Ti blagodaram za podrskata, ne posakuvam ova da se sluci na nikoj, samo morame da prodolzime ponatamu, gospod ke Dade na site PA I na Nas
Kako koga od 2 do 3 nedeli, a ovie nekolku meseci postojano na 2 nedeli. Sum bila mnogu pati na doktor site mi prepishuvaat anti bebi piluli za da dojde toa vo normala no jas ne sakam da gi zimam
Offf zena.. sto se li nema da pomine. Bidi jaka ke dade Gospod pak ti pustam srekjicka i virtual hugs
I jas sekoj den placam, ama nemozam da go vratam , se naviknuvam da ziveam so toa I so tie nekolku sliki sto gi imam od nego. Ama gospod e golem toj dava na site ke dade I na nas
Jas vekje 12 dena sum pozitivna na kovid trebase da dobijam bo 26 avgust no seuste ne dobiv deneska napraviv test mene mi izgleda negativen vie sto mislite? Dali mozebi od kovid i lekarstvata mi docni?
Lele mnogu se plasam dva pati mi napravija rengen na plukjata i piev 10 dena pancef i 7 dena infuzija so analgin. Se plasam da sum bremena da ne mu nastetil ovaa bolest i lekarstvata.
На време направи преглед, не оставај така. Блиска пријателка во иста ситуација како тебе пред 2 месеци од тие причини ја пратија на киретажа...
Ne mozam da izlezam sega kako da odam kaj maticniot ginekolog ne znam dali smeam na izolacija sum? Kje poludam uste kiretaza mi fali posle ovaa sto pominuvam so virusot.
Мора да смееш да излезеш од дома кога станува збор за здравје. Не мора кај матичен, направи бета хцг преку крв некаде приватно. Нели има посебни влезови за ковид поз. Моите коа идеа на 3 дена крвна слика во син лаб мислам, искачаа најнормално а таму од друг влез ги примаа
Направи бета и со резултатите телефонски матичниот гинеколог ќе те советува како да постапиш и што да пиеш додека ти заврши изолацијата. Инаку во ординација на преглед нема да те пуштат а и секако е рано за ехо, ништо нема да се види толку рано. Биди позитивна, слушај совети од доктори и се ќе биде океј. Ако и бетата ти потврди бременост веднаш извести го матичниот лекар може ќе треба да ти ја смени терапијата за ковид. Со лесно, се ќе се среди
Јас би те советувала да ти купат Фрух тест да направиш. Посензитивен е, ако има бременост би покажал појака црта.
Нема потреба од друг тест, овој е позитивен и вака изгледа 10, 11 дена по овулација, значи сметај дека имплантацијата се случила пред околу 2-3 дена. Не знам кога си правела РТГ снимки и до кога си била под терапија, ама ако не примаш веќе ништо и особено ако си престанала овие денови (пред имплантација), не се вознемирувај, ќе биде добро.
Poslednata snimka na regen mi bese vo petok deneska zavrsiv so pancefot analgin so infuzii vekje 5 dena ne primam. Sega pijam samo aspirin 100, vit c 1000g isto taka i vit D 2000g i paracetamoll ako imam mnogu jaka glavobolka.Mnogu se plasam da ne mu nastetil virusot i rengenot
Во рана бременост опстанокот на ембрионот оди по принципот сé или ништо. Ако било проблем прво не настанува имплантација или ако сепак настане ембрионот ќе престане да се развива. Освен тоа, сéуште нема оформена плацента и ембрионот се храни од жолчното ќесе, така да веројатно дека лековите не ни стигаат до него, а и рентгенот на бели дробови е толку мала доза на зрачење што нема негативно влијание врз ембрионот во оваа фаза на развој. Не се стресувај пред време, ако бременоста продолжи голема е веројатноста дека се работи за здрав ембрион. Ти пожелувам добро здравје и здрава бременост .
mnogu ti blagodaram za ovie zborovi nemas pojma kolku me ohrabri i me smiri malku zasto kje poludam ovie denovi nitu mozam da izlezam nitu da odam kaj ginekologot sve na loso mi odi pametot.
Смири се душичка! Дај си малку смирение, за ако имаш мало зачеточе, да му дадеш убава енергија. Замислувам колку се плашиш, ама добро ти кажа членката, штом една имплантација се случила и има бременост, значи е во ред. Некаде имам слушнато дека и ако прилично рано се слушне срценце, значи плодот е здрав. Дали е точно не знам, нека ме поправи некоја членка, ако грешка. Бајдевеј, @Saba08 секогаш од тебе учам нови нешта за бременост. Имаш доста познавања, таков заклучок имам добиено, а и за уште неколку членки. Браво! За тоа е темава, впрочем. @slimy , сѐ најдобро и посмирено.