Не знам дали ова што ќе ти го пишам ќе ти биде утеха.ама ние секогаш имаме секс без кондом и досега не ни се случило нешто несакано.Друго си патувала и можеби поради тоа ти е,мене лично секогаш пред да добијам ме бојат јајниците,но тоа е кај сите поединечно различно.Нека не те фаќа паника,ако не направи тест за бременост за да бидеш сигурна.И друг пат со кондом,за да не се секираш вака.поззз
Јас пак во паника... Денес и половината ме заболе... пред да ме заболи се тенев на врата ама мислам не ми е тоа... Жими се ке си се утепам.. Ако сум трудна како ке и кажам на мајка ми какооооооооооо... ПОарно ке ми биде да се самоубијам само на тоа мисламаммммм ....
Не си трудна 100%, не свршил во тебе и плус си добила, што сакаш повеќе? Тие симптоми што ги имаш ти се од менструацијата. Ако толку се плашиш направи тест и готово, и не зборувај за самоубивање, што и да е, за се има решение.
Чекај, си добила и уште ти е страв? Аман. Треба на влошката да пишува „внатре нема ништо“ па да си сигурна? Не паничи. И малку повеќе си требала да се информираш пред да стапиш во сексуални односи. Донекаде слична бев, запаничив еднаш од петинг на голо пошто ми доцнеше 11 дена, иако знаев дека е невозможно да ми е нешто. Пуста психа ме изеде. Истото ти се случува и тебе сега. Смири се, се` е во ред.
Тами мила моја кој те плаши дека од предсемена течност се останува бремена.. Абре ајде уживај си добила, што сакаш повеќе. Добро ти рече крејзиинлове19 ова се симптоми бидејќи си добила, ништо страшно. Еве и мене ме болат половини, па не си правам филмови и не се самоубивам. Шансите за останување бремен од предсемена течност се 1:1000000000000000000, значи скоро еднакви на 0.
нема зошто да се самоубиваш ако толку не си сигурна не се мачи себеси иди на гиниколог ем ке се осигураш дека не си бремена ем ке си се провериш, инаку не дека те плашам ама точно е како што кажаа од пред семена течност ретко се останува бремена а инаку може да си бремена а пак да ти дојде не знам дали тоа го знаеш мој совет е отидии на гениколог и немој толку да се плашиш не е крај на свет
A i + mi беше страф зш немам редовен циклус.. И после 4 месеци баш сеа ми дојде... Тоа МЕ КОПКА МЕНЕ.... Иначе фала ви на советитеее
јас сум пак..Ме боли долниот дел од стомакот и десниот јајчник..што може да биде тоа? дали е од норлевото што го испив и дали делува ако не сум бремена? треба ли да ме боли или што е? Ве молам за одговор
Не, не си бремена, ќе ти дојде. Не паничи и не кризирај и прво информирај се за се убаво па потоа прави. Имаш интернет во најмала рака. А за да бидеш 100% сигурна скокни на ехо во Фемина
Благодарам..инаку има уште 10дена додека да ми дојде.. иако речиси секогаш ми е нередовен циклусот. А кај е тоа ехо на Фемина?
Znam deka ne e tolku lesno da zabremenish, no sepak me zagrizuva toa sho mi beshe ploden den, a i toj samo sho go izvade svrshi. Se obiduvam da ne mislam na toa, no neuspeshno. Sakam da napravam test, no se plasham od toa sho ke go pokaze testot.
I ushte edno prashanje... Ke moze li nekoj da mi kaze koga bi mi bile plodni denovi, bidejki od edna strana vidov kalendar i spored toj mi ispaga deka mi bil na 5.08, no na formuot citav deka se od 14 do 16 den. Posledna mens. mi beshe na 14.07 a ciklusot mi trae 35-36 dena. Ve molam za odgovor. Fala odnapred. pozz
Значи несфатливо ми е ! Имавме секс пред некоја недела, дечкото сврши додека беше во мене малку (во кондом) и се тргна, океј ајде. Менструацијата ми касни, ајде нема потреба за грижи, со кондом имавме. Правев тест за бременост денес, испадна негативен. Мене не ми касни менструацијата од 8мо одделение кога ми беше нередовна. Не е од стрес, затоа што од стрес добивам порано. треба ли да помине извесен период од тој однос за да испадне успешен тестот за бременост или ??? Зошто стварно досега требаше да добијам ...
Можеби е од промена на климата. Си патувала ли некаде ? Јас мислам дека немаш причина за да размислуваш или да се плашиш, повеќе фактори можат да влијаат, плус и ако прв пат си имала односи.
Нема шанси да си бремена Донт вори До 3 4 дена каснење треба да покажува веке точно... така да... не си
плодните денови најцесто зависат од траењето на месечниот циклус на пр мене ми трае 23 24 дена и плодните денови овој месец ми показа дека ми се веднаш по менструацијата