Dobro vecer. Vaka sakam da ve prasam vase mislenje. Denes mi e 7 mi den od ovulacija I 22 ri den od menstuacija. Sabajle koga stanav koga bev vo we na toaletot na brisenje imase rozeva krv I eve cel den imam po nekoja kapka. imam minimalni bolki vo dolniot del na stomakot i toa e od pred 2 casa mi se pojavija znaci ne celo vreme na periodi gradite me boat na dopirI glavata mnogu me boli. Tem ja mere 3 pati I mi bese 36.8 I Sega poslednive 2 pati 37. Nekako mn mi se spie. Se osekam kako da sum utop ke otidam vo wctoa samo kapka dve. Sto mislite mozno e da e pocket ok na bremenost?
Знам дека е прашањево поставено дали си бремена,но мене овие симптоми ме асоцираат на уринарна инфекција
Од цитираниот дел. Баш истиве симптоми ги имав летоска кога имав ешерихија во урина. Крв при бришење,болка во стомак и чувство дека ти е полна бешиката, а одиш во тоалет и има само неколку капки. Освен ова и ме пецкаше при мокрење.
Да неколку капки крв на крај со последните капки урина. Чувство на полна бешика а одиш само неколку капки мочаш. Нема врска,не ме сфаќаш што ти зборам.
Ne go rekov toa deka vo urinate imam krf nego na toaletot I na uloskata znaci pomalce nego koga e menstruacija svetlo crvena krf
горниот е од синоќа, во живо мислам дека гледам сенка од линија. Долниот е направен сега со прва урина, јас гледам втора црта ама некако многу се блиску, така треба?
E sega i jas gledam na vtoriot bleda crtka, epa neznam valjda taka treba ajde proguglaj na google pozotivni testovi bremenost so slikicki da ti gi dade i ke vidis dali ima drugi taka blisku shto se ili nekoja clenka ako pravela vakov neka pokaze da vidime dali e na istoto mesto. Mene ova na uspesno mi lichi, ajde neka se sluci cudo da bide denot ubav
na sekoj test e razlicna dalecinata na vtorata linija, jas tuka gledam deka zirka vtora linija, mislam deka e pozitiven sto simptomi imas ?
Дај Боже да е Минатиот месец на истиов ден 4 дена пред добивање имав симптоми(добив тогаш): -слаба концентрација -болки во долниот дел од грбот -болки во стомакот -жешки бранови и прекумерно потење Овој месец: -замор -тегнење во стомакот Имам уште еден шурчек и селф клиар ама тие ги чувам за на 9ти
Леле извини, јас грешка сметав. Штом на 28 ти била овулацијата почекај барем 2 недели до тестирање. На оплодената јајце клетка и треба време додека да стигне до матката и да се вгнезди. Позитивен тест би требало да имаш веќе на 11 јуни, тогаш би била одприлика 4 недели бремена - односно 2 гестациски недели.
Jas gledav sega na google pozitivni testovi i imase mnoogu vakvi primeri kaj shto se vaka liniite, jas mislam deka sepak ke bide pozitivno no da ne se machis vaka odi eden bhcg preku krv i mirna ke si bides
Викаш да ја имам таа среќа сите 4 тестови овој месец да се невалидни? @meggle Не сакам да правам уште сега бета, имам уште 4 дена надеж. Повеќе ќе се разочарам ако е ниска отколку ако добијам.
Нема разочарувања! Помали очекувања-помали разочарувања! Секогаш треба да бидеме реални и да имаме реални очекувања. Сите ќе бидеме мајки еден ден, кога ќе ни дојде редот-тогаш. Башка рано ти е многу. Знам дека исчекувањето убива, еве и јас вчера требаше да добијам ама ќе чекам уште денес и утре ќе се стрпам, ако не дојде ќе си купам тест. Излези со другарки, прави нешто занимавај се да не мислиш толку <3
Завршив и јас со правење тестови олку рано, следните месеци само по недобивање, премногу ми е стресно ова, ќе гледам да се занимавам денес со нешто иначе отиде психата Дај Боже сите да си дочекама, а ти да не израдуваш со две цртки. Ти држам среќа! Ајде уште овој и ме нема до 10ти во темава