Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    119.036
    Пиша од први добивам забрана....

2. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Да извини, не објаснив убаво. Работам во Германија во старски дом и тука кога ќе забремениш а работиш во старски дом веднаш докторот ти дава забрана за работење на таа работа пошто е многу ризична, така е законски. И не смеат да ти дадат отказ, имаш период после породувањето кога можеш да се вратиш и за тоа време си земаш и плата и се исто како на болување. Ама ако си на пробен период или ограничен договор, на пробен можеш да добиеш отказ а на ограничен смеат да не ти го продолжат штом ќе истекне. На неограничен не смеат а јас од 1 март имам неограничен. Се е кнап

На Katence_bebence и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    119.036
    @Eluna апсурдно е да изгубиш таква поволност за само два дена. 28 ми и 01.03 оди. Нека ти дадат договор на неограничено после ќе кажеш.
    Ништо нема да се случи со бебето.

На Eluna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Katence_bebence

Katence_bebence Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    359
    И јас сум во Германија, ти веќе имаш неопределен договор, ама исто така во неопределениот договор имаш пробни 6 месеци, немој да се мислиш и подобро да земиш уште понеделник и вторник боловање и штом си на боловање не смеат отказ да ти дадат......

На _bubamara_, Cecko85 и Eluna им се допаѓа ова.
  5. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    И јас така се мислам, ама ако се случи нешто ништо не е повредно од бебето. Ама можно е доколку се чувам тој ден, да не кревам многу тешко некако да се снајдам со помош а да кажам дека сум бремена се ќе пропадне. Да се е кнап, на 28 очекував да добијам, тогаш ми поминува пробното, се се спои заедно, баш смешно а и не е. За жал оваа недела искористив болување и сега не сакам понеделник да лажам дека сум болна за да не одам, сумњиво е. А можеби и за среќа што настинав оваа недела бар не кревав тешко цела недела втора смена, ама можеби и за жал зашто подобро тогаш да одев на работа не знаев дека сум бремена и не ќе се грижев колку што ќе се грижам понеделник. Можеби вака, можеби така, ај да не ве реметам и вас, мене во главата ми е за се вака хаос и 1000 прашања, анализирања. Сепак ако сум бремена не смеам олку да мислам него да се опуштам. И позитивно понатака

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Дали си сигурна дека не смеат да ми дадат отказ на пробно? На 1 март завршува пробното.

На Katence_bebence му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Katence_bebence

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    359
    Не смеат, пошто ти веќе имаш неопределен договор, а пробните месеци од неопределен договор ти истекуваат во понеделник, и ако си Krank anmeldung не смеат законски отказ да дадат

8. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Да земам уште едно болување можеби ќе е решение ама за бремена ќе кажам после први март. А сега дур пишам ова ми текна, лекар треба да ми даде забрана за работа а како така брзо термин да добијам за понеделник, вторник не знам, знаеш како е овде со термини. И за гинеколог термини се прават многу порано. Или да одам кај матичен да се жалам на болки во јајниците за да ми даде хитно да ме прими гинеколог? Совет имаш некаков?

На Cecko85 и Katence_bebence им се допаѓа ова.
  9. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Повеќе ќе ти наштети стресов што сама си го правиш безпотребно. Кажи дека те боли многу кичмата, криви ако треба, подгрбави се, не знам, снајди се. Два дена се. После речи им еее ете од што ме болела кичмата :D
    И не е АКО сум бремена, бремена си и со лесно да ти е (fingers)

На Cecko85 и Eluna им се допаѓа ова.
  10. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Ти не можеш да замислиш што се се врти во оваа глава, јас пред 5 месеци бев убедена дека од кревање тешко на работа ќе ми падне матката, а никакви болки немав, дури една вечер не спиев до сабајле плачев и другиот ден сакав отказ да дадам отидов хитно на матичен за да ми даде упат за гинеколог демек ме болат јајниците излажав и кога му кажав на гинекологот се пресмеа, рече немал видено на некого да му падне матката од оваа работа. Абе свашта, морам сега психички да се средам зашто ужасна сум со мислење и анализирање, ама како не знам.

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Katence_bebence

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    359
    Сигурно имаш матичен гиниколог, јави му се и кажи му дека имаш позитивен тест на бременост и ќе ти даде за најбрзо време термин, и одма после гиникологот те ослободува од работа а исто така за време на корона ослободени се трудниците уште од првиот ден....Биди малку позитивна, немој да бидеш со негативни мисли :*

12. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Ете ова за короната не знаев, фала ти многу.

На Katence_bebence му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Katence_bebence

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    359
    Нема проблем, ти кажвам бидејќи моја колешка исто така е ослободена од работа поради состојбата со корона...

14. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    10 години кревам тегови од 40-50кг на матка, уште ми е тука, здрава права :) Тргај негативни мисли максимално, поготово вакви непотребни. Само убави мисли да имаш, да ти е убаво тебе и него да му е убаво кај мама. :hug:

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    @Kate Rina 93 Какви мачнини жено, нииишто. Ништо. Нека остане вака :D

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Девојки здраво, пак јас малку да ви досадувам.
    Требаше да добијам вчера 28 ден од последниот циклус, а секогаш добивам претходно 26ти-27ми. Јас не добив…
    Осеќам пмс симптоми, и некој исцедок тенок бело/жолт и констано се осеќам доле мокра… Осеќам како апетитот да ми е намален… и заспивам каде ќе стигнам :D

Кога да правам тест?

17. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.532
    Можеш уште сега.

18. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.532
    Можеш уште сега

На fana и Homme им се допаѓа ова.
  19. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Пропуштив денес за тест со утринско мокрење… да правам утре… само кој тест е по осетлив на хормонт одвен тој self clear? Бидејќи не заштитен однос имавме на 13ти, па да не е рано за зачнување…

20. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Т.е. Да е сеуште рано за да се покаже зачнувањето на тестот…