Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    3.330
    Исто и јас се чувствував после првиот обид. Третиот ден после односот правев тест (facepalm) Најверојатно е на психичка база

На Katty52 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Da i jas mislam taka.

3. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Имав и јас болки како за добивање, ама па не ми изостануваа другите симптоми како болни гради, поддуеност, констипација, замор... Ако си бремена тоа е нормално, се шири матката.

4. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Ние со мм во еден месец пробавме 3 пати....јас останав бремена тој месец,е сега дали е било од првиот,вториот или третиот пат не знам.....бидејки паузата мегу пробувањата беа два дена...

На Katty52 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    40.088
    Јас забременив два пати од прва.
    Штом ти завршила менструацијата пред 10 дена сега најверојатно си во овулација каде што шансите за бременост се најголеми. Тест за бременост се прави кога ќе ти доцни или најрано 2 недели после однос

На Kalina J. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Направив селф клиар сега, негативен е ;( Можно е да беше биохемиска бременост? На 4 теста имав втора бледа линија

7. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Немој да се лутиш, немам лоша намера, не сакам да те навредам или повредам, ама уште од старт 90% бев сигурна дека не си бремена, бидејќи на сите тестови втората цртка скоро и да ја немаше, се мачев да видам некоја сенка, а мислам дека првите тестови ги читаше по истекот на времето за читање на резултатот. Обично при бременост кога се тестираме од ден на ден интензитетот на црвената линија е поизразен бидејќи и самата бета расте. Ти се тестираше прерано за да покаже тестот било што. Симптомите за бременост се тие, ама исти се и за пмс. Јас најдобронамерно те советувам следен пат да бидеш трпелива и тест да правиш по изостанокот на менструацијата. :l: Немој да си правиш стресови без потреба, воедно кога ќе бидеш бремена - ќе знаеш, ние жените имаме страшна интуиција и сите ќе бидеме мајки еден ден :sun:

На saki13, Campanula, Wes и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    3.330
    Шур чек тестови правеше?

9. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    На првиот само се појави после 10 димути, на другите одма се гледаше втора линија ама не потемнуваше, сите дена беше истата и на крај ја снема. Од ептен изразени пмс симптоми овој месец немам ништо освен вчера малку стомакот што ме болеше. Ниту болни гради ниту болки во грбот, не сум нервозна.. и тоа ме зачуди дека ептен се познавам каква сум пред добивање.
    Еве денес треба да добијам, со години добивам одма штом станам сабајле, денес нема ништо.
    Како и да е... повеќе среќа следниот месец.
    Два беа само шурчек, другите се би сејф, селг клиар и некој рандом од аптека не се сеќавам како се викаа.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Имаше бледа линија и тоа убаво видлива а лажна бледа линија не постои .. Ништо чудно да е во прашање биохемиска а стварно исчекував да израдуваш со појака втора цртичка деновиве . Многу ми е жал .Ти држам среќа за следниот циклус :l:

На saki13 и lawlady им се допаѓа ова.
  11. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    6.555
    А зошто не испиташ преку крв? Тоа е најточно. Оди сега во било која лаб за два саати рез ќе имаш.

На lawlady му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jana1989

Jana1989 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Devojki aj ve molam za pomos. 20 den od ciklus mi e. Neredovna menstruacija, pijam metformin i elova veke 2 meseci, pocna da se regurila menstruacijata. Sega ovie denovi imam gadenje, krkorenje vo crevata, gasovi, malaksanost, a i cel da spiam nemam maka. Ne znam koga mi bea plodni denovi oti so apcinjata pocna ciklusot da se sreduva. Ve molam za mislejne od sto moze da mi e ova sto mi se slucuva. Vi blagodaram, ubav den. P. S. Rabotime na bebe, no neli e seuste e rano za bilo kakov

13. samo negova22

samo negova22 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    76
    Направен пред 15мин според упатсво

Прикачени фајлови:

14. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    3.330
    Ми личи на невалиден

На saki13, Sofi.ja и samo negova22 им се допаѓа ова.
  15. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Тестот е невалиден, направете нов

На samo negova22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Јас некогаш така се чуствувам пред добивање, а бидејќи и ние се обидуваме за бебе до сега за жал се тоа ми биле симптоми пред менструација. А и периодов времево е мн променливо па некогаш така се чуствувам и од него. Но бидејќи по се прочитано тоа може да се и симптоми за бременост, нема друго него да почекаш термин за добивање па ако ти задоцни да направиш тест. Ти посакувам две цртички:inlove:

На Jana1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jana1989

Jana1989 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Blagodaram na mislenjeto, isto i tebe ti posakuvam 2 crveni linii. Ubav den

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  18. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Невалиден.
    Убав е тој тест ми се чини дека е self clear, ако можеш купи си пак од истиот, само внимавај на рокот на тестот. Уклучи си штоперица на телефон за попрецизно да го направиш и потоа да го прочиташ резултатот.

На samo negova22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    Ми доцни еден ден, требаше вчера да добијам. Сите симптоми што ги имав, како зголемен густ бел секрет, вртоглавици, и вчера што ме боцкаше едниот јајник ко да исчезнаа. Денес само на момент ме заболеа градите, и осетив болка во долниот дел на стомакот. Вагината ја чувствувам влажна скоро цело време и се си мислам дека сум добила, но не. Знам дека џабе пишувам овде и треба да направам тест, но сметам дека е уште рано, зошто мене некогаш и онака ми доцнело, ми доаѓало наредниот ден, или некогаш со 2-3 дена доцнење, максимумот ми бил 4 дена еднаш. Не знам дали да почекам бар уште ден-два, да не купувам тест за џабе, а за симптомиве не знам што би рекла..

20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    40.088
    Кога беше ризичниот однос?