1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. AngelGirl

AngelGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    78
    Фалааа :* ке почекам уште 1-2 дена ако не ми дојде ке направам едно тестче за секој случај . па ке ви пишам... Поздрав :* :hai:

2. strudla

strudla Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    7
    јас би ти советувала да си направиш уште утре, да не те јаде мислата, за 1-2 дена има да си направиш уште милион филмови во глава, немој само да замислуваш дека стомакот ти расте и да се осеќас како да си бремена како што беше во мојот случај :D :rofl:

3. AngelGirl

AngelGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    78
    па и бев почнала и тие филмови да си ги правам :D ама за срекичка сабајле ми дојде и многу сум срекна ^_^ . позздрав :hai:

4. strudla

strudla Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    7
    epa super, vidis li deka bilo lazna panika, :rofl:

5. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426

Ист случај само што мене требаше да ми дојде денес... и ми дојде :D не се секирај не мисли воопшто на тоа штом ти нема свршено нема никакви шанси :) Позз

6. najmilo

najmilo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    ej decki vaka posleden pat dobiv na 7 april ,a imav odnosi na 28 mart ......znaci dali e mozno da sum bremena bidejki custvuvav kako neshto cudno da mi se slucuva vo stomakot hellp me pls

7. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    jas mislam deka sansite da si bremena se minimalni ili moze bi nepostojat megutoa zatoa sto custvuvas nesto demek promeni najdobro bi pokazal test kupi si vo apteka i napravi go zatoa sto se pominati od odnosot 20 i poveke denovi i treba da pokaze dali si ili ne. megutoa spored mene mislam deka ne si. pa napraj test i pisi da ne te mislime

8. najmilo

najmilo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    amaa strav mi e da napravam test bidejki ne sakam da sum bremena....nejcam da doznam oti ako doznaam loso ke bidi...nejcam i ne smeam da bidam :(

9. najmilo

najmilo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    plus mislam deka toj ne svrsi vo mene...no me bunat bolkite vo stomakotttt

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    poseti ginekolog moze bi imas nekoj problem a ako ne svrsil ic da ne mu se sekiras jas so decko mi imame dolgi godini seks bes kondom i nikogas ne sum ni imala potreba da se tresam dali sum trudna ej dusicke ako taka se ostanuvalo trudna bez da se svrsi do sea site ke setavme so stomacite. taka da bidi opustena baska si dobila a za bolkite poseti doktor

На Linaathequeen му/ѝ се допаѓа ова.
  11. najmilo

najmilo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    ama strav mi e be srcke....mn mi e strav kako da pojdam

12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    pa samo hrabro a jas smetam deka ne treba da se sramis mislam ako veke si bila do sea na ginekolog togas imas i sigurno dobar odnos so tvojot doktor nemora nikoj da znae dali si bila ili ne. a isto taka prasaj go deckoti dokolku e iskren ke ti kaze dali svrsil ili ne. ako si od sk. i ti treba sovet za ginekolog bi ti ja preporacala mojata :)

13. najmilo

najmilo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    srcush nemam pojdeno na ginekolog i sum od pp inace so deckoto imam odnosi ednas na pet meseci i sum nemala potreba od ginekolozi,ama znam deka ne svrsi,a ko ke svrsuva kako ke prepoznae devojkata aj ako znajs kazi mi ??

14. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Јас ке ти кажам не си трудна, чим си имала секс па си добила, и не свршил во тебе нема шансиии..пишав некаде по темиве кои се плодни денови.
    И пак ке кажам....девојки, девојчиња секое женско мора да знае за својот циклус се. Не ве напаѓам најмило ако сакаш пиши ми пп и прашај се што не ти е јасно ке ти објаснам убаво и не се секирај ;)

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    jas bi ti kazala deka i edan vo zivotot da imas odnos ginekolog e ubavo da se poseti. toa ne e ni sramno ni bolno :) a za da imas seks bez kondom treba da imas najnapred doverba vo partnerot koga e vo prasanje dali ti svrsil ili ne zatoasto ako i on e 18 god. kako tebe izvini ako gresam veruvaj ne bi sakal i on da napravi glupos no tuka pa moze da se zeme vo predvid i negovoto iskustvo za toa dali moze da se kontrolira pred da svrsi. no nemozes da go poznaes koga ke svrsi bidi sigurna no od koga ke svrsi da mozes :) a ako ne si sigurna tolku i se plasis zemi si prezervativi i uzivaj vo seksot bes da se treses dali i koga ke svrsi i ako seksot vi trae poveke vreme najdobro e da menuva pocesto kondomi zaradi bezbednost i sigurnos.

16. najmilo

najmilo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    ne e na 18 god toj ima 22god ama ne znam sho da pravam.........................

17. Pipito

Pipito Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    58
    Wow колку голема драма .. Вака.. Зошто толку се нервираш, мачиш и преоптеретуваш самата себе..? Зарем не можеш да размислиш малку оптимистично..? Одиме по ред.. Ќе си речеш: Имав Sex со него.. Ми беше убаво.. Се сакаме, можеби годините не ни се прилагодувачки но доволни се.. Што и да се случи ќе прифатиме.. Toa e таа игра наречена живот.. Секогаш се случувбаат работи кои ги сакаме или мразиме.. Но од реалноста не бегаме.. И мислиш ли дека нешто би можела да смениш кога ќе дознаеш дека си трудна ? Ништо не можеш освен ако не си толку плито умна за да отидеш и да абортираш.. Прва сум против абортусот.. И верувај ми што и да правам кого и да правам ќе пазам.. Но ако се случи такво нешто едноставно ќе прифатам и ќе бидам најсреќна.. Бидејќи Господ мене ме благословил..

18. strudla

strudla Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    7
    срцка извини вака али не прави драма, едноставно купи тест, и ке проверис, те сфаќам како ти е те јаде психата али ако не направиш тест уште повеќе ке се мачис самата себе, имаат право ако не свршил во тебе нема место за паника, размислувај позитивно постојат милион причини кога доцни не помислувај одма на тоа,

19. zdrava

zdrava Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    pomos

vaka problemov mi e sleden: do sega ne sum imala seksualen odnos no se plasam od bremenost zosto so decko mi imavme trienje i strav mi e od taa predsemena tecnost zosto slusnav deka se ostanuvalo trudna inaku napraviv dva testa( i na utro i na vecer) negativni se pa otidov na ginikolog mi rece ne sum trudna ama mi izgledase nekako ko vrska da nema i mi prepisa primolut nor gi ispiv mi dojde menstruacija no pak nekako ko da cuvstvuvam deka sum trudana. Dali e mozno?

20. strudla

strudla Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    7
    srcka vaka ne mozes so trienje da ostanes bremena ako e taka sekoja vtora devojka bi bila trudna, nemoj ic da se sekiras, presemenata tecnost ne e nisto, jas ne veruvam deka moze da se zabremeni od nea za drugite neznam, a ti stavrno nemas mesto za panika znaci da ostanes trudna treba da svrsi vo tebe ima milion slu;aevi koga de;koto svr[uva vo devojkata a taa ne ostanuva trudna, znaci nemoj ic da se sekiras, spi si mirno, neznam zo[to te fa]a panika em si napravila testovi em si bila na ginekolog,samo zanj za drukpat deka e nevozmo\no, pozdrav

не си бремена 1000000000000000% ;)