Zdravo devojki, so mm se trudime da imame bebence. Mene posledna mens mi bese 9ti juni, denes trebase da dobijam no nemam dobieno nitu imam nekoj simptomi deka ke dobijam Mene menzisot mi doaga sekogas ili 1-2 pred datata ili tocno na datata rano nautro. Sabajlevo napraviv test izleze negativen. Jas cuvstvuvam blaga glavobolka i na momenti kako malku blaga bolka vo jajnicite, stomakot mi e poduen i gradite na dopir mi se poosetlivi. Dali nekoja od vas ima nekoe vakvo iskustvo da mi kazete. Vi blagodaram odnapred imajte ubav den.
Може не е за овде но да прашам.. Со оглед на тоа дека не можам да утврдам овулација.. ( од кога почбавме да работиме на случајов ми иде порано,покасно) На 23.06 ми дојде. 27,06 02,03,04,07 .07 свршување. Од понеделникот ми се врти,малаксана сун имам бол во долниот дел од стомакот па во јајник. Си мислам ќе ми дојди в секој момент.( рано е) Ми се мочка често , и тоа 2-3капки-џабе одење в вц хахаха на 04 кога имавме однос со свршување се разб. малку ме болеше и после кога се бришав имав кафено. Гладна сум нон стоп .. Градите минимално отечени.. Може е само пмс? п.с. мерам секој ден температура кога ќе се разбудам..
Според мене можно е сега да си во овулација, ако мериш базална температура би требало да ти покаже, премногу е рано за симтоми на бременост, верувај кога кажуваат дека симптомите се јавуваат после 6та - 7та недела, јас кога останавав бремена сфатив, опушти се и уживај
Може на 4-ти си имала овулација, тек ти е 15-ти ден од циклус, рано е за ПМС. Како се движи температурата, може да споделиш графикот ако сакаш.
Мислам дека вчера ти била овулација, можеби затоа ги имаш тие симптоми. Земи си тестови и си ја прати овулацијата за најсигурно, од 10 ден по менструација па се додека не излезе позитивен.
На 4 имало пад на температурата за на 5 6 константна заради овулација и денес по овулација да расне поради прогестеронот. Така јас го толкувам графиконот. Нешто грешам? Исправи ме те молам.
Доколку продолжи да расне температурата и на денот на доаѓање или ден пред тоа нагло се намали значи дека не дошло до оплодување, доколку продолжи да расне до 37 степени и се одржува таква температура тогаш има бременост.
Ќе видиш како ќе се движи температурата следните утра, ако ги внесеш во апликацијата мислам дека сéуште нема да ја детектира овулацијата заради повисоките температури претходно. Сепак и овој метод без други начини на потврда не е сигурен 100%, така да битно е да продолжите со односите. Ако ти доаѓа до 35 дена, можно е тие циклуси овулацијата да ти е околу 20 ден од циклус, па останува деновите да покажат.
Здраво девојки Вака обично добивав на исти датум секој месец, Но последниве месеци по 3 до 4 дена покасно.. Е сега сакам да ве прашам кога од пролике би ми била оволуација и плодни денови. Со оглед на тоа што менструацијата ми беше на 19.05 и 14.06 А овие 3 дена чувствувам како пецкање и мал бол во јајниците. Секогаш пред да добијам една недела ме болат градите, а сега сеуште нема.
Според последните циклуси, иако два се малку за анализирање, овие денови би требало да добиеш, утре, другиден. За овулацијата, не знам колку ти е долга втората фаза од циклусот, меѓутоа отприлика меѓу 10 и 15-ти ден од циклусот. Плодни денови, рачунај 5 дена пред овулација, денот на овулација и евентуално еден ден по овулација.