Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Јас осѕанав бремена ама после еден циклус, значи 2 месеца после спонтан и тоа со киретажа. Се во ред до крај :)

На Bebce1, Martka, Anturium и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Elkaa56

Elkaa56 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2021
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Dobiv vcera

3. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    340
    Jas ostanav posle 1 ciklus, imav i kiretaza, dobiv ednash i posle toa ostanav odma. Se pomina vo red do kraj

На Bebce1, elimkd и Anturium им се допаѓа ова.
  4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.147
    Допаѓања:
    6.751
    Ви благодарам ме смиривте малку :hug: Исто сум и јас јуни имав спонтан, после тоа добив и сега ми доцни. Се надевам се ќе биде добро, може ќе сум баш среќничката што ќе остане бремена од еден однос, а се обидуваме повеќе од 1 година (facepalm)

На elimkd, fana и Bebe3 им се допаѓа ова.
  5. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
    имам прашање доколку некој знае...мене ме прашаа јас поима немам и бидејќи гледам темава е доста активна решив тука да го пишам прашањето. Се работи за млада девојка околу 20 и нешто години. Имала однос со кондом и се било океј , 14 дена потоа добила менструација но порано од очекуваниот датум. Прилично редовна и била менструацијата и до следната имало уште 10 дена останати , значи 10 дена порано добивање. Од што може да се случи тоа? Што добила највер. се е океј според мене освен ако не е некое крварење тоа добиеното , но таа тврди дека не е крварење него исто со менструацијата било.

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Некогаш знае и 2 пати во месец да дојде. Од 23 до 35 дена е нормално да се добива. Некогаш можеш или порано или покасно да добиеш или воопшто да не добиеш од стрес, физичка активност итн. Трудна не е сигурно. :)

7. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    634
    Шо биднаа? Направи тест?

8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.147
    Допаѓања:
    6.751
    Добив во неделата

9. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    634
    Денес ми е денот за недоаѓање, но секогаш ми касни со некој ден. Некакви симптоми неам никакви уште ни грсди ме болат ни јајници ништо, само сум мноогу подуена едвај се движам дури седнувам со расчепатени нози, ме затега доле у матката некако. До минатиот месец ситњ можни симптоми ги имав недела време пред да ми дојде.Да правам ли тест или да не се лажам само хихи

10. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Направи, зошто да ти е мисла. Јас секогаш правам да си олеснам на душата. Ако е негативен дали сега дали покасно, исто ќе биде разочарувањето. Тој е негативен па е негативен така да...
    Инаку јас добив, веќе и ми заврши, а бев убедена дека ќе биде овој месец. Тоа е тоа.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Atropa

Atropa Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Здраво членки! Дали тестот преку урина за бременост во лабораторија мора да биде наутро со утринска урина или мора да е во било кој дел од денот? Фала ви!

12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.266
    Допаѓања:
    118.959
    Пожелно е да е со утринска.

13. Atropa

Atropa Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Направив сега и се појави бледа розеникава линија.. можеби затоа што урината не е утринска и не е концентрирана.. Мислење?

14. Anii_

Anii_ Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki jas sum nova ovde prvpat pisuvam.Mojata prikazna e pred dva meseci imav spontan abortus bev 8 nedela sto zavrsi so kiretaza toa bese na 29.05 potoa na 02.07 imav menstruacija sega ovoj mesec mi docni mensturacijata od vreme na vreme imam bolki ne posltojani da napomenam deka vcera na 05.08 pravev test so prvata utrinska mokraca sure check bese negativen denes sega na pladne uste eden test isto pokazuva negativen dali spored vasi iskustva postoi sansi da sum bremena posle dva negativni testovi ili mozebi mnogu rano gi napraviv?

15. Iliana88

Iliana88 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    46
    Dokolku imas redovna menstruacija a ti kasni veke 3 dena bi trebalo da ti pokaze na testot makar bleda linija, najsigurno za da ne mu ja mislis ako ne dobies vikendov ispitaj si bhcg vo ponedelnik.

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.266
    Допаѓања:
    118.959
    Ако се појавила и најбледа, тогаш си бремена. Ако си во можност сликни го и стави го тука.

17. Anii_

Anii_ Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ne nemase nikakva bleda linija dvata testa bese oboeno samo kontrolnata zona C sto pretpostavuvam e vo red napraveno bidejki prethiodniot pat koga bev bremena vednas bea oboeni dvete crti.Dali se pravi bchg vo poliklina Jane sandanski?ili mora kaj maticen ginekolog?

18. Iliana88

Iliana88 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    46
    Upat od maticen ginekolog mozes na gak , synlab neznam za jane dali moze prasaj si go maticniot on najdobro znae.Na privatno mozes bilo kade ne ti treba upat okolu 700 den e.

19. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    860
    Допаѓања:
    2.652
    Meне после киретажата ми се поремети малце циклусот и пмс симптомите ми беа многу поизразени од претходно. Обично циклусот ми трае 25-26 дена, но после киретажата добив точно на 30от ден, па на 23-от ден, па на 29от ден , но последниве 2 месеци се нормализира. Еве последниов циклус бев убедена дека сум бремена, ми доцнеше 3 дена и ужасно ме жежеа брадавиците, ама добив...
    Според мене штом веќе ти доцни, а имаш негативни тестови не си бремена...

20. Anii_

Anii_ Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0