Има линија да, тестот повтори го по 2 до 3 дена. За да бидат појаки линиите и тогаш јави се кај матичната за да закажиш ехо за 10дена. До тогаш можи да земаш фолна. Честитки
Девојки помагајте Вака на 5ти април мислам дека добив менструација, имав менструална болка и кафеав исцедок( не е нормално крварење) само кафеаво кое се уште трае, веќе 11ти ден. Денес бев на гинеколог и ми направи тест за бременост и испадна позитивен ама на ултразвук не можеше да види ништо, испитавме вредност на бета хцг, беше мала и ми рече за два дена да одам пак. Дали сте имале вакво искуство или сте слушнале за вакво нешто?
Кафеното да не било имплантациско крварење... Тогаш да си зачнала? Па затоа и мала вредност на бета, дека е рано. Мора да ја следите сега бетата...
Колку беше бетата? Обилно е кафеното? (другарка си имаше кафено доста време, дури и крварење и мируваше, примаше терапија, океј и беше после бременоста). Терапија некоја ти даде? Ако е ектопична ќе се види на ехо мислам...
zdravo na 28 mart bev na ginekolog i vide 19 mm folikul, mi napravia test preku krv rece deka ovulacijata pominala e sega jas koga pukna se osetiv bev mnogu mokra , i toj den imavme odnosi. Ovie 3 4 dena me boli stalno stomak i gradite nemozm da si gi fatam od bolka dosega nemav takov simtom i mnogu belo pranje i vlaznost inaky imam neredoven ciklus nakaj 45 dena ima li sansa da sum bremena a pravev test preky krv pred 1 nedela i bese negativen
Еј ако може нешто да ми помогнеш? Јас добив забрана на работа од моментот кога кажав дека сум бремена и забраната важи до 8 недели после породувањето, каде ќе ја земам платата месечно 100%. А после тоа доаѓа законот за заштита на мајки "Mutter Schutz gesetzt", каде ми се следуваат две години дома со бебето, каде што ќе добивам 80% плата. Меѓутоа гинекологот ми напишал дека законот за заштита на мајки почнува 22 септември. Што значи неколку месеци ми се скратени од вкупно сите три години, забраната за работа и законот за заштита на мајки. Или можеби сум грешка? Исто така гинекологот ми кажа на маж ми му следуваат 3 месеци слободно кога ќе се роди бебето. Дали е ова точно и каде да се информирам и кои документи му се потребни? Гинекологот ми е нешто нервозен и не му се објаснува.Исто така, од раѓањето на детето ни се следува, бебешки пари, родителски пари и мајчини пари како бонус. Или кажи ми ако сум нешто грешка и исправи ме. Овде кој и да прашаш недоволно ми објаснуваат не знам каде да се обратам и да направам документи. И бабица требало да доаѓа да ми помага дома со бебето кога ќе се роди, тоа е исто платено од државата, само како да нјадам бабица? Поздрав и погледни кога ќе можеш документот. Фала
На 29 ден од циклус. Без никакви симптоми.. Ич не се надевав бидејќи во вторникот на бришење имав многу малку крв и секогаш наредниот денми иди и така цела година одкако пробуваме.. И не ми дојде..
Од 22ри ти почнува породилното, до 22ри ќе земап плата од твојата фирма, а после тоа ќе ти плаќа државата.... За сопругот да тоа е точно и најдобро е да си прашаш за сите документи во Landrasamt тие ќе ти објаснат шо ќе треба да поднесите после породувањето....а за бабица не сум слушнала ама ќе ја прашам мојата пријателка исто и таа е бремена и вп август треба да се породи....други информации незнам стварно....
Бабица сама си наоѓаш, пиши на нет Hebamme и градот кај што живееш ќе ти даде , треба да се јавуваш сама тешко се наоѓа слободна жена. Тоа ти е трошок на државата. На другарка и доаѓаше два пати три пати неделно мислам беше, мерење килажа бањање и тоа беше тоа ко што ме држи памет. Што е за парите ако многу работи се сменети, не се добива се како што пишува на интернет. Kindergeld тече од кога ќе го пријавиш детето (за родено) Muttergeld мислам дека беше 300е и си бираш дали сакаш од еднаш да ги земеш или на два пати по 150е. Тоа ти е како "помош"за мајката. Сепак секоја покрајна е различна. Од гинекологот не очекувај да ти каже тоа не е нивен смер и не се замараат. Најубаво отиди си Landrasamt, Rathaus прочачкај си. Вкупно тебе те следуваат 3 години дома ( кога ќе ти стигнат документите дома одлучуваш колку време ти е у план да бидеш дома) ова важи само за тие што се во работен однос сопругот мислам дека беше 2 месеца, 3тиот е своеволно кое не го плаќа осигурувањето. Може сум грешка сепак ти викам се зависи до покрајна. Толку сум запознаена, се надевам малку помогнав ☺️
Фала ви, значи точно е и за сопругот баш ми е мило. Да, во Landratsamt е најдобро да се праша, ама никој не се јавува на телефон, во живо не пуштаат без термин ради коронава, ќе пробам преку е-маил да направам термин па да видам што како.