Веројатно оти и касне и можеби е бремена. Во случај и да е јас мислам самиот доктор треба веднаш да го извести родителот поради возраста..
Сакав да потенцирам дека кога девојчето е веќе сексуално активно треба да си прави редовни прегледи. Не мора да значи дека од бременост и касни. Направила тест, негативен е. Нека го повтори за некој ден ако не добие и нека оди на гинеколог. Со родител. Јас на 15-16 имав полицистични јајници и ми каснеше скоро секој месец.
Feminki iskustvo ako ima nekoj da mi kaze na denot koga trebase da dobijam pravev test negativen a mi kasni 11dena poslednive 5 dena koga se brisam na hartijata Imam kako bleda krv ama ne mi doagja seuste mozno li e da e bremenost a da ne mi pokazalo na testot vi nlagodarama
Направи си тест преку крв и оди на гинеколог. И да не е бременост можеби има друг проблем, според мене најубаво да посетиш гинеколог
Dobro utro. Vaka sakam da ve prasam pravev test self klear mi bese so bleda linija posle nekoj den zemav sur cek toj bese negativen treba da ne dob8jam denes utre a veke nekolku dena sum so grcevi i tapi bolki vo stomakot i meslam sekoj moment ke mi probie. Ne se celo vreme bolkite i osekamvbilka na levata strata odnosno na leviot kolk i nogata mi se koci. E sega dali nekoj bil vo ista situacija so eden slabo pozitiven a drugiot negativen test so vakvi simptomi ia sepak da e bremenost.
Ниту селф клиар ниту шур чек немој да користиш, не чинат. Земи Лабоквик 30ден од Зегин и ќе видиш дали си навистина бремена или не.
Земи друг тест, Лабоквик или Би Сејф и направи го за ден два. Мене ме болеа колкови и ми се кочеше ногата кога останав бремена. Со среќа!
Имам нередовен циклус и за да сум раат после 4 дена каснење направив тест од Laboquick и си испадна негативен. Дали на тој ден би покажало точно? (Плус имав на 28ми ден кратко крвањере, можно тоа да ми било менструацијата,којзнае) планирам утре (точно 1 недела) да си направам уште еден од тие поскапите, за мирна глава. Има ли потреба?
Dobro utro . Mi kasni 3 dena denes go povtoriv testot ama mislqm deja e negativen ima li sansa da sum bremena a tetov da e lazno negativen posto citam ima situacii kade sto testovite im davalo negativet a betata im bila pokacena.
Da znam gledam Znam ne mi bese prasanjeto dali testot e pozitiven nego sakav da prasam deka ima tuka nekoj clenk8 sto pisale deka testovite im bile negativni a betata im pokazala deka se bremeni. Pa dali e podobro da ispitam beta nego da se zamaram so testovi xosto pred od prilika 1 nedeka koga pravev testot mi bese so bleda linija ama neznam k9j nekoj mi pisa deka tie testovi ne se ok.
@Sekerce medeno не прави преку крв за џабе, овие се многу точни тестови негативен е. Повеќе среќа следен месец.