Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. daci20

daci20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    fala za utehata i jas se nadevam deka ne sum bremena bidejki napraviv 2 testa i 2 bes negativni pa si mislam ako eden ne e tocen drugiot ke e tocen inaku planiram da si zakazamna lekar da ne imam nekoja cista bidejki pred nekoe vreme mi rece genekologot deka imam policisticni jajnici uste ednas blagodaram

2. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    даци20 не верувам дека си бремена,
    Firegirl20 и јас имав секс со дечко ми на 4 ден од менструацијата и сврши во мене...па ништо така да не веувам

3. Monchy.21

Monchy.21 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Девојки ми треба ваша помош. Ми касни речиси 2 месеци со дечко ми имавме односи 2пати без заштита но на кратко не сврши во мене туку после некое време надвор. Сега во јули бев на одмор во Турција и се ми е пореметено. Ве молам за помош што мислите можно ли е да сум бремена??? Ми се случува вака на секои 6 месеци 2месеци не добивам и после се ми иде точно на датумот. Дечко ми тврди дека нема шанси да сум бремена бидејќи пие хормонски таблети има проблем( не е поврзан со плодност) и доктор му има кажано дека ако планира да има деца во поскора иднина да не ги пие таблетите најмалце 6 месеци.Ве молам за помошшш :)

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Па направи си тест за најсигурно. Иако и самата велиш дека имаш нередовна менструација, а и не свршил во тебе , колку што разбрав :^) ..

Јас да сум на твое место би се загрижила, искрено. Два месеци не е краток период.

5. Monchy.21

Monchy.21 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Па не ни беше блиску до свршување тогаш кога имавме односи без заштита значи беше ептен на кратко и после подолго време му требаше додека да сврши. Немам никакви симптоми значи да имало нешто до сега ке имав барем еден симптом а мене не ми е ништо само многу ме мава на психата

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Ако не свршил во тебе шанси за бременост нема, единствено од сигурност може да направиш тест , за да не те мава психата.

И посети гинеколог мора да има причина за нередовниот циклус. :)

7. Monchy.21

Monchy.21 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    пред неколку години се имам правено операција на јајникот имав циста и минатата година немав 4месеци циклус бев на гинеколог имав циста водена ми дадоа примолут нор пиев 5 дена и добив. Минатата година исто во ноември имав па цел декември немав и дури крајот на јануари оваа година добив. Ми се случува вакво нешто редовно, а и многу сум чувствителна на промена на клима.Кога ке сменам место ми касни дупло незнам што да правам да предизвикам да добијам...

8. daci20

daci20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    девојки фала му на бога добив денеска и се е во ред ви благодарам за советите

9. gukis

gukis Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    последниот циклус ми траесе до 28 јули од тогас ми нема дојдено

10. doni-doni

doni-doni Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ќе ми препорача ли некој добар гинеколог во Скопје за преглед,планирам да одам во Систина или најверојатно во Свети лазар во Скопје.Сакам да направам подетален гинеколошки преглед,веќе една година не можам да останам бремена, па сум многу загрижена.

11. Monchy.21

Monchy.21 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Јас би ти го препорачала др.Слободан Лазаревски од Систина.Експресно си ја врши работата и има одговор на секое прашање, мене тој ми го спаси јајникот да не ми го извадат, во државна решени беа да ми го вадат јајникот.Јави се во Систина таму закажи си сега поскапо е ама барем ќе бидеш упатена за се ништо не кријат од тебе

12. snegulka.-3

snegulka.-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    луѓе ве молам одговорете ми...пред неколку дена имавме со партнерот секс преку гаќички....дали има некакви шанси да сум бремена? ве молам одговарајте...и иако се поминати неколку дена дали ако направам тест резултатите ќе бидат точни?....

13. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Каков секс преку гакички??

14. snegulka.-3

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    секс..во буквална смисла...со гакички на нас...тој немаше заштита :worried:

15. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    хахаха малку ми е смешно извини :D но мислам дека неможи во никој случај да си останала бремена така
    доколку си сигурна дека не капнало ништо што мози да влезе несакајки

16. snegulka.-3

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    ooх даа знам..и мене ми е чудно.....ама многу глупаво се осеќам....за колку време од прилика можам да го направам тестот..?

17. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    За две недели одприлика.....али тоа ако фатило ке фати одма....али пробај за две недели направи го тестот би требало да покажи 99% дали си или не си....и со среќа....за друг пат паметот во главчето :)

18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Каков е тој секс преку гакички? :^)
    Значи бремена можеш да останеш само ако имаш секс, ти си немала, што значи дека не си бремена.
    Не се оптеретувај со глупости и нелогични работи.

19. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    али некад е доволна капка да забремени.....тоа е од невнимание

20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    А како ќе стигне таа капка како што ти ја нарекуваш, да ја оплоди јајце-клетката штом немало пенетрација?
    Луѓе со години пробуваат па ништо, а не па преку гаќи да се забремени. Свашта. |(
    Прво теорија па после пракса. :)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.