Фала ти,и јас се мислам дали е можно да било имплантациско ама ке видиме времето ке покаже,дај боже да е така, иначе градиве мислам дека ке ми пукнат готово отечени,ме болат,хаос, ова после крварењето почна да ме болат и секој ден се повеќе, на 18 ,19 треба да не добијам па ке видиме дали има нешто,а многу сакаме да имааа
Zdravo posleden ciklus imav na 25.avgust , pa sega treba da dobijam na 27.sept., imav nezastiten odnos ovaa nedela , i dali se sansite golemi za bremenost?
Zdravo. Sakam da ve pitam koga najrano moze da se napravi test za bremenost? Dali moram da chekam da mi docni ili moze i sega da napravam? Imam simpomi na bremenost a treba da dobijam slednata nedela , ve molam za mislenje
Рано ти е сега, и да си бремена тешко дека ќе покаже пред да ти доцни, особено цела недела пред очекувана менструација. Почекај барем уште некој ден.
Еве сум јас,пишував дека само што ми заврши овулацијата прокрварев па после одма почна да ме болат градите и уште ме болат се повеќе и повеќе, болки во долниот дел на стомакот и кичмата мислам секој момент ке добијам и се осекам како подмочана нон стоп и еве денес 12дена по овулација и 3 дена пред добивање решив тест да направам, вие што мислите?
Има тестови кои можат да се направат 4 дена пред очекувана менструација. Според мене бремена си, честитки . Убаво се гледа втора линија. По два дена повтори го ќе биде посилна бојата.
Ај да прашам да се занимавам нешто зошто ќе побудалам. Имав доцна овулација, си ја препознав и тогаш имавме незаштитен однос. Од тогаш се поминати 4 дена, а мене почнаа да ми се јавуваат грчеви во стомакот и градите почнаа да се дујат. Знам дека се исти симптомите и за добивање и за бременост, ама до сега не сум забележала дека одма по овулација почнува да ме боли стомак обично е некој ден пред циклус. Чисто ме интересира искуство со тие што веќе виделе II Благодарам
Мое искуство немав болки во градите и не ми беа подуени отпосле се деси тоа имав само пецкање секој ден во јајниците во десен па во лев никогаш сум немала такво нешто претходно и памтам дека 4 5 дена пред да добијам една ден премногу ми се спиеше . Ти држам среќа ❤️
Доброутро девојки мене ми доцни 4-5 дена. Утрово направив тест и ми излезе позитивен тест, градите ме болат мн и мислам во секој момент ќе добијам. но мене што ме мачи најмногу е то што пред два месеци ми рекоа дека имам запушени јајцеводи, левиот повеке и затоа до сега не сум можела да останам трудна ,а се обидуваме повеке од година. Мн сум збунета и исплашена, затоа што мислев дека со запушени канали не може по природен пат да се забремени. Совет ? Позз
Честитки, лесна бременост да имаш, Закажи си преглед на гинеколог, ма да рано е за ехо него да чуеш што ќе ти каже. Од мое искуство не секогаш тврдењата се точни (имам микроаденом на хипофиза, исто ми рекоа дека многу тешко ќе оди забременување), останав трудна а не ни знаев дека сум, зошто не верував дека може. Еве сеа си галам меше Поздрав и позитивни мисли, немаш причина за страв.
Во медицината некогаш 2 + 2 не е 4. Мислам дека имаш причина да се радуваш. Можеш да одиш да провериш и преку крв за да бидеш сигурна. Ти посакувам висока бета и здрава бременост.