Може крварењето било имплантациско, па затоа и бетата (неколку дена по крварењето) е пониска. Покасно се зачнало. И јас се обидувам за бебе па по се што прочитав, нема правила. Пуштам среќа за висока бета
Штом ти касни 3 дена и бета е 58 бремена си , сега е битно да се дуплира бетата. Избегнувај сексуални односи јас уште пред да дознам дека сум бремена не практикував односи ни пак сега.
Да, нема односи само нека е се во ред Не очекував дека сум останала затоа што 7-8 месеци пробувавме и искрено се оптеретив со плодни денови и правење по 20 теста секој месец (звучам лудо ама...) и овој пат си реков ни гледам плодни денови ни правам тестови и ете баш тогаш се фатило, камо среќа да бев повнимателна.
Здраво девојки, ова мислење го пишувам во име на моја блиска, ве молам ако може да споделите информации. Менструацијата ми дојде на 22ри јули и ми траеше 6 дена. Според календарот плодни денови ми беа околу 5-6ти август . Имав незаштитен однос но не ејакулираше вп мене. Денес требаше да ми дојде, но се уште немам. Немам ни некои пмс симптоми како што отеченост на градите, подуеност и сл. Веќе 2 дена чувствувам болка во јајнициве неизменично а и немам никаков исцедок. Оваа недела од неделата се разболев, имав симптоми на корона па бев во самоизолација, но испадна дека немам корона, не примав никакви антибиотици или лекарства. Бидејќи немам исцедок воопшто мислам дека ќе ми доцни и многу сум испаничена.До сега имав редовна менструација и мимдоаѓаше дури и порано. Понеделник ќе посетам доктор, па дали има некој слично искуство, страв ми е од бременост
Знам дека ќе бидам осудена на негативни и осудувачки коментари, но навистина ми треба совет. Имав заштитен однос, но кога заврши, забележавме дека има многу малку сперма во кондомот. Подоцна кога го наполнивме со вода, нели за потврден доказ, од кондомот истече капка-две. Немаше никаква трага од некоја дупка или сл. Можно е кондомот да е пукнат или? Исто така, имав длабока болка во пределот на јајниците, треба да добијам наредната недела, но болката како да се засили после настанот. Пмс, нели? Не сакам непотребно да земам Норлеево, но од друга страна... Ви благодарам.
Ич не те осудуваме, сите сме биле таму, со стравови/надежи и неизвесност. Добро е што користите заштита, а капка-две од кондомот може да значи дека се намокрил дур се полнел. Важно за тебе е да си водиш евиденција за должина на циклус (од прв ден на мензис до последен, пред добивање на следна менструација) и да знаеш да си ја препознаваш овулацијата. Со ова ќе избегнеш непотребен стрес ако имаш ејакулација 3-4 дена пред да добиеш, а кога ќе планираш бременост ќе ги препознаваш сигналите кои ти ги дава телото.
128 , се слушнав со матичниот рече во ред е, сеа само да се стрпам уште 2 недели за ехо, и ми рече да продолжам со утрогестан иако веќе немам ни кафеав исцедок. Фала што праша.
Може да биде, исто како што може да биде и знак дека треба да добиеш.. Само еден показател не значи ништо, ако се сомневаш и посакуваш, почекај до некој ден после денот за добивање и прави тест.. И да се пофалиш тука
Dali vo grupava ima nekoj sto moze da kaze dali za vreme na pienje primolut nor moze da nastane bremenost na site forumi otvoriv nikade ne najdov nekoj priblizno so istovo prasanje?
Zdravo , pred 7 dena imav nezastiten odnos, i sega mi docni 3 dena, imam malku bolki vo stomakot , dali e mozna bremenost ? ❤
Не би требало. Односот не ти бил во плодни денови. Може да ти касне поради многу причини, стрес, настинка итн.
Fala na odgovor jas gi piev 20 dena poradi nizok progesteron no doktorot ne mi napomena za zastiten odnos posle terapijata jas imav ciklus no poradi toa sto se obiduvame za bebus vekje 2 godini posle eden spontan cisto sakav da znam dali moze da nastane bremenost.
Dali bi trebalo sekogas da se praktikuva takov odnos samo vo plodni denovi za da ostanes bremena ili sekoja devojka razicno .?