Слушај си го телото, колку и лито да звучи... јас не мислев дека сум бремена, но секое сабајле за на работа нагон за повраќање, тахикардии, некоја вознемиреност.. искрено, мислев ковид дека е... Покриена си со терапија, добро е што не е свежа крв (ма да баш таква прокрварив во 15та недела) и ќе биде се добро. Страшни борци се, ти само чувај се и помогни му/и! Ти посакувам 4 цифрена бета за скоро!
Ти благодарам од се срце се надевам дека за скоро ќе видам 4цифрена бета, малку ме загрижува крварењето зашто имам проблем и со тироидната покачена ми е и никако да се симне, а редовно примам терапија се надевам нема да има некаков проблем со ембрионот, а за симптоми уште не сум приметила нешто посебно освен тапа болка како за циклус повремено и некоја вртоглавица и ептен ретко некое гадење се надевам дека е сеуште рано за поголеми симптоми.
Zedov vcera test mislev denes da go napravam ama nisto. Denes nemam losenje pa mi se namali nadezta i nemam hrabrost da go napravam da ne se razocaram
Mila,ne mora da znaci deka treba da imash nekakov simptom. Za prvoto pred ciklus gradite mi bea tvrdi I bolni na dopir no potoa ne me bolea(mesecot koga ne mi dojde). Koga napraviv test beshe pozitiven so mnooogu bleda linija. Za vtorata bremenost nemav apsolutno nikakov simptom. Ne sekoja zhena ima simptomi,tek mozhe pokasno da se javat. 4/5 dena se dovolno dena za da se pokazhe dali ima bremenost,napravi si test. Stiskame palci
Не мора секој ден да имаш симптоми, може и воопшто да немаш а да си бремена. Собери храброст и те чекаме со убава вест
Ете и овие денови се изгубени, не ги искористивме. Не знам, не е дојде моментот за второ дете. Којзнае дали ќе биден повторно... Сега сакам, а чувствувам дека не е момент, а не знам, не ми се чека, а од друга страна ко да да не сме спремни. Страв ми е да не се оддолжи, па затоа вака се брзам. Дајте утеха, поддршка. Дали некоја се осеќала како неподготвена за повторно забременување, а сакала? Ко да на ми е судено се осеќам.
Toj shto ne saka vtoro ne ni pomisluva,barem jas taka mislam. Mozhebi chuvstvuvash strav koga razmisluvash za nekoi raboti pa zatoa se osekjash nepodgotvena. Jas iako pochnav so obidi ushte koga prvoto mi beshe bebe sepak osekjav strav,ama sega se naviknav.Edna godina I devet meseci ke bidat razlika. Se ke bide kako shto treba da bide.
Како велат постариве со второто е секогаш полесно зошто знаеш што те чека од првото. Башка второто ќе има и од кого да учи и со кого да се игра, јас сама си го исчував првото е сега и второто исто ќе си го чувам сама, сите маки сама без ничија помош ги поминав уште откако се породив. Освен маж ми и мене никој ми го нема прошетано детето, искапено, нарането, сменето пелена ама баш никој, овие модерни баби во денешницата. И сега не му мислам за второто барем ќе се блиску со годините па ќе си се дружат кога ќе пораснат. Тоа е мајка а децата ни го продолжуваат животот. Опуштете се малку нема поубаво од дете, само верба во Господ и се ќе биде во ред.
Душо јас еве 13 недела веќе, дали 3-4 пати имав лошење во овие 3 месеци а ниту еднаш не повратив така да штом ти доцни тестот ќе покажи. Дури не дознаеш не се раководи многу според симптоми оти мене првите недели ми беа исти симптоми за менструација дури и менструални болки,мислев ќе добијам во секој момент, се шетав со влошки една недела цела и после ми текна да направам тест . Со среќа
I jas imam takvi bolki slabi kako predmenstrualni nonstop odam vo wc mislam deka sum dobila. Sepak ti blagodaram
Јас кога останав бремена ми беше високо тсх, докторот ми ја провери во 5та недела повторно беше околу 6. Пиев 100, ми зголеми на 125 и сега за сега е ок. Во Македонија се проверува за време на бременоста секој месец, овде во Германија поретко можда има и по 2 месеци. За почеток пробајте да го симнете докај 2.5 исто се битни и фт3 и фт4 колку се. Нека ти е со лесно
И јас не сакав да го земам ама во таа аптека што работеше го имаше само тој другите ќе стигнеле покасно.
Ти благодарам фт3 и фт4 ми беа добри кога ги испитав само тсх ми прави проблем, да знам дека почесто ќе треба да ги испитувам тоа не е проблем само сакам да е се во ред со бебето ваљда не е проблем толку тсх-то? Сега за сега сум со зголемена терапија би требало да се намали. Фала ти многу нека ти е со лесно и тебе