Navistina ne znam sto da pravam.. Imav menstruacija na 27mi Oktomvri i mi trae nekade 6-7 dena. Posle toa imav nezastiten odnos i izminative nekolku dena mi se javi bolka vo gradite i grbot, bel sekret...
На средина од циклус си може и да е овулација рано е да се каже дали е бременост,почекај до циклус па ќе знаеш најсигурно .
Здраво, Последниот циклус ми беше во 11,10,2021, и јас вчера направив тест со утринска мокрача излезе негативен. Сега сакам да прашам некоја дали бил во слична ситуација како мојата, можно ли е после тоа да да направам и друг и да сум бремена?Да не сум избрзал со тестот, им ли шанси за бременост?инаку во понеделник закажав кај матичниот гинеколог?
Зависи дали имаш редовна менструација и кога настапила овулацијата Мене гинекологот ми има кажано да почекам најмалце 1 недела од доцнење на циклус па да правам тест.
Порано имав редовна на датрум добив ама последните две месеци откако прележав ковид ми касни по 10 дена, сега не знам што да помислам.
Јас сум во слична ситуација ако ти е утеха Јас добив на 4.10, тест на 5.11 испадна негативен. Абер немам од добивање, последниве денови повремени грчеви ко за добивање, благи болки во кичма, а градиве кои 99,9% пред добивање ми се надуени и болни ми се издишани ко никогаш до сега. Мене после киретажата што ја имав ми беше редовна до минута, ама по вакцината( 2 доза во август) минатиот месец ми доцнеше доста. Е сеа се мислам дали утре пак да правам тест или да си чекам.
povtori go pak utre,vekje bi trebalo da ti pokaze i testot i eho da odis da napravis ti kasni dolgo.Jas imam dve deca i sega se cudam mislam deka sum zaboravil sve deka ne znam ic kako od pocetok sve da e. Aj so srekja se nadevam deka kje ti bide pizitiven sledniot test.
nemoj da gubis nadez idniot mesec kje se raduvas,so prvoto dete vodev borba 3 godini ama bidna eve sega e 7 godini,za vtoroto 9 meseci i se fati.nikogas ne bese lesno i za mene i te razbiram kako ti e ama nemoj nikogas da se otkazes sekoj mesec e nova sansa.
Zdravo Ciklusot mi zavrsi na 26.10. I od 29.10 pocnavme so soprugot da probuvame. Sledna menstruacija treba da mi dojde na 24.11 spored aplikacijata i do togas kje probuvame. Prasanjeto mi e koga e najdobro da napravam test?
Ќе си почекаш да ти закасни 2-3 дена.Јас направив 4 дена пред да добијам бидејќи бев нетрпелива ми покажа после си направив бета откако ми каснеше 2дена. Ти посакувам среќа
Не ја губи надешта и не се оптеретувај многу само опушти се не мисли на тоа многу и све ќе биде во ред ќе се фати ти посакувам среќа
Zdravo imav seks bez kondom ne svrsi vo mene no posle toa imavme pak odnos seks kratok od 2-3minuti ne znam ni zosto go imavme.. prasanjeto mi e dali ako dobijam a mislam deka deneska dobiv mozham da zatrudnam sakam da prasam kao ako sum dobila ne mozham da zatrudnam ili mozham nekoj da mi objasni po ubavo vi blagodaram
Ako ne svrsil vo tebe ne se plasi Plus i deneska si dobila najverojatno ne si Pazi i koristi kondom obavezno za zastita