Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Violetushka

Violetushka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    2
    Pa neznam,iako prasanjeto mi bese dali seuste ima mesto za panika zasto mi dojde menstruacijata i si traese normalno kako i dosega?? Mislam deka ne bi trebalo da sum bremena no sakam da slusnam mislenje od nekoj sto znae :))

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Леле па ти уште се замараш :tmi: направи ли тест? А мислење од некој што знае тоа е ГИНЕКОЛОГ :!:

3. Violetushka

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    2
    Иако многу сакам,неможам да не се замарам ,психата ме убива! А според тебе немам причини за грижи, нели? Мислам после нормална менструација веројатно матката е исчистена и се е во ред ...но лесно е да се теши,но не и да се почувствува :) инаку не сум правела тест,страв и срам ми е,зошто понекогаш мислам нема потреба..

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Мислам дека не си бремена, ама навистина не се замарај повеќе, знам како е психата убива :tmi: ми се случи и ова на мене онака од глупост чиста ми текна дека сум бремена :geek: :lol: нема зашто срам за тест, отиди купи си во аптека, направи го дома и тоа е тоа. Ќе ти олесни многу после тоа верувај ;)

5. Violetushka

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    2
    Фала ти! Ке размислам за тест ако пак уште продолжам како сега може ке земам.. :)

6. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Еве и јас да си прашам. Требаше да добијам вчера, денеска ама еве уште ништо. Градиве ме болат неколку денови, а денеска ептен ми се лоши, ми се повраќа, речиси ништо не сум јадена, кока ќе го видам јадењето ми се лоши. Исто така деновиве мн ми се мочаше, најчесто ноќе во 3-4 станував.Можно ли е да сум бремена? :worried:

Заборавив да спомнам дека најчесто имаме незаштитен однос

7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    40.114
    Па немора да значи дека си... почекај уште некој ден и направи си тест. :D :D Да си бидеш сигурна

8. Atman

Atman Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    Е јас сеа малце да ве заплашам :P :P некогаш кај некои жени/девојки се случува откако ќе затруднат уште 2-3 месеци да имаат редовен месечен циклус, затоа купете си тест зошто не е многу скап, мислам ако имате пари за петок-сабота по 2-3 пијачки да си земете, еднаш ќе скратите од тука и ќе ги потрошите парите на нешто што е далеку побитно... на крај краева не е ништо страшно и на гинеколог да отидете :)

9. Anastasia94

Anastasia94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    6

дa можно е и тоа ама ретко се случува и е резултат на тоа кога ке настане ополодувње надвор од(или до)матката..ама бидејки сите знаеме како може да не имачува психата(по некој си да го кажам ''инцидент'') најпаметно е да го послужаат твојот совет и да си направат тест... ;)

10. Gernika

Gernika Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    да не те плашам ама и јас ги имав истите симптоми кога останав бремена но сепак направи тест или посети гинеколог

11. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    дали е можно жената да е во рана бременост да речеме две три недели а на ехо доктоот да не може види
    се случи со една познаничка моја на крв и покажа на ехо не

12. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Да можно е.

13. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Требаше да ми дојде пред 3 дена.Месецов имав еден заштитен еден незаштитен однос. Кога не бевме заштитени дечко ми беше поднапиен и имавме односи повеќе од пола сат ама тој не сврши-беше под дејство на алкохол, нели потешко оди тогаш свршувањето. Ме плаши тоа што ми доцни, градите ми се потечени и меки, повремено имам мачнини и тапа болка во долниот дел на стомакот..а и настината сум деновиве така да се ме боли. Што да правам?

14. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Значи вака ,добивањето е кај нормална бременост и кај народот е познато како цветна бременост и не е толку ретко туку баш напротив го има многу често и се јавува во првите 3-4 месеци од бременоста.Од нормалното добивање се разликува во интензитетот,бојата и времетраењето. Она што ти го викаш оплодување надвор од матката се вика вонматерична бременост и таа за жал мора да се прекине по хируршки пат односно се одстранува едниот јајник .

15. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Требаше да ми дојде пред 3 дена.Месецов имав еден заштитен еден незаштитен однос. Кога не бевме заштитени дечко ми беше поднапиен и имавме односи повеќе од пола сат ама тој не сврши-беше под дејство на алкохол, нели потешко оди тогаш свршувањето. Ме плаши тоа што ми доцни, градите ми се потечени и меки, повремено имам мачнини и тапа болка во долниот дел на стомакот..а и настината сум деновиве така да се ме боли. Што да правам?

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Тест девојко, ќе ги расчистиш сите сомнежи. Симптомите може да најавуваат добивање. Направи си тест за да бидеш сигурна, вака само се измачуваш.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Девојки уште немам добиено, а градите ми се отечени и ужасно ме болат, многу сум испаничета, читав и на нет дека може да се забремени од преејакулат и ми иде да се убијам..а нема шанси тест да правам сега, недела е, а во близина немам аптека.. :/

18. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Кога требаше да добиеш? Јас не вервам дека си бремена од предсемената течност, често се случува да се поремети циклусот од други причини. Ехаа колку парови има што имаат незаштитени односи со години па ништо.. :)

19. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Требаше да добијам на 8ми..а ужасно се чувствувам..нз што од настинка што од ПМС(се надевам дека е ПМС)..зашто градите ме болат, зглобовите, грбот, малаксана сум.. ама тоа ама ме умиштува..се мислам дали да и кажам на мајка ми(ќе ме убие)..зашто имав односи со мојо екс, таа не знае дека се гледамс о него,(одевме 3 години), веќе има 1 година како не сме заедно, ама во план сме да се смириме...или да не кажувам најдобро?

20. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Ако сметаш дека лошо ќе реагира не и кажувај за да не си правиш непотребни проблеми и со неа. Уште е рано не ти доцни многу време, ќе ти дојди за некој ден штом те болат градите, од искуство ти викам не паничи.. мене ова доцнењето често ми се случува :emo: :D

На lady19 му/ѝ се допаѓа ова.