Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. fana

fana Форумски идол

Е мене мојот обавезно ќе ме праша дали направи тест, пошто нели логиката е таа.
    И јас да му речам не. Баш тогаш ќе се осетам ко овие шо прашуваат дали труден од прстите се останува.
    Пошто се знае.... Имаш незаштитени односи, свршува во тебе, ти касни, мора тест.

Yowannty, barby, Feminka22 and 12 others like this.
  2. januari19

januari19 Популарен член

Баш тогаш ќе се осетам ко овие шо прашуваат далитруден одпрстите се останува.Баш тогаш ќе се осетам ко овие шо прашуваат дали труден од прстите се останува.
    Хахахахха Хумор на најјако од сабајле :D

3. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Исто..
    Јас баш имам редовна менструација и никогаш не ми касни. Првите 10 дена не се виде ништо на ехо.
    Така со првото појдов одма на ехо.
    Нема ништо вика дојди наредна недела.
    Со втората бременост одам со листот бета 45, ама тогаш уште немав пишано на темава да ми објаснат членкиве.
    Кажувам тест бледа црта ама бета 45.
    Гледа на ехо вели нема ништо, прави пак бета за 48ч. Ова мора да се следи зашто бетата е мала може да е вонматерична, биохемиска...
    И сега тест добар ,си чекав 10,11 дена, виде сакус, по неколку дена срце.
    Во некои случаи мора бета.
    Не сите.
    Ама во некои мора

4. nikolovskaaa1

nikolovskaaa1 Истакнат член

Можеби глупо прашање ама да ми објасни некој што е бета? Ве читам и збунета сум. Јас исто имав редовни менструсции и не ми ни доцнеше уште ама имав прејаки симптоми и си помислив ова друго не може да биде освен бременост. Па направив тест и излезе позитивен. Закажав ехо кај гинекологот и тој ми потврди бременост. Беше премалечко за да се види но сепак го видовме. Ко една точка беше мало. Така да навистина за бета немам чуено.

5. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Најрано детектирање на хцг преку крв.

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Бета хцг е хормонот што се лачи при бременост. За да ти се појават цртичките на тестот урината треба да содржи над 10мл бета хцг. За да ја знаеш точната количина на бета хцг се прави анализа преку крв и така дознаваш и која недела си бремена.

Angella7 likes this.
  7. nikolovskaaa1

nikolovskaaa1 Истакнат член

Го знам хормонот само како ХЦГ, не како бета или бета хцг, затоа се збунив. Фала ви.

Iris-1234 likes this.
  8. ivance..

ivance.. Популарен член

Честитки нека ти е со лесно.

Perla* likes this.
  9. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Bas istovo sakav da go pisam, koj ne pominal neznae kakva maka e, i kolku se toa emotivni, psihicki, finansiaki i uste kakvi ne stresovi. Ima tuka zeni koi se borat so posledni sili, so po nekolku spontani, i mnogu e necovecki na takva zena da i se soli pamet dali treba ili ne da proveri beta, znaejki si ja prethodnata istorija. Sigurno nema sa promeni nisto, i 5 pati da proveri, ama koj se gorel, i na ladno duva, i sekako ne im e seedno.

ladystardust, Nikolina35 and Angella7 like this.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Јас имам долги циклуси, над 40-45 дена така што да одам на гинеколог ако ми касни нема логика кога секој еден циклус ми е долг, никогаш не ми доаѓа на 28ми ден, не ќе одам на гинеколог секој месец, затоа се тестовите и бета, крај краева секој си плаќа за себе, не му зема пари на некој друг за тестови па да се објаснува, ако сака и 10 тестови нека прави дневно негова работа.

11. vetruskaa

vetruskaa Активен член

Zdravo dali na nekoja i se ima sluceno bo 5 ta nedela bremenost plodot da e vsaden gore vo cos vo desniot del na matkata i dali toa steti za oformuvanje na plodot.?

12. Mart3

Mart3 Истакнат член

Hellou devojki, posledna mens na 14.02 denes napraviv trst izlegoa dve mn crveni linii, a celo vreme imam kako tapi bolki vo jajnicite potocno vo dolniot del kako ored doaganje, dali toa zanci deka sum bremena. Do ponedelnik stegam palci dodeka da otidam na ginekolog

13. Mantub

Mantub Форумски идол

Бремена си.

fana and Mart3 like this.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Мислам дека не би требало да има проблем. Јас на излез од левиот јајцевод кај матката имам како прегради или незнам како да ги кажам ( ќе видам следен понеделник што е со тоа) и докторката ми кажа дека доколку не се сределе со терапијата ќе идам на мала операција за остранување бидејки ако тука сака да се закачи плодот може да дојде до спонтан, но тебе доколку ти е во ред цела матка не ми требало да имаш проблем.
    Докторот ти кажа нешто?

15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Женски барам мислење, треба да добијам за два дена, немам симптоми за добивање освен пред некој ден што имав мн благи болки во јајници и половината. Искрено воопшто не се надевав овој месец поради високо тсх за кое почнав терапија а и лекарот ме прати на хсг. Чудно ми беше што оваа недела бев преморена ама тоа знае да ми е симптом и пред добивање. Решив еден тест да направам сега иако имам уште време додека да добијам и како да ми излезр бледа сенка. Дали ја гледате и вие? Немам искуство со овие тестови ама зедов ваков затоа што решив да не фрлам веќе пари за скапи тестови а секој пат да гледам само негативен тест.

Attached Files:

16. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Супер се овие тестови и ја ги имам користено.
    Гледам бледа линија повтори го за два дена.

Iris-1234 likes this.
  17. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Позитивен е

Iris-1234 likes this.
  18. zverkica

zverkica Популарен член

Супер што се било лесно ко песна, но за жал за мнооогу жени остварувањето како мајка е битка со години и години, и ние сме мислеле ќе биде лесно ама не било, така да утехава важи за мал број жени, вистинските хероини се во темата Вонтелесно оплодување. И комемтари од типот 'опушти се, не се секирај ќе биде, абе одете ба одмор ќе се фати и сл. не важат за сите и само прават поголема фрустрација. И јас го изодев потешкиот пат за конечно добијам бебенце. Дај Боже сите да станат мајки на полесниот начин ❤️

19. Angella7

Angella7 Истакнат член

Позитивен еее :inlove:
    И јас имам правено од овие тестови. Детектираат бета над 25 ml. Фрух и Селф детектираат бета над 10мл. Тоа е разликата.

Last edited: Mar 18, 2022
    Iris-1234 likes this.
  20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Јас гледам линија. :l:(fingers)

Iris-1234 likes this.