Пробај да се смириш. Крварењето е веројатно од што се сместува плодот во матката и е сосема нормално. Докторот место да те паничи така требало да ти даде нешто за поддршка. Повеќето сме имале крварење или кафеав исцедок во првите недели и не е ништо страшно. Утре направи си бета и после два дена пак за да видиш дали се дуплира правилно, ама јас мислам дека ќе испадне се во ред. Прерано е за да се види на ехо, тоа тек после недела дена. Во меѓувреме барај да ти дадат прогестеронска поддршка. Со среќа и смири се, не ти се од полза нервози.
Како што веќе ти кажаа прерано е да се види на ехо. Легни одмарај и диши длабоко се ќе биде во ред. Ако успееш да најдеш утрогестан супер ако не до утре мирувај, и сабајле право на лекар.
Може е рано да се види нешто, може ехото му е лошо. Не се нервирај безпотребно. Еве да пробам да те смирам, имав 2 пати крварење од по неколку дена во 6та и во 8ма недела, еве го сега дечкото го држам во раце. Поминав само со ц витамин (можеш да се напиеш) зашто докторката така процени дека треба. Премногу е рано за такви проценки, за да се смириш направи утре уште еден тест или бета најточно. Ќе биде во ред
Napravi si beta hcg, za sa se vidi nesto treba beta da e okolu 1500, seuste e mnogu rano. Ne si pravi stresovi odmaraj povekje, i za dve nedelj odi na eho. Ubava crtka se gleda, se ke bide dobro
Здраво. Требаше да добијам на 1ви но не добив. Односи имав со заштита, само еднаш имав без заштита два дена пред денот кога требаше да добијам. Не сврши во мене туку на страна. Дали има шанси за бременост? Секогаш ме болст градите пред да добијам а сега не ме болат само ми се појавија две акни на лицето.
Ако немало свршување, нема како да останеш. Јас сум секогаш со симптоми, ама имало месеци кога буквално ништо не сум сеќавала, само ќе видам дека дошло. Причекај и доколку не добиеш , а правиш тест и е негативен иди на гинеколог. Лани ова време 21 ден ми каснеше, 100 теста и преку покрача и преку крв негативни, преглед и хормони во ред.
Здраво. Вчера ми беше последен ден од менс..денеска имав незаштитен однос и малку сврши дали е можна бременост
Zdravo zenski.Vo sistina sum od vcera mi konstantiraa vonmatericna vo tubata vo leviot jajnik.Beta bese 2335 i me pratija lakoskopski(mislam taka se vika me dupcea po stomakot) mi prsnala tubata i sum imala krvarenje vo stomak.Toa e utre ke me pustat.Pisete mi samo dali ova ne e strasno za ponatamosno zabremenuvanje,tuka site ispotuvanja mi gi naoravija matka jajnici se vo red.Samo ke nemam edna tuba.
Јас сум со една туба, после 4 месеци од вонматерична, од прв обид со кломифен бремена сум 14 недела. Не плаши се
Јас сум со една туба, забременав природно и сега имам скоро двегодишно детенце. Немај страв, ќе забремениш пак. Лесно опоравување
Оф бе душичка, не се сеќирај, што те интересира таму да си прашаш пошто секако имаш таму доктори и ќе ти објаснат се. Со лесно опоравување, па да забремениш после, не мисли сега одма.
Daj boze site koi sme imale nekoja komplikacija da si ostaneme bremeni.Mene mi bese vtoro imam edno detence bez nikakvi komplikacii.Bidejki sum rh- primiv i rogam za sekoj slucaj,dobra sum fizicki ama psihicki ne.Se nadevam deka ke mozam pak da zabremenam.Inaku kolku vreme treba da se pazam za da se obiduvame pak?
Те разбирам за психичкото. Сум искусила, сфаќам како се осеќаш. Сѐ е тоа попратно на состојбата, вонматерична, како и сите други компликации при забременување или бременост, е шок. Ќе се собереш психички колку што ти треба време. А за повторно обидување, мене ми рекоа по 3 месеци, во Плодност. Прашај си доктор во меѓувреме. Ако сакаш уште нешто, пиши.