Ах..хм од каде да почнам. Тие со кои се дружев прелани знаат дека сум со прв спонтан две год.пробувања и најпосле посакувана, тешка но успешна бременост. Во моментов си го држам заспаното синче. Бидејќи бев царски и со проблематична бременост имам/в на план да чекам барем 2 години за наредна. Наполни малото годинка и понесени со сопругот што од емоции што од многуте желби за сестричка/батко рековме ај и онака кај нас од прва ништо не бива да си фатиме со време. И на два дена пред менструација прв пат имавме однос без пазење. Чисто да се потсетиме како изгледа хахах Арно ама еве го 5ти ден касни. Денес не сум 100% сигурна ама видов розеникав исцедок кој потоа го снема. Зарем сме биле толку среќни и вредни? Направив тест негативен. Иначе редовен ми е циклусот. Дали е стрес, доење, што ослабнав нагло зарем ми се поместила овулацијата? Кога да тестирам пак? Што мислите вие?
Се што си напишала може да е причина за доцнење. Може и да е рана бременост. Бета преку крв ке ти ги реши дилемите. Овие домашниве знаат да прават збунки.
За два дена уште еден тест, или ако сакаш за сигурно провери си бхцг преку крв. Да си добиеш исход каков што посакуваш.
Да те прашам колку време веќе ти е стабилизирана менструацијата? Јас мислам 5 дена доцнење повеќе ко на бременост ми личи, т.е навивам да е тоа Детето веќе е големко, година, мензисот ако ти е подолго време среде, богами 5 дена доцнење не е од стрес или слабеење. Пак ќе речам, дека јас навивам да е бебчее
Требаше да биде 5та менструација по ред. Претходните беа со ден два разлика и еден точно на 28 дена а дојам само за заспивање два пати на ден. Искрено би била пријатно изненадена во најмала рака само ме буни зашто е толку доцна овулацијата па да се трефне на два дена пред мензис.
Ти посакувам да ти се исполни желбата,но кај мене додека доев и еднаш после одбивање ми се случи да ми задоцни 7-8 дена (ова после одбивање можеби имаше врска и со вакцината против Ковид) а не беше бременост.
Немора да ја нашаѓаш одма има луѓе што студираат медицина не се разбираат од све има различни оддели девојчето не се разбира за тоа прашува да и се одговори. @Lola122 јас не сум толку искусна за да можам да ти одговорам кај мене по 2 дена доцнење искочија многу високи 1000 и нешто беа. Прашај си најубаво гинеколог или ако имаш некој поблизок што е искусен и се разбира.
Ne razmisluvaat site ubavo kako tebe sepak nemozam da i zameruvam.Na covek mozis da da mu zameris onoklu kolku sto ima kapacitet da svati .Pozz i sekoe dobro..Tuka sme da si pomogneme aa ne da napagjame
Здраво женски, едно прашање. Првиот ден од последната менструација ми беше на 23 октомври. Менструацијата ми трае 6 дена и ми доаѓа на секои 29 дена. Тоа значи денеска ми е периодот за доаѓање. На 2 ноември бев на гинеколог и ми кажа дека највероватно овулација сум имала на 1 ноември бидејќи фоликулот ми бил колабиран и имал големина 14 мм. Незаштитени односи имав на 4 ноември и на 6 ноември. Гинекологот ми даде да испитам хормони за овој месец кога ќе ми дојде, на трет ден од циклус. Но јас денес бидејќи сеуште не ми е дојдено направив еден тест и ми излегоа две линии. Дали може да биде лажно позитивен, со оглед на тоа дека гинекологот ми кажа дека овулацијата за овој месец ми е завршена. Благодарам . Еве и една слика да видите подобро(извинете на долгиот пост)
Честитки мила, Господ ве благословил на убав празник, не постои лажно позитивен, радувај се а утре испитај си бхцг и за две недели на ехо ❤️
Нема лажно позитивен тест ова е ептен позитивен да се радуваш да си имаш убава и школска бременост Нека продолжат и другите денови со вака убави и позитивни тестови господ сите да ги израдува
Dali mozhete da zabelezhite MNOGU bleda T linija na slikive? Jas ja zabelezhav,no nikako nemozham da ja dolovam na slika. 4 dena pred ochekuvan ciklus, vo obidi za zabremenuvanje, so simptomi slicni na PMS no malku pochudni, postojana bolka vo dolen del na stomak i povremeno gadenje,no ne utrinsko,bez voobichaena bolka vo grbot,bolni i chuvstvitelni gradi.Mislenje?
Се гледа ептеен бледа линија, но ја има! Направи Фрух тест одсабајле, тој би ти покажал поубава линиичка! Стискам палци и пуштам една вреќа среќа Девојки, да не е под зарек и да речам пу, пу машала!! Повлечете не' со вас сите вие кои веќе видовте 2 цртки! Нека ни се редат позитивниве, ептен ми се пони душава!! Од срце ви посакувам на сите со лесно до крај да си износите, а и на овие што чекате две цртки - да ги видите што побргу! Амин