Многу пати имам слушнато да се искрвави од односи при многу рана бременост , и на ептен блиска личност истото и се случи.. јас избегнував до 12/13та недела.
Обично какво бета правите за утврдување или следење ? И ако првото ви е на утврдување и е позитивно следно бета за следење се проверува?
Здраво,ве молам одговерете ми многу сум стресена не сме спремни за бебе и сеуште сум млада. Значи вака последен ризичен однос имав на 29 јануари,потоа добив менструација на 12 фебруари и си реков нема шанси да има нешто иако имав некој симптоми како болни гради пред 2 недели и изразени пупки,немав никакво повраќање или гадење од одреден вид на храна. И сега еве веќе ми касни 1-2 дена незнам точно затоа што никогаш не ми е редовна, ве молам за совет чудно ми е што нормално после односот си добив менструација и беше обилна и болки имав траеше 6дена. Ве молам за совет!! Односот беше ризичен бидејќи ден предтоа на 28јануари ми бил плоден според календар.
и да напоменам денеска имав страшни болки во стомак буквално се виткав но првен беа во горниот дел на стомакот кај желудникот потоа доле,проследено со пролив, и болки во грло
Штом си добила во февруари не си трудна сигурно. Што не земеш да направиш еден тест да ти олесни. Ем ќе се осигураш дека не си кога ќе го видиш негативен.
Ќе направам утре,сакав да се консултирам со вас додека направам и ке ве известам. Еве сега само грчеви во стомакот, и видливи вени на гради,си јадам нормално не чустувувам ништо гадење.. оффф..
Девојки, со вереникот последните две недели имаме незаштитен однос, но без свршување внатре. Требаше уште на 04.03 да ми дојде но нема ништо. Дали да почекам уште малку за тест?
Здраво дечки имавме незаштитен однос околу 10 секунди или 4 до 5 пати народски што би се рекло влези-излези, не практикуваме ваков секс со партнерот но малку сум во паника, не сврши во мене дури после 5 6 минути орален секс. Веќе ми касни 2 3 дена а имавме однос 3-4 дена пред очекуваната менструација, дали е можно да сум бремена?
Фала ти на одговорот, и не споменав дека овие 2 3 дена имам болки во половината и главата, cramps како и бело прање, како што ми се случува секој пат пред да добијам.
Не ми успева поубаво да сликам се утепав од сликање Од вчера имам уште два теста Presto со ептен бледа линија ама отпосле видов дека им истекол рокот,не верував дека се реални па сабајлево правев self clear...
Zdravo,jas sum nova na forumot i nekako sum vo golema vozbuda pa morav da pobaram mislenja a i podrshka. Dolgo vreme se obiduvame so soprugot i od vcera zabelezav nekoi promeni pa da ne brzam premnogu,da si prasam iskusni.Posledniot period mi zavrsil na 18.02.Na 02.03 sum imala ovulacija spored kalendarot na koj se belezam. Vcera na 09.03 zabelezav rozev iscedok. Sinokja imav grcevi vo jajnicite ama postojani no ne tolku jaki kako koga treba da dobijam. Denes toj iscetok e potemen kako ciklus no nekako povodenest. Dali e mozno da se raboti za implantacisko krvarenje? Drugi simptomi nemam,osven glad i potenje. Ve molam za odgovor celata sum vo pozitivno iscekuvanje
Zarem ne e prepano uste za test? Cuvstvuvam i vrtoglavica a toj sekret nekako se zgolemuva i nalikuva na ciklus. Celosno sum zbuneta. Imam redoven ciklus ova prv pat mi se slucuva