имаме заштитен секс, внимаваме и никогаш досега сме немале никаков проблем. но, сепак секој месец кога треба да ми дојде, јас сум во стрес и паника и така си правам полошо. иако знам дека нема ништо., сепак многу ме плаши тоа исчекување. знам дека ова не чини, ама ете таква сум
Ако паничиш пред да добиеш, од стресот може дури и да ти задоцни менструацијата, па уште повеќе да се испаничиш. Затоа не се оптеретувај со непотребни грижи.
хеј девојки итно ми треба ваша помош пред една недела со дечкоми имавме секс прв пат ми беше имаше многу малку крв но тој не сврши во мене и користевме заштита. за една недела требаше да ми дојди и сеуште не ми е дојдено и ме фаќа паника ги имам истите симптоми како порано пред да ми дојди ми се јади многу благо одам во вц многу почесто и тоа е се. дали сум бремена ? многу ми е страв женски
Не си, нормално е после првиот однос да касни малку менструацијата. Не се останува така лесно бремена, не паничи уште од почеток Еве имаш овде 100 теми прочитај ги сите, мораш да си за се едуцирана чим веќе почнуваш со секс. Па зошто не користиш заштита? Ако ви пречи кондом, почни да земаш контрацептивни таблети. При незаштитен однос секогаш има шанси за бременост, глупаво е чим си паничарка да си дозволуваш такви стресови секој месец, олесни си себе на тој начин што ќе се заштитиш барем од бременост
да треба да се едуцираш и јас пред тоа разгледував и читав на разни страни, но сепак многу ми е страв и мислам дека од тоа ми доцни зошто сум во некое исчекување од ден на ден дали ќе ми дојди, дечко ми е сигурен дека нема ништо но зошто касни менструацијата ?
моја грешка - Никогаш не сме имале проблеми! (сум напишала-никогаш не сме немале sorry , иначе, заштитен имаме, напишав во првата реченица и против сум контрацепција и разна хемија мид, дека ти е прв пат си уплашена, ќе ти дојди, не се грижи
Мид после првиот секс е нормално да ти доцни, тоа се случува кај секоја втора девојка. Немој да се грижиш и оптеретуваш беспотребно. Немаш место за грижи сте имале заштитен однос, не свршил во тебе. Правење бебе не е плукни залепи, луѓето се мачат и по 10 години. До некаде и те разбирам, сте имале прв пат и сега си правиш филмови. Верувај немаш потреба од стресови, со нив уште толку ќе ти касни. Поздрав, и без паника. Прочитај малце, едуцирај се, и најважно користи заштита.
Помогнете ми ..Се плашам.. читав на неколку страници за бременост..вика Имплантациско крварење.(како тоа Имплантациско крварење)..!! имам само малку капки ..дали е можно да сум бремена ? Благодарам од напредд!
Па не кажуваш детали.. Како на пример дали си имала незаштитен однос, дали свршил во тебе итн. Вака не може ништо да се каже, па ако не добиеш како што треба во следните денови тест за бременост не ти бега.
хмм .. онака за едукација да си прашам .. дали после менување на позата можно е да имам зголемена потреба за уринирање ..или ?? се разбира заштитен секс .. без никаков проблем .. само дали е нормална зголемената потреба ..
Потребата за уринирање може да ти е знак дека ќе доживееш оргазам, или поточно дека ќе го доживееш она squirt-ање, има цела тема на форумов за тоа. Мене ми се случува тоа кога јас сум горе, ама језиво ми е па се тргам
мм .. и мене ми е дека јас бев горе .. ама тоа беше вчера .. а мене денес ми е така .. со зголемената потреба
настинка и тоа каква .. по цел ден кивам . . носот ми течи .. но тоа ми се случи денес ... после сменетата положба .. и некако чудно ми е .. а не сум од сега настината .. течности .. нормално .. ни многу ни малку .. инфекција .. не би требало .. некако ми е чудно од вчера .. можеби е до менувањето на положбата
Значи ако добро разбрав, вчера сте смениле поза и денес имаш зголемено уринирање, така? Ако е така, нема шанси да е од тоа.. најверојатно си настината, или имаш некоја инфекција, пиј чај од брусница, помага пре инфекции.
да така е .. само што не сум од денес или од вчера настината .. а баш денес ми е така ... незнам од што можи да биди .. сепак фала
Да, ама не збориме за таква настинка, туку за настината бешика Само многу уринираш или осеќаш и пецкање, чувство дека уште ти се мочка, а не можеш до крај?