Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. Yeeah

Yeeah Популарен член

Треба да добијам на 8/9ти Март.

2. fana

fana Форумски идол

Да не претеруваш малку?

3. Yeeah

Yeeah Популарен член

Не претерувам туку незнам што да мислам :) И зошто мислиш дека би претерувала? Само се плашам

4. fana

fana Форумски идол

Како мислиш да дознаеш дали си бремена на 10 дена пред датумот за добивање. Ма и повеќе има до 8ми март.
    Во овулација си сега или само што ти поминала. Не знам што би требало да значи бета 9.
    Од ризичен однос колку дена се поминати?

Feminka22 likes this.
  5. Yeeah

Yeeah Популарен член

Вака, се сомневав најмногу бидејќи при идење во тоалет имам розева-кафена бледа крв. На 9ти добив, но и пред да добијам ми се случуваше истото со крвта. Ми заврши менструацијата и сега од понеделникот пак се појави таа крв. Денес бев на гинеколог но ми рекоа дека сеуште е рано бидејќи не ми доцни,мене ми е да не направам беља бидејќи гледам необични работи. Тестот од крв покажувал рана бременост но сум морала да почекам да ми доцни. А може и порано да треба да добијам незнам секој месец ми е различно. Инаку се обидуваме подолго време за бебе.

Cecko85 likes this.
  6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Ако бетата 9 ти е од денес, направи задутре пак и ќе си ја решиш дилемата. Стварно чудна ситуација.

7. Yeeah

Yeeah Популарен член

20220224_193737.jpg
    Screenshot_20220224-194816.png

8. fana

fana Форумски идол

stsmua05 likes this.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Yeeah оди на приватно за второ мислење, и мене ми е чудно. Толку рана бременост да фатиш на бета, а тестот силни линии. Обично е обратно, на тест не покажува, па се прави бета. Да не имаат некоја грешка во лабараторија? Ама и со циклусот е чудно, прерано е за бременост да покажи тест.

fana and Bebulleee like this.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Ваков тест има кај нас ? До сега не сум сретнала :?:
    #Presto

11. Yeeah

Yeeah Популарен член

Да не сум имала менструација а воедно и бремена да сум била јас тоа се сомневам. Инаку бев на второ мислење бидејќи мојот гинеколог ми кажа на ехо немало ништо дали сум имала корона и ми препиша да пијам хормонски апчиња. Прашав зошто тогаш тестовите се позитивни? Ми рече можеби имало плод но се испуштил. Набрзина ме батали и мене не ми беше ништо јасно кога влегов во аптека да ги купам апчињата купив уште еден тест. Само што дојдов дома го направив тестов и видов пак позитивен се јавив на лекар ми рекоа иди на второ мислење отидов разговарав со докторката ми рече дека можеби е рана бременост и затоа на ехо е прерсно да се види да си направам тест преку крв и тоа го направив но веќе на докторката и завршила смената па затоа пишав тука. На второто мислење ми рекоа не е можно да ми се испуштил плодот а пак тестот да е позитивен.

kristina.k likes this.
  12. fana

fana Форумски идол

Имаш финанскиска можност да го повториш тестот преку крв утре во друга лаб?

Yeeah likes this.
  13. Yeeah

Yeeah Популарен член

За жал не... Ќе морам да чекам.

14. Mommyysk

Mommyysk Активен член

Види ако можеш земи упат од матичен иди во син лаб, 100 ден се доплаќа. Па ќе видиш дали расте бетата. А кога рече мислиш си добила, колку дена имаше крварење?

Yeeah likes this.
  15. Saba08

Saba08 Популарен член

Веројатно е ептен рано. Прочитав дека нема да одиш пак да проверуваш преку крв, ама ако можеш да следиш со тестови на два-три дена и ако линијата станува потемна, тогаш нависина е рана бременост.
    Друга можност е спонтан. И тестовите ќе се позитивни, некогаш дури до различен интензитет, сé додека матката целосно не се исчисти.
    Ако ти треба поддршка понатаму, фотографирај, прашувај, тука сме или барем јас, па се надевам сé ќе биде добро.

Yeeah and Angella7 like this.
  16. le.soleil

le.soleil Популарен член

Има да. Одлични се. Посензитивни се дури и од фрух. Ги има во аптеката во зебра и во мега тинекс на првомајска. 200 и нешто денари со два теста внатре.

Bebulleee and Yeeah like this.
  17. Yeeah

Yeeah Популарен член

Многу ви благодарам денес ептен се вознемирив навистина ќе гледам малку да се олабавам па што биде нека биде. Инаку крвта што беше бледо розева-кафена при бришење гледам ја нема толку. А и да би бил спонтан сигурно би било по обилно крварење. Инаку последната мендтруација ми дојде порано и ми траеше 4 дена, а обично трае до 6 дена и исто така да ви кажам дека постојано ми се моча, имам такво чуство а ќе отидам до тоалет само една две капки. Ви благодарам уште еднаш на сите верувајте немам на кого да се обратам освен тука бидејќи не ми се кажува на никој.

Saba08 and fana like this.
  18. Yeeah

Yeeah Популарен член

Мило ми е ова да го слушнам бидејќи не ми ни беше позната оваа фирма само од нив имаше па земав. Правев од shure chek, fruh и од овој тест. Исто така ќе заборавев да кажам дека позитивен ми испадна тестот што беше за ептен рана бременост, а тој што беше ако ти доцни циклус негативен. (Нели дека два теста има, едниот открива рана бременост без да ти доцни, а другиот ако доцни) Двата одеднаш ги направив.

19. Eluna

Eluna Истакнат член

Здраво. Имав однос на 10 февруари, тогаш имав овулација и вчера така ми текна си купив тест, ама тој тест се викал "Тест за порано" така нешто на македонски. Früh test се вика тестот. Пошто треба да добијам околу 28, па нели тест се прави ако ти касни, ама јас не бев стрплива и направив вчера тест, излезе позитивен, две црвени темни линии. Можно е тестот да покажува неточно? Јас се надевам дека сум бремена ама не можам да се стрпам уште неколку дена дали ќе добијам или не, затоа ве молам за помош.

Attached Files:

Bebulleee, Ani93, Mommyysk and 6 others like this.
  20. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Позитивен и те како е тестот,нема да добиеш, честиткии :inlove:

Eluna likes this.