Мене ми беше така претходниот месец, ама тоа го препишав на примената вакцина, бидејќи читав дека влијае доста на циклусот. Еве овој месец, само што ми заврши, нормална ми беше...
Ne sum vakcinirana,a i nema da se vakciniram,neka odat u bestraga prosti lugje,samo na balkanot go ima ova,go prisiluvaat covekot,a po evropskite zemji koj koga saka
Imav odnos posle dolgo vreme na 1.8 on ne svrsi vo mene da napomenam Bev na 2 dena vo ohrid i cel den vo voda bev se vrativ na 8 i do 15 me peckase dole pecese koga mokrev i odednas gledam kako rozevo se ispaniciv i odma so mojot ginekolog se slusnav mu objasniv se sto kako e mi kaza nisto strasno ako ne ti kasni znaci ne si Napraviv 3 testa 1 na 16 drug na 17 i na 19 se negativni Istiot den 19.08 otidov na ginekolog me pregleda na eho i mi kaza deka ne sum bremena i deka na 19 ili 20 ke mi dojde ist den dobiv Septemvri i oktomvri imav normalno po 3 dena mi traese Ama sega od 11.10 pocnav da osekam bolka vo leva strana na stomak i kako nekoi grcevi bolka sto seta od jajnik do bubreg lev i se slusa kako krk krk I uste ja imam taa bolka i grc do sega se mislam da pojdam pa na lekar strav me fati nekoj da ne e loso Citav na net deka mozelo i bremenost da bide i koga se ima ciklus
Ja imam veke 2 deca i ne bi sakala uste 1 za sega Samo nekoj strav me fati mozda i deka zatoa sto se i sesto ima na net vcera slucajno na fb mi se pojavi video na devojka koja bila trudna a neznaela deka e iako imala redoven ciklus i se ispaniciv Mozelo i od taa semena tecnost da se zabremeni Me maci samo ova so ovaj grc sto go imam bolka sto seta kako pritisok s
Epten eptennn se Mali sansite da se zabremeni od pred semena tecnost I toa ako se vo kontinuitet nekolku odnosi bez da urinira partnerot.... na tolku vreme ke ti kazel ginekolog. Olabavi Se ne si stvaraj jadovi dzabe ..
Ovoj mesec trebase na 14 a jas dobiv na 9 do 11 mi traese Sega treba na 1 da dobijam Instalirav kalendar za ciklus i se vodam po nego za ovulacija i se Samo vo septemvri ednas mi se svrte vo glava i povrativ A vo avgust imav problem stomacen virus i povrakanje za vreme na ciklus pa nastinka so temperatura kaslanje treska i togas dobiv na vreme
Зашто не ди користиш заштита ако паничиш толку и ако не планираш нешто? За да не ти е на мислам подобро да си се заштитиш него да паничиш и да се стресираш
Pravev test sure check i pokaza bleda linija. 6 dena mi docni. Sakam da kupam dr tip test da probam i so drug. Koga e najdobro da se odi na eho?
Јас гледам бледа линија, значи тестот е позитивен. Честитам од срце! Лесна и школска бременост да си имаш Направи си проверка на бета ХЦГ преку крв прво, а за ехо е се уште рано. Можда после 2 недели ќе се види нешто. Не сум била бремена до сега, но од тоа што имам читано - дури по 2 недели
Има линија секако е позитивен, земи си Фрух тест 137ден. Од зегин,шурчек е од 25мл, а овој од 10 хцг. Ама секако е позитивен,ехо за две недели,сега нема ништо.
Poveli, jas pravev 2/3 od razlicni kompanii, vo razgovor so ginekolog, dobiv info deka sekoj ima razlicen intenzitet na prebojuvanje, jas go napraviv ovoj posle 2 nedeli od plodni denovi I spored mene beshe edinstven koj mi detektira, drugite Bea isklucivo bledi, bash kako tvojot. Inace, najdobro e 1 I Pol nedela, 2 nedeli posle docnenje na ciklus da si zakazes pregled.
Здраво девојки, потребна ми е консултација. Денес е 5 ден од кога ми доцни менструација, направив домашен тест и истиот е позитивен. Дополнително денес испитав бета Hcg и вредноста е 136miu/ml. Пред 3 месеци имав биохемиска во 5та недела, заради тоа малку сум загрижена дали ова ниво на Hcg е во ред или е ниско. Преглед на гинеколог закажав за во петок...али веќе сум нестрплива
Се над 25 е бременост, дали е во ред тоа ниво можеш да знаеш само ако провериш пак за 2 дена дали се дуплира.