Девојки, пред повеќе од еден месец имав односи, во јули ми доцнеше циклусот и се испаничив, направив тест (тестот го направив по повеќе од 10 дена од односот) и беше негативен, по 2 дена добив и ми олесна. Од тогаш сум немала односи,но еве месецов уште ми нема дојдено ( инаку никогаш не сум имала редовно,секогаш ми касни, по 3, 4, некогаш и по 10-20 дена) но сеуште ми е мисла. Сабајле од грижи се разбудив во 7 саат и почнав да мислам: Што ако било рано за тест? Па некои девојки и за време на бременост крварат..итн. Сега не знам дали има место за паника,дали повторно да направам тест или да престанам да се грижам и да чекам да добијам. Ве молам оние кои сте поискусни да ме посоветувате. Инаку имам 21 година. Поздрав!
Ти дојде менструација тој месец,значи не си бремена. Тоа крварење во бременост за кое сите зборувате се случува ретко и е во помала количина и поразлична боја. Овај месец си немала односи,значи од друга причина ти се има пореметено циклусот не си бремена. Ако толку те мачи купи еден тест, ама нема потреба..
Се е на стресна база. Мене 3 месеци ми беше како луд мезисов, а ми бил како швајцарски часовник. Опушти се, за организмот да може да се релаксира и да си се врати на својот биоритам
Не си бремена, сигурно. Мислам дека тестот бил точен затоа што си го направила откако веќе ти каснело, па би требало да е поминато и доволно време. Јас мислам дека се секираш без потреба, а плус и си добила... Сега може да ти касни од било што.
Ana RR -> RE: Trudnoća i menstruacija (27.2.2009 16:36:04) Krvarenje u ranoj trudnoći Krvarenje u ranoj trudnoći ne mora da znači ništa ozbiljno, ali se za svaki slučaj treba obratiti lekaru. Blago krvarenje koja ostavlja tragove na vešu i nije praćeno drugim simptomima ne smatra se hitnom situacijom. Ukoliko se krvarenje javi usred noći, možete sačekati jutro da se javite lekaru. Svako drugo krvarenje zahteva hitno javljanje lekaru ili odlazak na dežurnu ginekološku kliniku. Dva najčešća razloga za krvarenje u prvom trimestru, od kojih nijedan nije znak velikih problema su: normalno ugnježđivanje ploda u zid materice. Ovo krvarenje, koje ponekad prati pričvršćivanje oplođenog jajašceta za materični zid, lako je i kratkorajno. Drugi razlog su hormonske promene u vreme izostale menstruacije. Ovo je najčešće lako krvarenje, mada kod nekih žena izgleda kao prava menstruacija. Manje uobičajeni, a više zabrinjavajući razlozi krvarenja u ranoj trudnoći jesu spontani pobačaji. To je obično jače krvarenje praćeno bolom u stomaku, nekada i ispadanjem plodovog materijala. Dešava se da se plod uopšte ne razvije (propalo jajašce, blighted ovum), da je gestacijski mešak prazan i u potpunosti bez embrionalnog materijala, zatim vanmaterična trudnoća, braonkast vaginalni iscedak ili lako krvarenje, povremeno ili stalno praćeno bolom u stomaku koji može biti izuzetno jak. Trofoblastna bolest, glavni simptom je stalno ili povremeno braonkasto krvarenje. Često se dešava da se pravi uzrok krvarenja u ranoj trudnoći i ne otkrije, a da se trudnoća uspešno nastavi ka srećnom završetku. Dr Slavica S. Vasiljević, ginekolog – akušer, -Го најдов на еден сајт.. незнам колку е точно..Значи по ова може да си имаш менструација и додека си бремена,секако во првите неколку месеци.Јас лично мислам нема врска ама прочитајте па кажето ги вашите мислења
Спојлер Јас сепак мислам, и сигурна сум дека сите на овој форум ќе се сложат со мене, дека девојка која не е скината не може да остане бремена не си бремена ајт чао
па некои скинени се раѓат,како може да знае дали е освен ако не оди на гинеколог? И можи си мисли не е скината а всушност да е сосем спротивно ...а не го велам ова само за мојот случај И секако, Фала за одговорот, ме смири
Уат д фаааааак ?!?!? ТоВа ви е најновиот изговор кога секој нареден дечко гледа дека си скината? Ах бре мозоци сте Не за џабе рекле жена-ѓавол. Туку маживе нешто оглупеа.. Јас не се родив скината, ама на сечењето на папочната врвца ме сецнаа и онаму
Вака сеа имавме незаштитен секс со дечко ми последен пат на 7ми Август потоа требаше да ми дојде на 13 август но ми дојде дури на 24 ти....Обично имав по 8-10 дена крварење а овојпат имав 5 дена и престана...Дечко ми е сигурен дека не свршил но сепак да прашам дали тоа што ми се налами трањето на крварењето е некој симптом и д кога ми дојде на 24ти кога ми каснеше 11 дена променив клима скроз друга држава и промена на начин на живот....Сега чекам повторно да дојде 24 и да видам значи иако ми дојде еднаш после односот сепак сум несигурна бидејки ми се намали времетраењето на 5 дена и сега ме мава психата...Некој да каже слично искуство или да споедли знаење....
ako ti e dojdelo verojatno ne si bremena menuvanjeto na klimata mnogu vlijae i go poremetuva ciklusot.. pocekaj do slednata menst. a ako ne ti dojde zemi si test
Добро бе Виолета, ти како многу начитана,ајде просветли не и кажи ни од која литература читаш дека се останува бремена ако си невина, и дека некои девојчиња се раѓаат скинати? Да се едуцираме малце и ние.. срамота вака ништо не сме знаеле ilent:
Не се раѓаат скинати, туку со поеластичен химен кој може да се скине дури при породување, а некои навистина може и без химен да се родат, па затоа не прокрваруваат при прв однос. Не може сите исти да сме, фала Богу. Ако некој не ти верува дека си била невина затоа што на првиот однос не си прокрварела, кој го шиша. Ти не го лажеш, совеста ти е чиста. Што има некому да докажуваш нешто? А невина не можеш да останеш бремена, тоа е факт.
Да, ама нејзиниот проблем не е што некој не и верувал, таа прашува дали може да остане бремена ако никогаш немала секс. Прв пат да кажам МНОГУ ЧИТАШ бе Виолета, намали со читањето пред да збудалиш.
Хаха ,не е дека не ми верувал некој.. не се познава а мислим дека си го имам хименот (макар никој не го скинал).Е,сега ако сум таа среќа да сум родена скината ..хехе .. инаку фала ви.. и сама воочувам дека многу читам ,ама ке намалам навистина сешто се пишува. Само ми се гади некогаш па се мислам на бременост а знам дека нема теорија да сум а и си добив менст.
Ајде, штом толку сакаш... бремена си... Изгледа на тееб не можеме да ти докажеме дека не си, најверојатно ни менструацијата не ти докажала.
Девојко се додека немаш сексуални односи не си го замарај мозокот. Не можам да сфатам како може да мислите дека сте трудни а всушност сте невини Или нешто криеш и лажеш или нешто друго е проблемот што ти се гади од време на време.