Јас осѕанав бремена ама после еден циклус, значи 2 месеца после спонтан и тоа со киретажа. Се во ред до крај
Jas ostanav posle 1 ciklus, imav i kiretaza, dobiv ednash i posle toa ostanav odma. Se pomina vo red do kraj
Ви благодарам ме смиривте малку Исто сум и јас јуни имав спонтан, после тоа добив и сега ми доцни. Се надевам се ќе биде добро, може ќе сум баш среќничката што ќе остане бремена од еден однос, а се обидуваме повеќе од 1 година
имам прашање доколку некој знае...мене ме прашаа јас поима немам и бидејќи гледам темава е доста активна решив тука да го пишам прашањето. Се работи за млада девојка околу 20 и нешто години. Имала однос со кондом и се било океј , 14 дена потоа добила менструација но порано од очекуваниот датум. Прилично редовна и била менструацијата и до следната имало уште 10 дена останати , значи 10 дена порано добивање. Од што може да се случи тоа? Што добила највер. се е океј според мене освен ако не е некое крварење тоа добиеното , но таа тврди дека не е крварење него исто со менструацијата било.
Некогаш знае и 2 пати во месец да дојде. Од 23 до 35 дена е нормално да се добива. Некогаш можеш или порано или покасно да добиеш или воопшто да не добиеш од стрес, физичка активност итн. Трудна не е сигурно.
Денес ми е денот за недоаѓање, но секогаш ми касни со некој ден. Некакви симптоми неам никакви уште ни грсди ме болат ни јајници ништо, само сум мноогу подуена едвај се движам дури седнувам со расчепатени нози, ме затега доле у матката некако. До минатиот месец ситњ можни симптоми ги имав недела време пред да ми дојде.Да правам ли тест или да не се лажам само хихи
Направи, зошто да ти е мисла. Јас секогаш правам да си олеснам на душата. Ако е негативен дали сега дали покасно, исто ќе биде разочарувањето. Тој е негативен па е негативен така да... Инаку јас добив, веќе и ми заврши, а бев убедена дека ќе биде овој месец. Тоа е тоа.
Здраво членки! Дали тестот преку урина за бременост во лабораторија мора да биде наутро со утринска урина или мора да е во било кој дел од денот? Фала ви!
Направив сега и се појави бледа розеникава линија.. можеби затоа што урината не е утринска и не е концентрирана.. Мислење?
Zdravo devojki jas sum nova ovde prvpat pisuvam.Mojata prikazna e pred dva meseci imav spontan abortus bev 8 nedela sto zavrsi so kiretaza toa bese na 29.05 potoa na 02.07 imav menstruacija sega ovoj mesec mi docni mensturacijata od vreme na vreme imam bolki ne posltojani da napomenam deka vcera na 05.08 pravev test so prvata utrinska mokraca sure check bese negativen denes sega na pladne uste eden test isto pokazuva negativen dali spored vasi iskustva postoi sansi da sum bremena posle dva negativni testovi ili mozebi mnogu rano gi napraviv?
Dokolku imas redovna menstruacija a ti kasni veke 3 dena bi trebalo da ti pokaze na testot makar bleda linija, najsigurno za da ne mu ja mislis ako ne dobies vikendov ispitaj si bhcg vo ponedelnik.
Ne nemase nikakva bleda linija dvata testa bese oboeno samo kontrolnata zona C sto pretpostavuvam e vo red napraveno bidejki prethiodniot pat koga bev bremena vednas bea oboeni dvete crti.Dali se pravi bchg vo poliklina Jane sandanski?ili mora kaj maticen ginekolog?
Upat od maticen ginekolog mozes na gak , synlab neznam za jane dali moze prasaj si go maticniot on najdobro znae.Na privatno mozes bilo kade ne ti treba upat okolu 700 den e.
Meне после киретажата ми се поремети малце циклусот и пмс симптомите ми беа многу поизразени од претходно. Обично циклусот ми трае 25-26 дена, но после киретажата добив точно на 30от ден, па на 23-от ден, па на 29от ден , но последниве 2 месеци се нормализира. Еве последниов циклус бев убедена дека сум бремена, ми доцнеше 3 дена и ужасно ме жежеа брадавиците, ама добив... Според мене штом веќе ти доцни, а имаш негативни тестови не си бремена...