.
Ne sakam da zvucham negativno, no beta 5 i ne pokazuva bash bremenost. Mozno e da si imala biohemiska bremenost, od 5 do 20 beta, najchesto gi vikaat suva zona, kade shto shansite se 50-50 dali ke raste ili ne. A i na 5 beta ne veruvam deka test so urina bi ti pokazal bleda linija. Ti posakuvam ishod kakov shto e posakuvan, no bi ti preporachala da napravish pak beta
Здраво дами. Подолго време сакаме да имаме дечиња и тестот е позитивен. Мегутоа имав сериозни проблеми со крвта и пиев многу силни лекови. Нив последен пат ги имам пиено 14 Април,на 15 Април добив. Сега ми доцнеше 3-4 дена,тестот ми излезе позитивен, но морав да направам други испитувања поради лековите кои ги пиев. Докторката ми рече доколку бременоста е 1 недела од последата употреба на апчињата не би требало да имам никакви проблеми. Резултати на крвта ке имам дури вторник Знам дека ова е најглупавото прашање кое сум можела да го поставам,знам дека звучи крајно неинформирано,но нема шанси да имам останато времена пред 14 Април нели, со оглед дека имав циклус потоа.Знам дека е скроз без веза ова што ве прашувам,но многу ми е важна бременоста после толку мнооогу време,и толку многу испитувања. Благодарам
Штом си добила навремен циклус значи тогаш не си била бремена сигурно, сега со лесно и со среќа само позитивно и ќе биде се во ред
Сигурно си останала бремена повеќе од една недела после прекинувањето на терапијата. Честитки мила, со лесно, ама најлесно до самиот крај
Благодарам девојки. Знам дека медицински не е можно да сум останала бремена па да добијам циклус и да си продолжи бременоста. Ама сум преплашена и превозбудена.
Mozhe da se ostane bremena a da se dobiva ciklus...toa se vika cvetna bremenost...mojata sestra imashe redoven ciklus do 14nedela a kaj nekoj mozhe da trae i do 9tiot mesec.Ti chestitam i so lesno da si ja pominesh bremenosta
Каква цветна бременост, многупати е пишувано за ова луѓе. Може да има крварење во бременост но тоа не е менструален циклус.
Бетата на 12.05 ми беше 5.63 а на 17-ти направив бета пак и тогаш добив резултат од 520 така да не е биохемиска.