Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    860
    Допаѓања:
    2.652
    https://www.bebac.com/uploads/tabela beta hcg.jpg

Eве ти табела за бета, инаку ако си овулирала околу 17от ден + околу 7 дена за да се оплоди и вгнезди јајце клетката може и во ред е вредноста , само проверувај деновиве како ќе се дуплира, ти држам среќичка

2. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Индивидуално е. Мене на 13 ден од овулација бетата ми беше 62. Не ја следев понатака, да ја следев веројатно ќе видев и порано дека не е нешто како што треба. Исто и мојата матична ми викаше дека сум имала касна овулација. Плодот престана да се развива во 6+5. На почетокот бетата многу брзо расне. Твојата минимум треба да е 24 денес. Ако грешам ќе бидам многу среќна.

На DellArte му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Не знам каде да пишам па ајде тука. Имавме незаштитен однос и покасно го извади и пола сврши во мене. Проверив одма на календар не ми беше плоден ден, мала шанса за бременост. Требаше да добијам на 02.03, но ми касни. И претходно ми има каснето дека сум породена пред 8 месеци и сеуште не ми е регулиран циклусот ама на 2риот ден од каснење сум добивала. Се погоди на 2ри да идам на гинеколог и ме погледна на ехо и најде нешто како празнина ама рече ако е бебе требало да биде погоре така да можно да е хормонско. Еве денес имам кафеав исцедок. Дали е можно да сум бремена или ќе добијам сепак?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.695
    Допаѓања:
    21.365
    Знам што ти се случи и жал ми е. Ама дефинитивно не е во ред да тврдиш дека не и е во ред бетата кога не си лекар, базирано само на лаичко познавање на нештата. Секако дека опции има многу во случајов. Ама не и треба дополнителна паника на девојката. Малце треба да се внимава кога се тврди нешто, особено во ваква осетлива ситуација.

На Mommyysk и elenaklasik им се допаѓа ова.
  5. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    1.799
    Направи си тест и ќе знаеш на што си, секако дека е можно да си бремена. Дури и да си, многу е рано да се види на ехо.

На Cecko85 и stsmua05 им се допаѓа ова.
  6. Bluemoon1111

Bluemoon1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    125
    Здраво девојки, дали е ова позитивен тест? Или само јас ја гледам таа бледа линија?

Прикачени фајлови:

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.273
    Допаѓања:
    118.992
    Позитивен е :)

8. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Многу лоша слика не се гледа убаво сликни пак без ефекти.

9. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Колку читав, можам и со глава да гарантирам ама сепак реков дај боже да грешам. Од средата има позитивни тестови, денес бета 19. Мислам дека е многу полошо да и даваме надеж па после да не знае каде се наоѓа како јас што бев тресната од земја.
    Ако грешам, не сум ја разбрала поентата на форумов.

Последна измена: 5 март 2022
    На Erika.greeneyes, le.soleil и fana им се допаѓа ова.
  10. DellArte

DellArte Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    Ок сум јас.. не би ме повредило ништо ти благодарам што си реална.. само си дискутираме, јас сум свесна дека се е неизвесно и затоа побарав мислење.. благодарам што ми одговоривте сепак.. затоа што и јас сум свесна дека нештото е чудно..

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Убаво е да провериш пак по 48 часа во истата лабораторија уште еднаш или двапати за да може да се претпостави со поголема веројатност дали ќе напредува бременоста.
    Вака како што стојат сега работите искрено, @Angella7 е во право, не изгледа добро, бидејќи и покасно да си овулирала завчера 12, денес би требало да е многу повисока.
    Инаку, битно е тоа што расте да, но во вака рана бременост уште побитно е колку пати ќе порасне за 48-72 часа. Обично расте за два, три, па и повеќе пати од почетната вредност.
    Прашуваш колку е бета на ден на недобивање. Денот на недобивање нема значение, битно е колку дена од овулација поминале. Просечно 14 дена по овулација вредноста е околу 100, што не значи дека ако е пониска од овој просек нема да е во ред. Ако нема правилна прогресија, тогаш не е во ред.
    Ова е правило, но секое правило има исклучоци, затоа, следи понатаму и не грижи се предвреме.

На Erika.greeneyes, Iris-1234, Angella7 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. DellArte

DellArte Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    Каков одговор, браво. Ти благодарам многу! ❤

На Saba08, Angella7, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Може ќе минеме низ бурни периоди, може нема да оди се како подмачкано, може ќе минеме многу ноќи на мокра перница ама сите ќе бидеме мајки, порано или подоцна. :l:

На H.VAGA, Bebce1 и DellArte им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас на 30ти ден од циклус имав бета 15, така да не се обесхрабрувај, не ни требало одма да повторуваш бета. Опушти се малку и можеш да провериш за неколку дена, евентуално да си го почекаш прегледот. Вака само нервози си правиш, размислуваш и не можеш да уживаш.
    Мислам еве види била 12, па 19.2 значи скоро е дуплирана. Не е ова математика. Опушти се и пиши ни што си направила ;)

На Mommyysk, Iris-1234, fana и 4 други им се допаѓа ова.
  15. DellArte

DellArte Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    Девојки јас прокрварив.. утре сабајле сум на преглед.. дали значи ова дека е спонтан или што..

16. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Изгледа бетата ти опаднала и затоа дошло до крварење, менструација.
    Во цела лоша ситуација добро е да прокрвариш сама, без да треба билокаква киретажа. Не е страшно и да треба ама барем нема дополнително да се малтретираш.

На DellArte му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас не сум баш искусна за да делам совети ама можеби треба да отидеш на ГАК... Сепак имаш позитивен тест, а крвариш.

18. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245
    Здраво девојки, со мм прв пат се обидувавме за бебе точно пред 15 денови. Тогаш ми беа почеток на плодни денови т.е по два дена од односот имав овалуација (секогаш кога ми е ден на овалуација имам болка во половината и по тоа знам точно). Треба да добијам според календар по два дена. Е сега, денес пак имавме односи и по неколку часа забележав како розов исцедок. И претходно ова ми се случило и нареден ден сум добила менс. Е сега не знам дали ми е исто така дека треба да добијам или нешто друго :/. Не знам дали е доволно време поминато за да направам тест... Бидејќи знам дека тест се прави ако ми доцни...

На Cecko85 и j$ass им се допаѓа ова.
  19. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Направи тест и без односи плис.

На sheis и fana им се допаѓа ова.
  20. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    245
    Ќе направам фала ти :)) Но не те разбрав зошто без односи?