Здраво, нова сум и сакам да прашам имав незаштитен однос со дечко ми но не сврши во мене, но пота имавме повторно. Дали можи да сум бремена и ми касни околу недела дена.
Здраво, треба да добијам за 4 дена, на пап излезе некоја инфекција и матичната ми даде вагиналети polygynax. Ставам 3 дена по ред, но денес во бришење забележав траги на крв. Исто така пред 8 дена имавме со мм обиди за дете. Се јавив кај матичната и ми рече ако продолжм со крварење што можи да биде и менс но мислам дека постои и можност за бременост, да ги прекинам. Сега се плашам ако всушност сум бремена да не направам проблем со вагиналетите? А читав во форумот дека и во бременост некои ги користат истите... Некако сум во паника. Ве молам за искуство додека отидам лично кај матичната
@sheis дозволени се вагиналетите во бременост, а и толку рано не можат да наштетат на плодот. Може и од аплицирањето на вагиналетата да има крварење мало, или евентуално ако си бремена да е имплантациско крварење. Направи тест ако не добиеш.
Zenski aj edno vase mislenje iskustvo Drugarka ima pozitiven test za bremenost, za 2 nedeli e na pregled, no ima bolka kako za pred PMS dali e normalno, ne se cesti od vreme na vreme ja zaboluva i pominuva
Zdravo devojki pred dva dena imav za prv pat odnos bez svrsuvanje vnatre inaku imav custvo deka sum vo plodni denovi bidejki edna nedela pred odnosot imav iscedok previse sekoj den kako belka od jajce premnogu rastegliv I proziren edna nedela znaci do vcera imav i isto taka vcera imav I kako nagon za povrakanje I ete od deneska nemam poveke pa sakam da prasam dali postojat sansi za bremenost bidejki neznam koj den se e slucila ovulacijata od tie 7 dena so takva sluz ili nema sansi za bremenost. Pozdrav
Нагоните за повраќање ти се од стрес и мисла, тие и да настане бременост доаѓаат после 2,3 недели од бременост. Ако сте пазеле мала е веројатноста да останеш бремена. Секако дека ако не се користи заштита има секогаш мала шанса за бременост. Мада еве 10г односи без заштита имам со сопругот и несакајки бремена не сум останала. Имаме две деца, двете планирани. А овулацијата точно неможеш да знаеш кога настанува, исцедокот може да ти е од овулација.
Hiii Denes mi e 3ti den kakoi docni, ne mozev da cekam do utre i go napraviv preeska, ispadna negativen a od simptomi imam pospanost i toa golema, odenje vo toalet pocesto od voobicaeno, i slabi bolki pd vreme na vreme vo dolniot predel na stomakot Neznam dali beshe ranoo za test ili Sto mislite viee?