Ако си добила менструација нема шанси да си бремена, спротивно на популарниот мит, воопшто не се добива менструација во бременост, но за забременување секогаш може со незаштитен однос, секако 2 дена пред добивање шансите не се најголеми, но невозможно не е сигурно. Со среќа
Здраво девојки, секогаш имам болни овалуации, не се некои неиздржливи болки но сепак го чувствувам. Купив тестови за овалуација и баш вчера кога ги осетив тие болки, веднаш направив тест (прв пат правам) и веднаш се појавија две линии со ист интензитет. Баш додека траеа болките имавме и односи со сопругот. Се надевам дека овој пат ќе биде успешен. Прв пат да фати е баш додека трае. Претходен месец по 6-7 сати од таквите болки имавме обид, но неуспешен. Имам надеж за овој пат малку повеќе Само ме интересираат од искуство какви симптоми да очекувам?
Zdravo... Sakam imam edno prasanje ...mi docni 11 dena imav cudni simptomi kako gadenje ,poduenost,grcevi(obicno ne mi kasni nikogas )...pravev posle 3 dena od docnenje test i bese negativen...pred malku imavme nezastiteni odnosi so decko mi i osetiv tapa bolka vo jajnicite ..posle nekoe vreme koga pojdov vo wc koga se izbrisav imav krv...sakam da znam dali nekoj mozi da mi kazi dali sum bremena ili ne
Па ако имаш и утре крв значи си добила циклус и нема зошто да правиш тест. Ако е само на бришење тогаш направи.
Крв како да ти дојде или малце крв? Мене некогаш така кога требаше да добијам ми се појавуваше малку крв, дури и два дена пред да ми дојде. Ама утре направи си тест.
Samo pri brisenje ...ama mi docnese 11 dena ,vo toj period nemavme ni odnosi bidejki cekavme...ama.vcera i denes imavme odnosi so decko mi i sega koga pojdov vo wc imase krv koga se izbrisav
Направи си одма утре тест да не се грижиш вака. И како што си сакаш нека испадне. Ама мислам дека ќе ти дојде. И што и да е исходот, оди и на лекар за крвта.
Зошто се плашиш? Најверојатно ќе ти пробие, доцнењето влијај од повеќе фактори немора да е бременост, би требало ако имало нешто да покажи на тестот, но за секој случај направи уште еден утре ако не ти пробие.
Здраво, можеби ќе звучи глупаво но сакам совет од некој што има повеќе искуство. На 29.04 ми сврши на мене поточно дел заврши на вагината, а претходно тој се допираше па мене долу со прсти (значи немавме секс туку само тоа). На 01.05 ми дојде менструација. Сега осеќам некоја болка во јајниците постојано веќе неколку денови и како подуен стомак... дали може да биди нешто?