Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Не знам дали ова што ќе ти го пишам ќе ти биде утеха.ама ние секогаш имаме секс без кондом и досега не ни се случило нешто несакано.Друго си патувала и можеби поради тоа ти е,мене лично секогаш пред да добијам ме бојат јајниците,но тоа е кај сите поединечно различно.Нека не те фаќа паника,ако не направи тест за бременост за да бидеш сигурна.И друг пат со кондом,за да не се секираш вака.поззз

2. Tamy1

Tamy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    34

Јас пак во паника... Денес и половината ме заболе... пред да ме заболи се тенев на врата ама мислам не ми е тоа... Жими се ке си се утепам.. Ако сум трудна како ке и кажам на мајка ми какооооооооооо... ПОарно ке ми биде да се самоубијам само на тоа мисламаммммм .... ;( ;( ;( ;( :sweat: :sweat: :sweat: :sweat:

3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не си трудна 100%, не свршил во тебе и плус си добила, што сакаш повеќе? Тие симптоми што ги имаш ти се од менструацијата.
    Ако толку се плашиш направи тест и готово, и не зборувај за самоубивање, што и да е, за се има решение.

4. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Чекај, си добила и уште ти е страв?
    Аман. Треба на влошката да пишува „внатре нема ништо“ па да си сигурна?
    Не паничи. И малку повеќе си требала да се информираш пред да стапиш во сексуални односи.
    Донекаде слична бев, запаничив еднаш од петинг на голо пошто ми доцнеше 11 дена, иако знаев дека е невозможно да ми е нешто. Пуста психа ме изеде. :D
    Истото ти се случува и тебе сега. Смири се, се` е во ред. :)

На mima05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Тами мила моја кој те плаши дека од предсемена течност се останува бремена.. Абре ајде уживај си добила, што сакаш повеќе. Добро ти рече крејзиинлове19 ова се симптоми бидејќи си добила, ништо страшно. Еве и мене ме болат половини, па не си правам филмови и не се самоубивам. :)
    Шансите за останување бремен од предсемена течност се 1:1000000000000000000, значи скоро еднакви на 0.

6. mima05

mima05 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    нема зошто да се самоубиваш ако толку не си сигурна не се мачи себеси иди на гиниколог ем ке се осигураш дека не си бремена ем ке си се провериш, инаку не дека те плашам ама точно е како што кажаа од пред семена течност ретко се останува бремена а инаку може да си бремена а пак да ти дојде не знам дали тоа го знаеш мој совет е отидии на гениколог и немој толку да се плашиш не е крај на свет :)

7. Tamy1

Tamy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    34
    A i + mi беше страф зш немам редовен циклус.. И после 4 месеци баш сеа ми дојде... Тоа МЕ КОПКА МЕНЕ.... :sweat:

Иначе фала ви на советитеее :inlove: :inlove:

8. Violetushka

Violetushka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    2
    јас сум пак..Ме боли долниот дел од стомакот и десниот јајчник..што може да биде тоа? дали е од норлевото што го испив и дали делува ако не сум бремена? треба ли да ме боли или што е? Ве молам за одговор

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Не, не си бремена, ќе ти дојде. Не паничи и не кризирај и прво информирај се за се убаво па потоа прави. Имаш интернет во најмала рака.
    А за да бидеш 100% сигурна скокни на ехо во Фемина ;)

10. Violetushka

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    2
    Благодарам..инаку има уште 10дена додека да ми дојде.. иако речиси секогаш ми е нередовен циклусот. А кај е тоа ехо на Фемина?

11. Violetushka

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    2
    И ме интересираше како дејствува Норлево-то? и кои се симптомите од него?? :)

12. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
  13. blackup

blackup Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

Znam deka ne e tolku lesno da zabremenish, no sepak me zagrizuva toa sho mi beshe ploden den, a i toj samo sho go izvade svrshi. Se obiduvam da ne mislam na toa, no neuspeshno. Sakam da napravam test, no se plasham od toa sho ke go pokaze testot. :(

14. blackup

blackup Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    I ushte edno prashanje...
    Ke moze li nekoj da mi kaze koga bi mi bile plodni denovi, bidejki od edna strana vidov kalendar i spored toj mi ispaga deka mi bil na 5.08, no na formuot citav deka se od 14 do 16 den. Posledna mens. mi beshe na 14.07 a ciklusot mi trae 35-36 dena. Ve molam za odgovor. Fala odnapred. pozz :*

15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Значи несфатливо ми е !
    Имавме секс пред некоја недела, дечкото сврши додека беше во мене малку (во кондом) и се тргна, океј ајде. Менструацијата ми касни, ајде нема потреба за грижи, со кондом имавме. Правев тест за бременост денес, испадна негативен. Мене не ми касни менструацијата од 8мо одделение кога ми беше нередовна. Не е од стрес, затоа што од стрес добивам порано. треба ли да помине извесен период од тој однос за да испадне успешен тестот за бременост или ??? Зошто стварно досега требаше да добијам ...

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Можеби е од промена на климата. Си патувала ли некаде ? Јас мислам дека немаш причина за да размислуваш или да се плашиш, повеќе фактори можат да влијаат, плус и ако прв пат си имала односи.

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ivycka

Ivycka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Нема шанси да си бремена :) Донт вори :) До 3 4 дена каснење треба да покажува веке точно... така да... :) не си ;)

18. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Не е прв пат. 5 месеци имаме редовен секс ... и вакво нешто не се случило.

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.404
    Допаѓања:
    114.553
    не се секирај и мене ми е пореметен циклусот од жешково. Релакс и ќе биде се во ред.

20. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    плодните денови најцесто зависат од траењето на месечниот циклус на пр мене ми трае 23 24 дена и плодните денови овој месец ми показа дека ми се веднаш по менструацијата