Hi girls Imav odnosi so decko mi bez zastita na pocetokot od ovoj mesec, imam mensturacija ne sekogas da doagja na ist datum, prethodniot mesec ne zabelezav koi datumi mi bese ciklusot i znam deka toa ne e vo red, me faka strav deka uste nemam dobieno, nikogas ne sum pravela test za bremenost… sto bi napravile vie?
Neee, uff pomislata mi e Inaku svrsi na nego, taka koga ja citav sega temata sakav da ve prasam, bidejki se zamisliv od vcera bas.. thanks
Јас мислам дека аналгин или парацетамол не би требало да направат проблем,другарки мои кога беа бремени пиеа аналгин кога ги болеше глава или парацетамол,мада за се треба да се консултираш со лекар прво,напи се кафе може ке попушти
Зависи докторот како ке каже така,како што кажав другарки мои пиеа аналгин кога беа бремени во консултација со доктор значи им дозволил
https://forum.femina.mk/threads/Главоболка-за-време-на-бременоста.17008/ Еве и тука прочитав бремени жени дека имале дозвола од доктор да пијат аналгин или парацетамол.
Ехее, позитивен. Честитки! Иначе, се најавив само заради тебе, да видам што си направила и се исплатеше
Zdravo devojki...Mi docni 10 dena, vo sabotata pravev test bese negativen..Denes bev na doktor i na ehoto se vide edna tocka, doktorot kaza deka moze da bide od toa sto treba da dobijam, no i od bebe (no ne e siguren). Mi rece da pocekam do krajot na nedelata ako ne dobijam da napravam pak test.. Sto mislite vie?
Продира низ плацентата.Првите месеци може да ја оштети невралната туба кај бебето.Ги намалува тробоцитите што може да доведе до згрутчување на крвта.И при доење не е дозволен аналгин. За глава б6,парацентамол,лимон,кафе и трпение
Не ти се причинува и нема потреба да чекаш до недобивање затоа што нема да добиеш . Честитки и со лесно , сенка од линија е исто толку релевантна како и жар црвена Со среќа . Ти го едитирав тестчето за да се уверам дека ја има и потцртав каде е Прочитав си имала биохемиски претходно па ти посакувам цврсто да се држи јуначево и да си се гушкате за 9 месеци.
Ако доктор ти рекол така и не е сигурен дали е бременост, тогаш ние па ич не можеме да ти кажеме дали си или не си. Евентуално да направиш бета хцг, па по тоа ако може да се види.