Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Слушај си го телото, колку и лито да звучи... јас не мислев дека сум бремена, но секое сабајле за на работа нагон за повраќање, тахикардии, некоја вознемиреност.. искрено, мислев ковид дека е...
    Покриена си со терапија, добро е што не е свежа крв (ма да баш таква прокрварив во 15та недела) и ќе биде се добро. Страшни борци се, ти само чувај се и помогни му/и! Ти посакувам 4 цифрена бета за скоро!

На Bojana.91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bojana.91

Bojana.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Ти благодарам од се срце се надевам дека за скоро ќе видам 4цифрена бета, малку ме загрижува крварењето зашто имам проблем и со тироидната покачена ми е и никако да се симне, а редовно примам терапија се надевам нема да има некаков проблем со ембрионот, а за симптоми уште не сум приметила нешто посебно освен тапа болка како за циклус повремено и некоја вртоглавица и ептен ретко некое гадење се надевам дека е сеуште рано за поголеми симптоми. :inlove:

3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    И мене ми се гледа многу бледа линија, ко сенка. Зумирав неколку пати и се гледа.

4. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    Многу ми е жал но јас не гледам втора линија, се надевам дека следен месец ќе ја видиш и втората

Прикачени фајлови:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SonlivaDevojka

SonlivaDevojka Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    21
    Zedov vcera test mislev denes da go napravam ama nisto. Denes nemam losenje pa mi se namali nadezta i nemam hrabrost da go napravam da ne se razocaram

6. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Не мора да значи цело време да ти се лоши, штом ти доцни направи си.

7. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026
    Mila,ne mora da znaci deka treba da imash nekakov simptom.
    Za prvoto pred ciklus gradite mi bea tvrdi I bolni na dopir no potoa ne me bolea(mesecot koga ne mi dojde).
    Koga napraviv test beshe pozitiven so mnooogu bleda linija.
    Za vtorata bremenost nemav apsolutno nikakov simptom.
    Ne sekoja zhena ima simptomi,tek mozhe pokasno da se javat.
    4/5 dena se dovolno dena za da se pokazhe dali ima bremenost,napravi si test.
    Stiskame palci:hug:

8. SonlivaDevojka

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    21
    Vi blagodaram mnogu na odgovorite ke soberam hrabrost mozebi da go napravam :inlove:

9. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    5.767
    Не мора секој ден да имаш симптоми, може и воопшто да немаш а да си бремена. Собери храброст и те чекаме со убава вест :)

На Ellyy и fana им се допаѓа ова.
  10. SonlivaDevojka

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    21
    Vi blagodaram utre ke napravam pa ke vidime sto ke pokazi. Daj boze site da si docekame sto sakame :):inlove:

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.930
    Допаѓања:
    12.104
    Ете и овие денови се изгубени, не ги искористивме. :shake:
    Не знам, не е дојде моментот за второ дете. Којзнае дали ќе биден повторно...
    Сега сакам, а чувствувам дека не е момент, а не знам, не ми се чека, а од друга страна ко да да не сме спремни. Страв ми е да не се оддолжи, па затоа вака се брзам. (waiting)
    Дајте утеха, поддршка. Дали некоја се осеќала како неподготвена за повторно забременување, а сакала? Ко да на ми е судено се осеќам. :|

12. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026
    Toj shto ne saka vtoro ne ni pomisluva,barem jas taka mislam.
    Mozhebi chuvstvuvash strav koga razmisluvash za nekoi raboti pa zatoa se osekjash nepodgotvena.
    Jas iako pochnav so obidi ushte koga prvoto mi beshe bebe sepak osekjav strav,ama sega se naviknav.Edna godina I devet meseci ke bidat razlika.

Se ke bide kako shto treba da bide.:)

На Trpkovska и elenaklasik им се допаѓа ова.
  13. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Како велат постариве со второто е секогаш полесно зошто знаеш што те чека од првото. Башка второто ќе има и од кого да учи и со кого да се игра, јас сама си го исчував првото е сега и второто исто ќе си го чувам сама, сите маки сама без ничија помош ги поминав уште откако се породив. Освен маж ми и мене никој ми го нема прошетано детето, искапено, нарането, сменето пелена ама баш никој, овие модерни баби во денешницата. И сега не му мислам за второто барем ќе се блиску со годините па ќе си се дружат кога ќе пораснат. Тоа е мајка а децата ни го продолжуваат животот. Опуштете се малку нема поубаво од дете, само верба во Господ и се ќе биде во ред.

На Anturium, Campanula, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Душо јас еве 13 недела веќе, дали 3-4 пати имав лошење во овие 3 месеци а ниту еднаш не повратив така да штом ти доцни тестот ќе покажи. Дури не дознаеш не се раководи многу според симптоми оти мене првите недели ми беа исти симптоми за менструација дури и менструални болки,мислев ќе добијам во секој момент, се шетав со влошки една недела цела и после ми текна да направам тест :D. Со среќа :hug::l:

На Martka, KittyAgnes, SonlivaDevojka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. SonlivaDevojka

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    21
    I jas imam takvi bolki slabi kako predmenstrualni nonstop odam vo wc mislam deka sum dobila. Sepak ti blagodaram :inlove:

На Liu му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    273
    Јас кога останав бремена ми беше високо тсх, докторот ми ја провери во 5та недела повторно беше околу 6. Пиев 100, ми зголеми на 125 и сега за сега е ок. Во Македонија се проверува за време на бременоста секој месец, овде во Германија поретко можда има и по 2 месеци. За почеток пробајте да го симнете докај 2.5 исто се битни и фт3 и фт4 колку се. Нека ти е со лесно

На Bojana.91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SonlivaDevojka

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    21
    Sepak nisto. Napraviv sega sure check i negativen. Jas navistina neznam sto da pravam i mislam. :(

18. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    А да испиташ преку крв? Мене sure check не ми излегуваше позитивен никогаш, а бев бремена.

19. SonlivaDevojka

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    21
    И јас не сакав да го земам ама во таа аптека што работеше го имаше само тој другите ќе стигнеле покасно.

20. Bojana.91

Bojana.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Ти благодарам фт3 и фт4 ми беа добри кога ги испитав само тсх ми прави проблем, да знам дека почесто ќе треба да ги испитувам тоа не е проблем само сакам да е се во ред со бебето ваљда не е проблем толку тсх-то? Сега за сега сум со зголемена терапија би требало да се намали. Фала ти многу нека ти е со лесно и тебе

На Herrra му/ѝ се допаѓа ова.