Здраво женски, после 3 позитивни тестови со бледи цртки, денес испитав крв, за бетата се уште чекам да ми испратат резултат бидејќи е во друга лабораторија и најверојатно ќе го добијам утре, но ме загрижува што на основната крвна слика тромбоцитите се намалени, а лимфоцитите се благо покачени. Од другите параметри MCHC е покачено па ме интересираше дали некоја друга имала вакво искуство во првите месеци како некој знак за бременост или ова воопшто не е поврзано со бременоста?
Покачени леукоцити се својствени во бременост, за другото не знам. Консултирај си гинеколог најдобро.
Значи денес може, ама ќе почекам уште два дена може ќе ми дојде. Се осеќам исто како кога останав бремена првиот пат..
Еве го, исто покачен пролактин. Многу е висок? Колку време примаше терапија? Утре закажав кај матичната, веројатно ќе даде терапија. Секако планирам бременост, па почнав да испитувам лека полека.
Ете ти одговор за доцнењето на менструација пиев прво бромергон (10дена, ама многу ми беше лошо од нив и ми немаа некаков ефект,па во консултација со ендокринолог и уште еден гинеколог ми ги дадоа достинекс.) Кај мене беше многу повисок од твојот пролактин Ќе ти даде терапија др. сигурно.
Не ми даде, рече да ги следам наредните три циклуси и контрола по 3 месеци, па ќе видиме. Рече не е висок. Во секој случај, ти благодарам
Да си го смениш докторот. 33 воопшто не е низок пролактин, особено не кога се обидуваш да останеш бремена. Тоа што те остава без терапија е само губење време. За бременост околу 15 е препорачливо да биде а кај тебе е дупло.
Жени, ајде и во оваа тема да си кажам јас можеби би ме охрабриле некако. Правев инсеминација на 28ми Септември и имавме односи на 29ти. Е сега требаше да чекам две недели за да појдам на гинеколог да ми се испита хормонот. Инаку, 9 години во брак без бременост. Оваа беше единствената инсеминација при која што нешто почувствував. Како гребкање внатре, тегнење... и денес си направив тест Селф Клиар, наводно 5 дена по односи открива. Негативен. Крш сум.
Многу рано ти е направен тестот. Почекај уште барем 4-5 дена и ќе имаш поверодостоен резултат. 5 дена по односи тешко дека некој тест ќе открие, тогаш тек почнува да се лачи хормонот што тестот треба да го детектира. Не се обесхрабрувај, сеуште има надеж. Со среќа, ти посакувам две цртки наскоро!
5 дена по односи ембрионот не е уште ни до матка стигнат, а не па на тест да покаже. Рано ти е, почекај уште некој ден.
Можеби тоа е знак дека се внегздува ембрионот затоа имаш мали нелагодности. За тест ти е уште рано. Ти посакувам две жар црвени цртки!!
Zdravo clenki,imam eden problem i sum vo panika.Posledniot ciklus mi zavrsi na 5ti septemvri(seuste nemam dobieno no sepak celo vreme razlicno mi doagja nikogas ne e redovno).Napraviv test i beshe negativen posle nedela dena napraviv uste eden i toj bese negativen pa potoa otidov na ginekolog,ona mi kaza deka ke dobijam za najmnogu nedela dena no eve denes e 4 den odkako bev na pregled i seuste nisto...i kazav deka sum pravela testovi ona mi rece deka ne sum bremena i deka organizmot mi se odmara poradi toa sto vo avgust mesec dobiv 2 pati,prasanjeto mi e kolkavi se sansite testovite da ne se tocni ili ona da videla pogresno?
Сигурно не си бремена. Ќе се видело на ехо ако имаше бременост, бидејќи има доста време поминато од последниот циклус.