[/quote]бремен може да си ако има свршено во тебе,ако нема тогаш се сомневам....тврдата столица може да е од многу други причини[/quote] На пример!? (кои причини) -имам дека и големи болки во стомакот, од тврдата столица сето тоа или..
па не знам мож=еби од некоја храна....можеби од времево.....ja ovoj месец се пореметив скрос...ги имав исите исмптоми како на бременост....главоболки,мачнини,некои чудни пецкања во јајниците цело време,градите воопшто не ми отекоа...но сепак добив.....се е тоа пореметувања валјда од времево
Како да бидам сигурна дека не сум бремена!? Треба да чекам да добијам па да знам дека не е ништо.. =\
Па најчесто нема, но понекогаш се случува во првите неколку месеци да има, секако нема да е толку обилна И не пишувај ново мислење само за да поправиш нешто Редактирај
Стомакот расне дури таму 4 ти месец некаде, а ти да се смириш направи си тест еден, или дома преку урина, или преку крв и готово
Некако не ми е верно по прашањево дека си 25 годишна девојка,али ај нека ти биде. Па како бре се ебете а не знаете што ве чека, од ваквите Бог да чува. За НАЈСИГУРНА ДА СИ КУПИ СИ ТЕСТ ИМА ВО СЕКОЈА АПТЕКА И ИМАШ ОД НАЈЕВТИНИ ДО НАЈСКАПИ. САМО НА ТОЈ НАЧИН ЌЕ ДОЗНАЕШ ДАЛИ СИ ИЛИ НЕ СИ БРЕМЕНА.
Сабајлево, добив. И тоа многу порано.. над 12 - 13 дена порано од вообичаеното. Но сеуште имам болки во стомакот, и тоа уште полоши, и полоши. Но највеќе од се ме плаши тоа што.. почна да ми се гади, и да ми се поврача. Колкави се шансите да имам добиено, а да сум бремена!?
А има врска нешто правењето на тестот тоа што имам добиено!? бтњ.. од колку до колку се движат цените на тестовите!?
Неможам да те разберам, два пати имаш добиено и сеуште мислиш дека си бремена Тие 1.000.000:1 што добиваат додека се бремени имаат слабо крварење што е повеќе кафено него црвено,немаат нормален циклус. Тврда столица или запек е симптом на поодмината бременост кога имаш бебе од 2-3 кила кое притиска на останатите органи, а гадење може и да нема, јас сум во 7 месец и ниту еднаш не сум повратила. Drama queens
и јас така, пред една недала само што ми помина менструацијата. Се беше нормално како и досега како што беше но уште понекогаш паничам зошто прочивам демек можело да си имаш менстр. а да си во исто време и бремена! Ајде ве молам пишете ми нешто за да би била сигурна а за тест не би сакала :// поздрав
ako si bremena i gradite ke ti potecat brzo po zabrenuvanjeto ke ti se poznava venskiot crtez na niv i plus areolite ke ti bidat zatemneti,
најдобро е да си одиш кај матичниот гениколок и да си се прегледаш по саклам зош имаш нешто необично со терминот на менструациите !