Здраво, ве молам за совет, ми доцни четири пет дена до сега сум имала редовен циклус никогаш не ми доцнело, немам никакви мачнини само од време на време осеќам како температура на образоте па како да ми е ладно и решив да направам тест. На тестот втората линија е бледа црвена, го пратив на матичната ми рече сеуште е рано се чека 30 дена од последен циклус и + уште 7 дена ? и се збунив вака ли треба да биде да одам порано, да не одам што да правам? А до сега циклусот ми бил ептен точен од 24 до 26 дена..Help pls
Ако 2 линија ти е бледо црвена значи рана бременост честитки ако сакаш за по сигурно земи си од матичната за бета преку крв и ќе си видиш за преглед може ти зборела она бидејќи е рано неможе ништо да види за тоа треба да пројде неколку недели.
Да, треба да поминат отприлика две недели за да се види ембрионче. Пред тоа (од кога ќе се појави гестациска кеса) се гледа само дали е правилно сместено. Честитки и со лесно бременоста
Здраво, треба да добијам во вторник, а денес утрово правев тест селф клиар и е негативен. Дали овој тест навистина покажува резултати пред да ми доцни циклусот или? Со првата бременост бледа линија видов откако ми доцнеше, но сега бев нетрпелива и сакам да знам порано, инаку имав незаштитен однос 3; дена пред овулацијата....
секогаш е 50:50. Можеби си, ама може и да не си. Почекај да ти доцни некој ден и ако не добиеш, направи си тест повторно
Зависи на колку дена добиваш, ако имаш редовна менструација тоа е знак дека ќе добиеш (барем така е кај мене). Ако си имала доцна овулација можно е да е имплантациско.
Јас имав сосема малку жолтеникав секрет една недела после овулација и една недела пред да добијам. На денот кога требаше да добијам пак имав ама жолто-кафен исцедок само еднаш. Јас имав позитивен тест пред кафениот исцедок, па знаев дека е имплатациско. До тогаш никогаш сум немала такво нешто. Ти посакувам две црти
Здраво,нова сум на форумов ми доцни веќе 24 денови последен пат добив на 13.10,на 10.11бев на гинеколог ми рече дека имам овулација истата ноќ партнерот сврши во мене,направив два теста пред два дена и двата негативни,симтоми никакви,дали и при два негативни може да сум бремена,ве молам за совет,некоја со слично искуство?
Nesto slicno e i so mene, mi docni 8 dena 2 testa napraveni i negativni, od simptomi imam samo vrtoglavica, bolki vo dolniot del na kicmata i stomakot, i pokacena temeperatura, se konsultirav so ginekologot mi rece da pocekam da pominat 30 dena od prethodna menstruacija pa da napravam test povtorno, bidejki pred mesec dena bev na pregled i se beshe vo red so ureden pap test
Мене после првиот пораѓај ми констатираа поличистични јајници меѓутоа добивав на различни датуми секој месец но добивав септемри и октомври добив на ист датум 13 На контролата на 10.11 ми рекоа дека јајниците ми се во ред и дека треба да ми дојде ама сеуште ништо Инаку правев пап тест тогаш сеуште чекам резултати
Jas imam redovni menstruacii, so ureden pap test, jajnici super matka super barem taka beshe na posledniot pregled, ke si pocekam ustee malce valjda ke se izraduvam so 2 crticki