Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Ах..хм од каде да почнам. Тие со кои се дружев прелани знаат дека сум со прв спонтан две год.пробувања и најпосле посакувана, тешка но успешна бременост. Во моментов си го држам заспаното синче. Бидејќи бев царски и со проблематична бременост имам/в на план да чекам барем 2 години за наредна. Наполни малото годинка и понесени со сопругот што од емоции што од многуте желби за сестричка/батко рековме ај и онака кај нас од прва ништо не бива да си фатиме со време. И на два дена пред менструација прв пат имавме однос без пазење. Чисто да се потсетиме како изгледа хахах Арно ама еве го 5ти ден касни. Денес не сум 100% сигурна ама видов розеникав исцедок кој потоа го снема. Зарем сме биле толку среќни и вредни? Направив тест негативен. Иначе редовен ми е циклусот. Дали е стрес, доење, што ослабнав нагло зарем ми се поместила овулацијата? Кога да тестирам пак? Што мислите вие?

На Kate Rina 93, medena147, ivance.. и 2 други им се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.900
    Допаѓања:
    18.786
    Се што си напишала може да е причина за доцнење. Може и да е рана бременост. Бета преку крв ке ти ги реши дилемите. Овие домашниве знаат да прават збунки.

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    1.837
    За два дена уште еден тест, или ако сакаш за сигурно провери си бхцг преку крв. Да си добиеш исход каков што посакуваш. (fingers)

4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.950
    Допаѓања:
    12.179
    Да те прашам колку време веќе ти е стабилизирана менструацијата?
    Јас мислам 5 дена доцнење повеќе ко на бременост ми личи, т.е навивам да е тоа (fingers)
    Детето веќе е големко, година, мензисот ако ти е подолго време среде, богами 5 дена доцнење не е од стрес или слабеење. Пак ќе речам, дека јас навивам да е бебчее :)

5. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Требаше да биде 5та менструација по ред. Претходните беа со ден два разлика и еден точно на 28 дена а дојам само за заспивање два пати на ден. Искрено би била пријатно изненадена во најмала рака само ме буни зашто е толку доцна овулацијата па да се трефне на два дена пред мензис.

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.421
    Допаѓања:
    18.661
    Ти посакувам да ти се исполни желбата,но кај мене додека доев и еднаш после одбивање ми се случи да ми задоцни 7-8 дена (ова после одбивање можеби имаше врска и со вакцината против Ковид) а не беше бременост.

7. Lola122

Lola122 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    68
  8. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Сериозно Медицина студираш?

9. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Немора да ја нашаѓаш одма има луѓе што студираат медицина не се разбираат од све има различни оддели девојчето не се разбира за тоа прашува да и се одговори.
    @Lola122 јас не сум толку искусна за да можам да ти одговорам кај мене по 2 дена доцнење искочија многу високи 1000 и нешто беа. Прашај си најубаво гинеколог или ако имаш некој поблизок што е искусен и се разбира.

На Lola122 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lola122

Lola122 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    68
    Ne razmisluvaat site ubavo kako tebe :l: sepak nemozam da i zameruvam.Na covek mozis da da mu zameris onoklu kolku sto ima kapacitet da svati .Pozz i sekoe dobro..Tuka sme da si pomogneme aa ne da napagjame

На Marsic му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sweetygirl56

sweetygirl56 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    18
    Здраво женски, едно прашање. Првиот ден од последната менструација ми беше на 23 октомври. Менструацијата ми трае 6 дена и ми доаѓа на секои 29 дена. Тоа значи денеска ми е периодот за доаѓање. На 2 ноември бев на гинеколог и ми кажа дека највероватно овулација сум имала на 1 ноември бидејќи фоликулот ми бил колабиран и имал големина 14 мм. Незаштитени односи имав на 4 ноември и на 6 ноември. Гинекологот ми даде да испитам хормони за овој месец кога ќе ми дојде, на трет ден од циклус. Но јас денес бидејќи сеуште не ми е дојдено направив еден тест и ми излегоа две линии. Дали може да биде лажно позитивен, со оглед на тоа дека гинекологот ми кажа дека овулацијата за овој месец ми е завршена. Благодарам . Еве и една слика да видите подобро(извинете на долгиот пост)

Прикачени фајлови:

На Ani93, Marsic, Trpkovska и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Честитки мила, Господ ве благословил на убав празник, не постои лажно позитивен, радувај се а утре испитај си бхцг и за две недели на ехо ❤️

На Dr.Zzz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.322
    Допаѓања:
    119.225
    Аиииии:inlove:
    Честитки, со лесно.

14. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Нема лажно позитивен тест ова е ептен позитивен да се радуваш да си имаш убава и школска бременост:party:

Нека продолжат и другите денови со вака убави и позитивни тестови господ сите да ги израдува :l:

15. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Честитам од срце, со лесно до крај :inlove::l:

16. Dr.Zzz

Dr.Zzz Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    498
    Нема лажно позитивен... Честитки со лесно до крај

17. Cinderella92

Cinderella92 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    20
    Dali mozhete da zabelezhite MNOGU bleda T linija na slikive? Jas ja zabelezhav,no nikako nemozham da ja dolovam na slika. 4 dena pred ochekuvan ciklus, vo obidi za zabremenuvanje, so simptomi slicni na PMS no malku pochudni, postojana bolka vo dolen del na stomak i povremeno gadenje,no ne utrinsko,bez voobichaena bolka vo grbot,bolni i chuvstvitelni gradi.Mislenje? 20211121_150354.jpg 20211121_150230.jpg

Последна измена: 21 ноември 2021
    На Ani93, zverkica, ivance.. и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.791
    Допаѓања:
    3.351
    Јас ја гледам. Направи си еден Fruh (fingers)

На Dr.Zzz и Cinderella92 им се допаѓа ова.
  19. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Се гледа ептеен бледа линија, но ја има! Направи Фрух тест одсабајле, тој би ти покажал поубава линиичка!
    :hug::l: Стискам палци и пуштам една вреќа среќа(fingers)

Девојки, да не е под зарек и да речам пу, пу машала!! Повлечете не' со вас сите вие кои веќе видовте 2 цртки! Нека ни се редат позитивниве, ептен ми се пони душава!! :inlove::sun:Од срце ви посакувам на сите со лесно до крај да си износите, а и на овие што чекате две цртки - да ги видите што побргу! Амин

На Minayas*, ivance.., Dr.Zzz и 8 други им се допаѓа ова.
  20. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Ептен бледа се гледа повтори го за два дена со лесно (fingers)