Da ti kazam edvaj cekam da dobijam za prvpat vo zivotot se molam da ne sum bremena zasto ova bese mnogu tezok period za mene so koronata i ne sum nikako podgotvena za bremenost imam dva deca i sakavma uste edno ama ne znaev sto kje me snajde.ti blagodaram mila za odgovorot i podrskata
Fala mnogu mila, ti posakuvam se najdobroNe iskreno nisto osven sto znaese od vreme na vreme da mi se slose ama mnogu retko
E sega nesto me zbuni devojki na mene do denes mi e 14ti den od ovulacija kako sto mi kaza doktorot 4ta nedela vleguvam denes. A referentnite vrednosti na hcg vo krvta mi bile 48 dali e normalno ili kolku treba da mi bidat vo ovoj period?
Така е, здравјето е пред сé. Ти да си жива и здрава, да можеш да си ги гледаш дечињата, ќе дојде време и за трето.
Честитки и остај ги референтните вредности, дури и кај една жена не се исти вредностите при секоја бременост, камоли па кај различни жени. Што е битно не е почетната вредност, туку таа да расте во границите на нормалата. Многу сум љубопитна како знаеш дека си 14 дпо, ако сакаш да споделиш?
Па според тоа кога и била овулацијата знае, извади си апликација ќе ти покажува се јас според тоа си пратев.
Devojki zdravo, prv pat mi se slucuva da mi docni. Sekogas dobivam na 28tiot den. Trebase da dobijam na 31 avgust. Nemam totalno nikakvi simptomi. Niti bolka vo gradi, otecenost, kafeav iscedok itn itn.. Nekoj so slicno iskustvo?
Јас прележав Ковид , и оо ковидот ми доцнеше 4 месеци. После со терапија го средив циклусот. Чисто мое лично искуство.
Da ne e rano? So denes 3 dena se pominati. Kako odi toa so beta? Treba uput nesto ili kako? Blagodaram
Благодарам, јас мерам базална температура и според тоа и симптомите, бременостите и долгогодишното искуство знам кога имам овулација, туку прашањето ми беше дали @Andreaaaaaa2132 следи овулација со некој метод или според првиот ден на циклус е претпоставката дека е 14 дена по овулација. Со ехо сега со некоја сигурност може да се потврди денот само ако претходно го следеле растот на фоликулите. Како и да е, да си имаш убава, лесна бременост!
Ti blagodaram mnogu za odgovorot mila se nadevam kje dobijam poskoro jas stom izlezam od izolacija vednas odam na ginekolog.