Мила,нема разочарување. Повеќето жени што доживеале биохемиска многу брзо после тоа останале бремени, некои од нив веднаш наредниот месец успеале. Знам дека ти е тешко и нема зборови за утеха, исплачи се и од утре главата горе и со нови сили продолжи понатаму. Сега барем знаеш дека штом еднаш биднало ќе биде пак.
Мислиш дека можеби треба некоја киретажа? Зарем нема да се исчисти природно? А со главолката што да правам дали да пијам апчиња од вчера почнав со фемибион 1
Да, си останала бремена ама не се имплантирало. Природна селекција на телото, па телото сметало дека треба да го отфрли плодот зарадо Х причини. Инаку, според мене за биохемиска не треба киретажа, туку само си се чисти. Сепак, консултирај гинеколог.
Ако многу се плашиш оди на лекар само за да си мирна, според мене за брзо ќе добиеш. Чим бетата паднала биохемиска бременост, не е страшно, не е опасно. Прочитај низ форумов, мнооогу честа појава. Колку време ти касни?
Te читам од почеток. По моја пресметка, ако последен циклус ти бил на 9.11, бремена си 7 недели по циклус а гестациска 5та, така да си била бремена, бременоста била во ред извесен период но ете природна селекција плодот прекинува со развој и бетата опаѓа. Најубаво е да си појдеш на лекар, да не чекаш многу.... За понатамошни упатства, тој ќе ти каже дали треба или не треба киретажа, ние може само да нагаѓаме. И јас така бременост терав до 9та недела и потоа плодот едноставно немаше срце и прекина со развој...
За главоболката некој аналгетик, пример парацетамол или ибупрофен, ако не си зела и уште те боли. Ќе добиеш денес, утре и затоа те боли и главата и не треба киретажа. Киретажата е да се отстрани заостанато ткиво и сé додека го има, тестот за бременост е позитивен. bHcg вредноста кај тебе се смета за негативна, значи нема веќе ништо останато што ќе го лачи хормонот и сé што се создало ќе излезе со крварењето. Ако се храниш со разновидна храна, не ти требаат синтетички витамини. Не плаши се, вакви работи за жал се случуваат многу често
Не ни добив позитивен тест само со бетата видов.... Ајде нова година нова надеж.... Среќна нека ви е на сите
Здраво девојки,сакам да слушнам ваше мислење..со дечко ми имавме незаштитен однос веднаш после менструација,дали е можно да останам бремена(да напоменам дека сврши во мене)..спред календарот на апликацијата Flo овалуацијата ми започнува за 5 дена
Zdravo devojki pred se srekna nova i ovaa godina site da se izraduvame. Sakam da prasam mi docni 6 dena denes mi e 36 den od ciklus imav blagi bolki vo jajnicite i napraviv test za ovulacija i ova e ishodot ne mi se veruva na 36 den da imam ovulacija a nikogas ne mi bile olku crveni liniite sto misli te vie
Help. Sakam da znam dali postoi bremenost ako imas preknogu vlasnost i imas kako bela ligava tecnost kasnenje 6 dena