Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.358
    Допаѓања:
    5.571
    :/ секој си го познава својот организам. јас секогаш добивам редовно затоа немав дилема. искрено знам колку разочарувачки може да биде чекањето за бебе. ти посакувам во најбрзо време да ги видиш двете цртки и да се израдуваш.

поентата на првиот пост беше секако дека со тест правен дента кога треба да добијам, попладне искочи позитивен и дека нема поента да се чека 10 дена во контекст на мислењето пред моето.

од друга страна читам членки што после 5 дена од ризичен однос прават тестови што нема никаква поента.

На elenaklasik и Marsic им се допаѓа ова.
  2. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    За тебе може нема,за мене има,и тоа е мое мислење

3. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    3.330
    И јас го познавав мојот организам. Откако имам менструација ми доаѓала на 28 ден ама се се смени откако почнавме со бебе. Еве овој месец на 36 ден добив. Пекол.
    Иначе првиот пат кога "правевме бебе" тест правев третот ден :rofl::rofl::rofl: Од оваа гледна точка ми е многу смешно и сум била глупа ама тогаш ете сум имала нешто друго во глава.

На Snowgirl25 и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  4. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    236
    Женски здраво, денес на бришење имав розеникаво, после тоа немаше ништо. Попладнево вежбав и мислев дека ќе добијам си ставив секојдневна, на улошката имаше малку розево. Инаку треба да добијам за 4 дена, а вака немам ни болки, а обично имам болна менструација. Единствено од симптоми ме болат градите ама веќе три недели, што претпоставувам може да е нешто друго, а не бременост. Ова денес ме збуни скроз. Да почекам да видам дали ќе ми дојде, датумот за добивање или кога е најсоодветно време за тест за бременост?

5. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Сепак ќе мора киретажа...плодот застанал на 6 недели и не се развива :(

6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    Дали доста зголемено млечно бело прање, вртоглавици, lightheadedness на моменти, притискање на јајникот неколку дена пред да треба да добиеш се можни рани симптоми на бременост? Сврши во мене 3-4 дена пред овулација и еден ден по овулација, последното свршување беше на 27ми, а првото на 22, би требало да добијам сега на 9ти. Пред неколку дена забележав доста густо бело прање, и другиве симптоми, но сепак си мислам дека е рано за било какви први симптоми на бременост, иако прочитав дека можни се и по една до две недели. Исто така се чувствувам цело време уморно и ненаспано, колку и да спијам ноќе.

На SunnyGirl2 и Vivienen им се допаѓа ова.
  7. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Ако симптомите за бременост најчесто се јавуваат по 6 7 недела не значи дека е кај сите баш така. Секако дека може да се јават и порано. Секретот, боцкање во јајник, мачнини од некоја храна или најчесто одбивност на кафе, менструални болки, осетливи гради , секако може да се рани симптоми на бременост. Тоа многу рано е најчесто 3 4 дена после овулација, но од 6 ден секако дека може да се јави симптом. Јас во првата бременост уште 6 дена после обулација бев многуу поспана, јадев постојано, еден ден ме здоболе десниот јајник многу и во истиот момент повратив, и така 2 дена си повраќав. После само градите ме болеа и од 9 10 недела почнаа мачнини, киселина, повраќање, а воопшто не спиев имав многуу енергија.
    Така почекај да ти задоцни па направи си едно тестче.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  8. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Ништо ајде, со нови сили понатака. И јас имав иста ситуација, само кај мене беше 8ма недела. На државно бев на киретажа со целосна анестезија, кога се разбудив немав никакви болки, лежев 2 часа па ме отпуштија. После првата менс. треба да отиде кај матичниот на контрола, па би требало да прави микробиолошки, пап итн.

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Фала, и јас 2 пати...па затоа несакам никој да проаѓа низ исто ама ете.

На meggle му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Враќам малку доцна дури сега видов дека си пишала .:rofl::rofl::rofl: абе стварно како себе да се читам . Јас пак купував од различни аптеки по 3 теста од секоја :rofl::rofl::rofl: од такви помалечки аптеки не од Зегин оти таму сите ме знаат :D Плус кога ќе отидев до Ск на пример . Ќути за тоа и планирам да си нарачам од Али :D Туку што направи со преостанатиот тест ја отворив темата зс тебе да видам што си направила .Ајдеее сега веќе ке се познава втората убаво :clap: прави и сликајј :D

На lawlady му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ГорданаР

ГорданаР Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    419
    Добар ден на сите,

само да ве израдувам, направив тест и истиот е позитивен. Денес сум на прв преглед, се надевам дека се ќе биде во ред.

Голем поздрав до сите

На thelittle17, Pavlinka123, S.J.Parker и 27 други им се допаѓа ова.
  12. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Утре ми е денот за тест, едвај некако се воздржав да не го направам. Ама се мислем дека нема ништо, денес почнаја болките како секој момент да ќе добијам :|

13. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    И мене така ме болеше стомак кога бев бремена.Не ми се верува цртката да е лажна :) Ајде почекај до утре штом си цврсто решена :D

На lawlady и fana им се допаѓа ова.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.358
    Допаѓања:
    5.571
    честиткии :))))

15. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    Со лесно

16. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    dali ima nekoj za vo poraka da prasam neshto po iskusen ?

17. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Здраво на сите. Дакам да ве прашам колкави се шансите да се остане трудна од прв обид?
    Пробавме пред неколку дена, а јас чувствувам замор, стрвна сум кон благо, градите ме болст исто како пред мензис а ми заврши пред 10 дена. Ми се гади на моменти, имам нагон за повраќање. Правев денес тест за бремееност меѓутоа испадна негативен. Дали е прерано за тоа зошто пред недела дена имавме обид?

18. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.532
    За тест е рано. Почекај да ти задоцни. А шансите се еднакво дали е прв или е 10 обиди. Ти посакувам 2 цртки.

19. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Шансите дали се големи или мали од прв обид не можеме да кажеме и да претпоставиме, прво бидејќи секој организам е различен. Некои забременуваат од шала,некои се мачат неколку години и покрај тоа што немаат никаков здравствен проблем. Што значи за здрави маж и жена кои се во репродукција шанса има секогаш. За тест и симптоми е премногу рано. Првите симптоми ќе ги почувствуваш после недела до две од доценење ама веќе тогаш ќе знаеш, особено за гадење и повраќање тоа се јавува околу 6та недела. Совет опуштете се максимално. Јас лично мислев дека деца се прават одма од прв обид ама позитивен тест видов дури после година дена кога најмалку очекував,предходно здравствено проверивме се. Со среќа и само позитивно, водете љубов немојте да легнувате со помислата дека правите дете. Ви посакувам побрзо да ви се исполни желбата. :hug::l:

На Pavlinka123, Luminary и Katty52 им се допаѓа ова.
  20. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Ти благодарам од срце. Сакаав и јас даа се проверам зошто имам со тироидната проблеми (мала дисфункција - хипо) и се си мислам дека потешко ке оди тој процес...

На Liu му/ѝ се допаѓа ова.