Често се случува да се има менструални болки околу терминот а да си бремена. За исцедокот отиди на гинеколог, може ќе ти даде прогестеронска поддршка. И повтори го тестот ама се гледа дека има линија. Со лесно
Bev na ginikolog mi rece seuste e rano da se vidi gledase ama nemozese nisto da vidi a testot mu go pokazav mi rece deka e latenten,pozitivine no skrien kazete znaci neznam dali sum bremena poludvam
Испитај bHCG за да бидеш мирна. Можеш и одма, во било кое време од денот се испитува нема врска јадена/нејадена. И нормално е дека е рано да се види на ехо, ама и кажа за исцедокот така? За тоа најмногу ти пишувавме да одиш? Ако и кажа дали ти даде терапија? Дали се виде гестациска кеса или уште е рано и за тоа?
Nisto samo mi rece vo miruvanje e valjda za menstruacijata mu kazav da ama.nisto ne mi dade samo vitamini premama
Не знам зошто не ти дал ништо. Не е тоа ништо страшно, секоја втора трудница прима. Јас немав исцедок имав слаби менструални болки и тоа ретки па ми даде едно кутивче за секој случај. Може заклучил дека кај тебе нема потреба.. Колку дена рече дека ти доцни? Пак ќе речам иди испитај бета, најсигурна ќе бидеш
Од позитивен тест после 2 недели се оди на лекар за преглед, но сепак требал да ти даде терапија. Испитај преку крв и ќе видиш ако е над 5 е бременост.
Рана бременост е ова испитај си преку крв да видиш колкава ти е вредноста на бетахцг па на ехо оди за една недела.
Среќна нова феминки и нека овај убав месец со празници биде уште поубав со позитивни тестови... Последна менструација имав од 29.12 до 01.01 па моето прашање е (може е малку глупаво ) дали може да се остани бремена 2-3 дена пред менструација инаку јас немам редовна менструација и ми се движи од 30-35 дена, имам некое непријатно чуство во стомакот и половината, а и пред 2 дена додека се возев во кола се ми мирисаше на повратено дали може некоја да ми даде совет