Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    2.411
    Ви благодарам на сите на мислењето и честитките.Многу сум среќна не ми се верува,дај боже да биде се во ред и да ми потврди гинекологот.Сега да ве прашам кога да се јавам на гинеколог за преглед јас знам точно кој ден сум останала трудна значи некаде сум отприлика 12 дена по мои пресметки.Дали да почекам или да одам побргу.Имам многу поразлично искуство со првото ми доцнеше циклусот и дознабжв дека сум трудна кога бев 6 недела а сега ми е многу поразлична ситуацијата.Исто сакам мислење околу работа.Имам премногу обврски имам стресна работа работам во државна институција на определено ,дали важат ковид мерки за бремени какви се процедурите да побарате таква дозвола инаку не сум вакцинирана.Првата бременост ми беше тешка со крварења прогестерон и мирување иако не бев на работа,сега се плашам како ќе биде,кога да соопштам на работа.Совети женски и ви благодарам многу,рацете ми се тресат од возбуда.Пресреќна сум.Да дава господ секаде кој посакува бебенце.

На Freckles., Angella7, ivance.. и 4 други им се допаѓа ова.
  2. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Фрухтест детектира рана бременост и се прави во било кое време од денот.
    Има втора цртка, среќноо и со лесно :inlove:

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    119.146
    За гинеколог почекај уште барем две недели. Или можеш за десет дена да испиташ бета, ако е над 2000 тогаш да закажеш ехо.
    Што се однесува до второто прашање за жал свесна си дека кога ќе кажеш дека си бремена, ќе продолжиш да одиш на работа до истек на договорот и нема да ти го продолжат. Така е во 90 % од случаите, ама стискам палци кај тебе да е поразлично. Ковид мерки за определено не сум сигурна дали важат, треба да прашаш.
    Како и да е, честитки, со лесно :)

4. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Во врска со прегледот најдобро почекај две недели а кога докторот ќе ти потврди бременост ќе ти даде и потврда која ќе си ја однесеш на работа и ќе си прашаш дали важат мерките или не Ако ти ја прифатат и те ослободат од работа не би требало да те отпуштат ама ако ти кажат дека мерките не важат тогаш извади си патолошка Штом првата бременост ти била комплицирана тогаш матичниот ќе ти даде боледување и ќе те упати што и како понатаму

5. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.009

Кога веќе си ги знаеш проблемите и имаш позитивен тест,
    јас би се јавила одма на матичниот гинеколог. Ова не ти е баш за да се консултираш на форум што да правиш.
    Честитки и со лесно:hug:

6. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    966
    Ми требс мала помош, денес требаше но не ми дојде вчера правев тест self clear и немаше ништо но не беше полно со течност некаде околу 70-80% а јад денес имам мала вртоглсвица и ми де поврака, можно е да не е точен тестот?!

7. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Povtori test

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    564
    Мене селф клиар една ден пред да добијам ми покажа негативен и утредента добив. Другиот месец на самиот ден кога требаше да добијам ми покажа бледо розева цртка. Ако мислиш дека не си го направила добро, повтори го тестот, а за повраќање мислам рано е, после две недели јас прв пат почувствував слабост, мачнини и вртоглавица

На fana и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  9. VesnaJana

VesnaJana Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Vcera napraviv dva testa edniot ispadna pozitiven a drugiot nisto ne pokaza a eve deneska si dobiv neznam sto se deshava dali mu se desilo na nekoj do sega
    Ova ?

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не си добила туку имаш крварење во бременост. Оди на гинеколог.

На VesnaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jovana555

Jovana555 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    30
    Здраво.
    Менструацијата последните неколку пати ми доаѓа точно на време. Треба да добијам на 1ви. Односи имав неколку пати со кондом и еднаш без кондом два дена пред денот кога треба да добијам,односно на 30ти. При односот не дојде до свршување внатре но ме чуди тоа што секогаш 3 до 4 дена пред да добијам ме болат градите а сега не ми е ништо освен што некогаш чувствувам болки во долниот дел на грбот и некогаш блага болка на јајниците. Исто така имам зголемен вагинален исцедок и многу мнооооогу бледа црвена точка на гаќи пред некој ден. Да ли има шанси за бременост? Или ќе си дојде џабе се секирам ;(

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Јануар има 31 ден..денес е 31ви
    Имаш време не паничи

На Jovana555 и GirlVolley им се допаѓа ова.
  13. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Не си бремена.

А, баш ако беше бремена градите пологично е да те болат, отколку таа промена да е резултат од рана бременост.

На Jovana555 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Perla*

Perla* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    352
    На 29ти декември добив, прв циклус после лапароскопија, на која беа тргнати цисти од каналите и беше направен дрилинг на јајници.
    На 12-ти јануари имав розев исцедок на бришење.
    На 13ти јануари бев на ехо кај Лазаревски. Тоа му доаѓа 16 ти ден од циклус (прв работен ден на докторот после одмор), но со оглед на тоа дека циклуците вообичаено ми траат подолго од вообичаено, др сметаше дека ќе може да се види дали има овулација или не. Тогаш имаше фоликул од 11мм, поради што на 17ти повторно бев на преглед, Лазаревски кажа дека највероватно ќе треба да се оди со стимулација. Доколку добијам да се јавам за да ми каже терапија, ако не добијам за две недели да направам тест.
    На 25ти јануари повторно имав розев исцедок, поради што на 26ти јануари направив ест self clear кој беше негативен. Си викам можеби рано го направив
    Денес изминуваат двете недели, за кога др ми кажа да направам тест :)
    Имам повремени грчеви во долниот дел од стомакот, бубилици што мноооогу ретко ми се случува, променливо расположение. Болки во градите речиси и да немам.
    Ваше мислење?
    Не знам дали да почекам до среда за тест, или доволно време е за да покаже резултат.

Последна измена: 31 јануари 2022
  15. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Испитај си преку бета ќе видиш.(fingers)

На Perla* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.371
    Се зависи кога си имала овулација. Ако на 16ти ден од циклус фоликулот бил 11мм тогаш секако ако продолжил да расте овулацијата има настанато покасно. Можеш да почекаш уште некој ден за тест, а ако не те трпи душа провери преку крв. Ти посакувам позитивен резултат.

На Perla* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. C-a-t

C-a-t Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    44
    Здраво девојки, како и многу од вас и јас сум нетрпелива да дознаам дали сум бремена или не :) Сега направив тест, 6 дена пред да треба да добијам. Што мислите, дали е позитивен? Јас како да гледам бледа линија 20220131_134410.jpg 20220131_134555.jpg :?:

На Bebulleee, Xanty, Marija89_ и 13 други им се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.941
    Допаѓања:
    12.145
    Да да да :D
    Позитивен е! Среќна бременост да си имаш! :hug:

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    77.108
    Се гледа :) Ептен рана бременост, со лесно!

20. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Има бледа црта ептен рана бременост повтори го за неколку дена ќе биде потемна линијата или најубаво испитај си преку крв.