Не е можно да си бремена , односите не ти биле во плодни денови ниту блиску до истите , а и веќе ти доцни три дена зошто не направиш тест ако те “копка” толку
Плодните денови кај секоја не се исто,кај некои се од веднаш по менструација,кај некои на средина,кај други пред менструација,така да ако не си сигурна кога ти се плодни денови имај си секогаш незаштитен однос ако сакаш бебенце. И да иако си имала 1 недела пред менструација незаштитен однос има шанси за бременост.
Здраво девојки, последен мензис ми беше на 23 јули, ми доцни 6 дена имам болки во долниот дел на стомакот. Направив денес тест но испадна негативен има шанси за бременост
Zdravo devojki, pred 1 mesec imavme nezastiten odnos so svrsuvanje vnatre vo plodni denovi.Posle 2 nedeli dobiv menstruacija megjutoa prvite dva dena samo bleda krv duri neprimetna na toalet zabeleziv i posle tie dva dena pocna normalno da tece 3 dena i ostanatite 2 dena samo kafeavo. Da napomenam prviot den koga zabelezav bleda krv napraviv test no za zal negativen izleze. Posle nekolku dena primetiv pak isto bleda krv i grcevi mozebi toa se dolzese na ovulacijata. Vcera dobiv pak no bojata ne mi izgleda kako prethodno i obicno vtoriot den mi tece najmnogu no sega ne e isto. Gradite isto me bolat od prethodniot ciklus do den denes, vcera imav gadenje i do ovaa menstruacija cesto cuvstvuvav bolki vo stomakot sto isto ne e normala.. Dali ima sansi za bremenost?
Povtori go testot mozebi bilo rano za krvta mozebi prviot pat bilo ovoluacisko krvarenje a vtoriot pat mozno e da e implatacisko krvarenje napravi pak test ako e negativen togas naj sigurno ti e preku krv da proveris
da ke napram odma cim prestane krvarenjeto.. Prv pat se obuduvame taka da kako sto citav na sekade se kao simptomi na bremenost ali sepak mi e cudno i krvarenjeto neznam zbuneta sum
Zdravo, jas sum nova na forumot, PA neznam Dali na tocno mesto pisuvam. So soprugot probuvame za bebe, potocno imavme bebence no za 8 Dena pocina, Sega povtorno probuvame no nemoze, plus pred izvesno vreme mi otkrija hpv cin 1, tip 31 I 66, Dali mozebi od toa e problemot
Од односот пред месец дена добиваш веќе втор пат и си имала негативен тест, значи нема бременост. Колку што можев да разберам крвариш на две недели? Мислам ако направиш друг тест ќе ти ги разреши сомнежите, но дека веројатно е некоја хормонална нерамнотежа за што би требало да отидеш кај гинекологот.
Според календар овулацијата ми беше на 16ти ден. На 25ти ден направив бета и беше 0.10. Сакав да конкурирам за ново работно место и ми требаше бета. Конкурсот го укинаа, бетата ми остана Е сега една работа ме мачи. На 19ти ден од циклус, после однос на бришење имав "белка од јајце". Ако тогаш ми била овулацијата дали е рано за да покаже на 25ти ден кога правев бета?
Zdravo, prvo zal mi e za bebeto Da ti kazam deka imas tema na forumov CIN 1 pa mozes da si procitas iskustva, se nadevam deka rabotis na podiganje na imunitetot i se konsultiras so ginekolog dali e dobra ideja sega da ostanes trudna(ako seuste postoi Cin 1). Ti posakuvam vo poskoro vreme da imas dve crticki na testot.
Ti blagodaram za odgovorot, da rabotam na podibruvnadnaje na imuniteto I pijam caevi za cistenje na cinot, sepak blagodaram
Imam bliska prijatelka koja uspesno izlekuva cin 1 i sea e super, taka da pozitina misla, jak imunitet i redovni kontroli na ginekolog. Se ke bide vo red Pozdrav
Aloe Vera gel земи си , го препорачуваат за HPV па дури и за CIN . Додека не се исчистиш од оваа избегнувај односи дури и пробување за бебе,поважно ти е здравјето твое сега да се среди се па има време и за бебе. Ти посакувам се најубаво