Јас немав редовни циклуси и овулации. Стимулирана бев со Кломифен, овулација имав отприлика на 17-18ти ден од циклус, а тест правев 14 дена после тоа, на 31ви ден од циклус и имав убаво видлива цртка. Мислам дека 17-18ти можеш да правиш тест пошто имаше позитивен за овулација на 1ви.
Јас секако си добивам на 30,31ден и тогаш имав овулации на 17-18ти ден ама со оглед на тоа дека месецов ми беше многу рано така да изгледа и дека порано треба да добијам од тие 31ден, со тоа израчунав дека треба 18ти или 19ти да добијам па си викам ден два пред тоа да направам тест,мислам дека би покажало,а симптомиве дали се за добивање дали за недобивање се ке видиме баш,се осекам на моменти како само што не пробило
Те разбирам, огромната желба и исчекувањето ти го прават тоа. Сите минуваме низ тој процес, анализираме симптоми до бесконечност и се молиме да не добиеме. Ехее јас колку пати одев до тоалет по пат молејки се да не сум добила. Ќе биде, само верба и трпение и ќе дојдат двете цртки.
Се надевам искрено, еве уште нема скроз година поминато од обиди а рачунај првиот обид лани декември беше ама заврши со биохемиска,се тешам со тоа чим еднаш било ке биде пак,ама па се нема и нема ама месецов еве поразлично се осекам од когс решив скроз да се опуштам и не мислам на тоа,па ке видиме
Се трудам да верувам дека нашите бебенца уште не се решиле да дојдат, чекаат прав момент. Јас секојдневно се борам со демоните во глава после загубата, ама вербата дека еден ден ќе ми се насмеат едни мали очиња ме држи на нозе..
Devojki denes napraviv pak test na 10ti den, negativen e. Ajde nekoj so slicno iskustvo. Nikakvi simptomi ni za mens ni za nisto . Sto moze da e ova? Prv pat vo 30 god mi se slucuva. Posleden nezastiten odnos bese na 28mi avgust.
Се случува некогаш и да промаши и да не дојде еден месец. Некогаш можеби и два пати ќе добиеш во еден месец ама ова ако е еднаш во година или на неколку години еднаш е нормално али ако е често треба преглед.
Zdravo istoto i mene mi se ima sluceno imam 24godini vo mart mesec mi kasnese 10dena (sekogas dobivam na vreme, seksualno sum aktivna vekje4godini , bez zastita no sekogas pred da svrsi se trga i sum nemala bremenost dosega) napraviv test na 5tiot den negativen mi bese na7miot pak pravev so utrinska mokraca, i na9tiot pak negativen i bev na ginekolog na abdominalno eho nisto nemozese da vidi pa mi rece ako e pocetok na bremenost ne se gleda sekogas, isto doktorot mi kaza da ne si bila mn pod stres ovaj period ili si se raskinala so deckoto pa se sekiras oslobodise od sekakvi stresovi i ke dobies. Nemav primeno i jas nikakva terapija predhodno ni antibiotik ni nisto Nemav nikakvi ama bas nikakvi simptomi za menstruacija na 10tiot den pak bev kaj drug ginekolog me pregleda vaginalno vika negledam nisto treba da dobies ama ne znaci deka ne si bremena i ja zamoliv preku krv da vidime bhcg i napraviv odma rez za 2sati i mi bese negativno pa vecerta dobiv menst, inace doktorkata mi kaza ako ne dobies uste 2 3 dena ke ti dadam edni apcina primut nesto mislam mi spomna ,megutoa dobiv i nemav potreba. Posle dva pati dobiv taman na vreme No istoto mi se sluci i 6ti mesec pak mi kasnese skoro 10dena dva pati napraviv test negativni mi bea ke cekav uste nekoj den i pak ke odev preku krv da ispitam Moze da ti kasni od razlicni pricini stres nekoja bakterija ili zavisi od koga si seksualno aktivna ako sega si pocnala malku moze i od toa da e oslobodi se relaksiraj se ne misli na toa cim testovite ti se negativni ne veruvam da si bremena, zavisi kolku godini imas i od tvojata sostojba ama i da si bremena veruvaj ne e nisto loso Majcinstvoto e najubavo nesto gospod da dava sekade kaj sto sakat
Ako si sk odi ili avicena ili biotek bilo koe vreme odma ke vidis bhcg Ne veruvam da e poskapo od iljada
Мноооогу ти благодараам... 30 год сум, среќно мажена и за среќа без никакви сериозни стресови. Во исчекување на бременост. Денес направив и бета хцг но без вредности, само покажува позитивен или негативен. Излезе негативен. Нема ТЕОРЕТСКИ шанси да е "лажен" така? Уште еднаш БЛАГОДАРАМ ЗА ИСЦРПНИОТ ОДГОВОР а и за овие мои неразумни прашања... Само ова ми се нема случено никогаш. Секогаш ми доаѓа на 28от ден, дури и порано 1,2 дена. И затоа сум избезумена.
İsto i kajmene prvpat vo zivotot mi kasnese, a vaka zdrava prava mazena sum i da bev bremena ne mi bese problem ama jas se mislev deka imam nekoja bolest i deka ke imam sterilitet si pravev filmovi deka sekogas tocno dobivam i toa plus sekiracija mi bese iskreno, cim e negativen ne veruvam da si bremena jas vo gak pravev togas. Moze da imas nekoja cista ali ne mora, moze nekogas i taka da kasne bez pricina eve kajmene nemase nisto jadi zdrava hrana i uzivaj İ spodeli koga ke odis kaj ginekologot sto ke ti kazuva Jas odtogas i uste ednas ne pojdov i seuste nemam maticen ginekolog se od strav ama moram vekje da zemam ginekolog i da odam ona rutinski kontroli cat pat pa zdravje se ako e vo red za godina godina ipol da planiram bremenost (megjuvreme pogreska nesto ako ne se sluci)
А можно е тоа овулацискито крварење да било имплантациско? Јас во првата бременост неколку дена после овулација имав неколку дамки крв, доволно да се забележат, малку за да ме алармираат. После неколку недели дознав дека сум бремена. Вториов пат немаше такво нешто.. Ти посакувам исход каков што очекуваш